Ahojte, potrebujem radu alebo už sama neviem čo ja sa liečim na panicku poruchu 9 mesiacov a mám veľmi blízkeho človeka čo sa lieči tiež pól roka berie lieky a rok je doma toto sú druhé čo mu vôbec nezabrali ale už sa boji meniť či lieky alebo doktora boji sa ísť nejako ďaleko od domu keď je doma je b pohode celkom akonáhle ide ďalej do mesta hneď ataky potenie točenie hlavy rozmazane videnie atd.. je mi ho veľmi ľúto lebo viem aké to je a mám ho veľmi rada záleží mi na ňom a neviem ako by som mu mohla pomôcť 😌 boji sa teraz má ísť po novom roku do práce a necíti sa na to stresuje boji sa čo keď budú ataky na dennom poriadku snažím sa ho ukludnivat že to zvládne ale niekedy to nejde hlava je ťažký nepriateľ.. ja sama by som to nezvládla tiež na ňom vidím a cítim že ho to nebavi a má depresie lebo by chcel žiť normálne a nie len prežívať.. esze je odomna veľmi ďaleko takze nejaké objatie pokec momentálne nehrozia.. čo mám robiť ako mu pomôcť ? Nemôže byt doma potrebuje zarábať a pomáhať Aj doma..strašná situácia a je mi ťažko z toho ďakujem za každé rady
@ronie338 berie 20mg paretin a navyšovať nechce ani počuť mal veľmi silne vedľajšie účinky a pn ostať nemôže už je rok doma a mama na neho tlači že treba pracovať a on by veľmi chcel len to je ťažké nikto to nevie pochopiť 😌a hej užíva magnezko a chodí aj na terapie ale on nevie ísť ďaleko od domu a býva mu zle aj na tých terapiach.. q skúša tie ataky zvládať sám učí sa ale doma ten atak nepríde prišiel teraz nedávno v elektrické keď bol ďalej od domu.. nechce proste počuť o lekárke ta ho vždy iba odbije že to musí zvládnuť Sám a ako príde tak odíde takze sa mu ani nečudujem.neviem ako mu pomôcť a veľmi má to trápi lebo viem čo prežíva s rozdielom že mne lieky zabrali a relatívne fajn fungujem (klop klop)
@saruska1111 ja užívam paretin a keď som lekárke povedala ze sa mi zhoršilo okamžite mi zvýšila dávku a prala som ráno jedno a večer polku. To sa nedá ked je to takto bez liečby adekvátnej. Potom uz len do nemocnice lezat a nech nastavia liečbu. Ja som tak mala na začiatku, nikam som nevedela ísť, ani elektrická ani autobus auto nic všade pešo. Toto nie je sranda
Pri navxseni som nemala žiadne vedľajšie účinky. Ani keď mi ich nasadili. Bola som len unavená, skoro 2 týždne som spala väčšinu dna a noci. A to som už mesiac brala xanax 3x denne
@ronie338 on mal hrozne preto sa boji a lekárka tiež nechce navyšovať
@saruska1111 prečo nechce lekárka navýšiť? To je cudne. Mne hrozilo ze pôjdem do nemocnice ale ja som nevedela vojsť do budovy tak som dostala silnejšiu liečbu doma a nastavovala ma tak aby som keď by nezabrala bola schopná ísť do nemocnice. Našťastie mi ale zabrala liečba. Na každej kontrole sa ma pýta ako mi je, či netreba niečo upraviť, zvýšiť znížiť. Toto už jr ale bez vedľajších účinkov.
@ronie338 neviem prečo povedala mu len že stym sa musí naučiť žiť ale take stavy to sa nedá on sa boji ísť 2-3 km od domu hneď panika
@saruska1111 ja by som zmenila lekára, ved ona ho nelieči adekvátne. Lieky majú do veľkej miery pomôcť ako áno treba rátať s tým ze aj s liekmi môžu nastať stavy a byt pripravený ale nie ze stále rovnako neviem fungovať, najmä ak sa to tak dlho ťahá. A šla by som aj do nemocnice aby nastavili liečbu poriadnu aj všetko a hneď aj riešila nového lekára
No môže byt ze treba zvýšiť dávku, pripadne nedal lekár aj nejaký xanax alebo podobne? Ak ma problémy ďalej nech ostane pn. Ak lekárovi nepovie ze ma problémy nevie mu pomôcť. Užíva magnézium. Denne? Ma niečo čo pomáha na zmiernenie ataku? Chodí k psychologovi alebo psychoterapeutovi? To je tiež dôležité, tam sa naučí spracovať a fungovať aj keď dostane záchvat.