Liečenie po operácii platničky

oriesocek
19. jan 2023

Ahojte, prosim kde ste boli na liečení po operácii platničky. Ako ho hodnotíte, čo bolo dobré a čo zlé a či by ste išli zase tam, kde ste si vybrali. Rovnako prosim aj kde zaradil lekár tento typ liečenia (A, B). Dostala som od neurochirurga papiere a este som to nikdy neriesila, tak musim asi začat (po ukonceni rehablitácie).. a este kolko od operácie ste isli a ci uz ste chodili do práce alebo az po liecení ste išli do práce.... Dakujem za odpovede.

oli18
19. jan 2023

Ak pojdes na liecenie, tam ti lekar procedury predpise rovnako, ako teraz na rehabilitacii. Pribudnu ti tam procedury vo vode. Ak by nieco nerobilo dobre, povies to lekarovi. Informuj sa vo svojej ZP, na kolko lieceni mas narok a do akeho casu ich mas absolvovat. Ja som bola operovana daaavno, mala som narok na 2 acka do pol roka po operacii. Absolvovala som jedno, druhe mi prepadlo kvoli velkemu mnozstvu A poukazov v mojej ZP.

kaktusik007
19. jan 2023

@oriesocek ja som bola v NRC - na kupele sa mozes vykaslat, tie ti nepomozu. NRC ma ine tlaciva a ci sa tam dostanes - ktovie.... pobyt tam vychadza poistovnu na tisicku tyzdenne, takze zvazuju koho sa im tam oplati poslat kto bude prinosom pre spolocnost ;)

xromix
19. jan 2023

@oriesocek Bola som v Bojniciach cca po roku od operácie, spokojnosť. Išla by som zas. Rekonvalescencia cca 4-5 mesiacov. Cca 9 dni po operácii som už robila z domu, nie veľa a myslím že asi po mesiaci som už chodila do officu. Horšie sa mi šoférovalo - mala som operovanu krčnú a nosila som golier, dlho.

oriesocek
autor
19. jan 2023

@xromix dakujem za info. No ja mam po operacii driekovej, takze z office by som po mesiaci nevedela, kedze 3 mesiace ani neodporucaju sediet (postupne po par minut). Neurologicka a neurochirurg odporucaju ist. ja som po operacii cca 4 mesiace a este teda do práce nechodim - kedze tam by som velmi neobsedela... skusim sa informovat na poistovni zajtra...

oriesocek
autor
19. jan 2023

@kaktusik007 dakujem. NRC su asi lepsi - zatial idem podat ziadost - dakujem za upozornnenie na tlacivo - nemám vobec v tomto prehlad ako pisem...

lapalma
19. jan 2023

Kúpele po základnej rehabke po cca pol roku sa odporúčajú - máš nárok na 28 dní po operácii platničky. Vyberaj si podľa kvality a podaj do poisťovne čo najskôr - nezabudni k tomu pridať lekárske správy. Výborné sú Bojnice, Turčianske aj Trenčianske Teplice, samozrejme Piešťany a aj Dudince... naučia ťa cvičiť sm systém.

domini404
19. jan 2023

Ahoj, operáciu som mala 3/2022, do práce som išla 6/2022, do kúpeľov som išla v polke 11/2022. Bola som v Turčianskych Tepliciach na Ačko, neodporúčam, vyber si hocijaké iné.