Ahojte 🙂 dievky, ktoré ste trpeli rosaceou a úspešne ste ju potlačili - na akej klinike ste boli? Čítala som viaceré skúsenosti s odstránením zápalu laserom a veľa z nich bolo negatívnych a ani po niekoľkých sedeniach zápal neustúpil. Ja už som v pokročilejšej fáze, na oboch lícach začervenanie a pupienky a pomaličky sa oblasť zápalu zväčšuje, som z toho nešťastná, už to nedokážem zakryť ani makeupom.
Ďakujem
@silvia1996 Ahoj, tiez som na tom podobne...v stredu mam konecne termin u dermatologicky, tak som zvedava,co mi poradi.
@silvia1996 ahoj,nebola som na žiadnej klinike.Rosaceu mi diagnostikovali minulý rok v apríli,bola som aj na nejakom lasery ešte rok pred tým, to som ani nevedela čo konkrétne mám, ale keďže som si googlila tak som si myslela že je to rosacea. Laser mi vôbec nezabral,ale asi nebol ani správny.🤷Len som vtedy bola chvíľu po pôrode tak som nebechala po kožných.Uz som sa ale nemohla na seba pozerať. Keďže som bola doma tak som veľa veľa googlila, až som narazila na jednu blogerku, veľmi mi pomohla ,doslova ma zachránila. Dr mi aj tak moc nepomohla,tak som sa riadila tou blogerkou. Posielam fotku,ťa najväčšia je z piatka. Mám niekedy aj horšie dni, keď sa mi spravia vyrážky, alebo som červená,ale stále je to ok.Tam kde som moc červená je z toho apríla. Tá blogerka sa volá Zuzana Závodská a jej blog sa volá aesteholic. Má aj článok plus video o rosacei . Vďaka nej som našla kozmetiku ktorá mi pomáha ju ako tak udržať v norme. Používam už len BB cream.
@silvia1996 do Google si daj : kozmetická rutina na mieru / citlivá pleť rosacea kupetoza a malo by ti vyhodiť ten článok s videom. Má v ňom rady a aj veľa kozmetiky ktorá na ňu funguje. Samozrejme keď dáš celý jej blog aesteholic tsk tam má toho omnoho viac,má video aj o melazme, ktorú tiež mám, proste má tohto veľa. Keby niečo, kľudne sa pýtajte.
@silvia1996 ak máš instagram skús pozrieť pani Petra Švabíkova, aj nejakú stránku ma tuším skozounatrh niečo take, ona tam píše o svojom probléme s rosaceou, aj kozmetiku tam rozoberá atd aj stravu. Skús pozriet. Ja som si teraz kúpila pár produktov čo práve Petra radí a uvidíme, zatiaľ musím zaklopať žiadnu nežiaducu reakciu som nemala. 😊
Ak dovolíš, pripnem sa, mám rovnaký problém, hlavne po tieto dni som mala pleť veľmi zhoršenú.