Liečenie Bardejov verzus Tatry

12. júl 2024

Ahojte,
nikdy som nebola na lieceni, ale poslednu dobu citim, ze to asi potrebujem. Chcela by som poradit, ak mate skusenosti, kam ist.
Mam 25 rokov celiakiu a posledne obdobie sa mi dost zhorsilo travenie - sbo, histamin, intolerancie ako laktoza, fruktoza, napriek bzl diete. Mimo toho som alergicka, beriem celorocne antihistaminika, aj kvoli problemom zrejme so zacinajucou astmou. Ked beriem lieky, je to ok.
Mam toho poslednu dobu aj celkom dost, stale v kole povinnosti, malo oddychujem.
Tak som rozmyslala, ze by som na take 2 tyzdne sla na liecenie buduce leto. Leto preto, ze by som chcela ist aj so 17r dcerou, tak cez prazdniny, nech nevynechava skolu. Ona ma tiez celiakiu, tiez berie antihistaminika celorocne.
Otazka je, kde by nam bolo lepsie, ci v Bardejove, kde sa liecia traviace veci alebo niekde v Tatrach kvoli alergiam. Ak v Tatrach, tak ktore konkretne kupele by boli vhodne pre nas obe?
Buduci tyzden som objednana k dr, chcem to riesit, tak aby som mala aspon aku taku predstavu, co ziadat. Neviem, ci aj dr vie odporucit vhodne liecenie, alebo ide o moje rozhodnutie a on len vypise papiere.
Mate niekto skusenosti, viete poradit? Dakujem.

lukbe
12. júl 2024

Tatry sú Tatry, ale myslím, že kvôli tráveniu a vode, by som išla do Bardejovskych. Aj tam sa lieči astma a dýchacie problémy. Ak by sa vám nepáčili, o rok skúsite Tatry.

autor
12. júl 2024

@lukbe fakt? To som nevedela. Dakujem ❤️

revikat
12. júl 2024

V Bardejovských kúpeľoch je viac ako 10 rôznych prameňov, ktoré sú perfektné na trávenie. Ja mám odmala problém so žalúdkom a do kúpeľov pravidelne chodíme naberať aj 30 litrov vody na celý mesiac na doma, lebo to pomáha 🙂
Dookola sú lesy, takže vzduch je tam tiež príjemný a alergie sa tam liečia inhaláciami minerálnej vody a kúpeľmi v minerálnej vode.
Liečenie cez poisťovňu je však pevne dané na 21 dní (ústavnú liečbu na 14 dní už tuším zrušili všade okrem Štósu), na kratšie si to musí asi človek zaplatiť ako samoplatca.
Dcéra by ešte budúci rok vedela ísť na skupinu A (lacnejšie), lebo bude mať čerstvo 18. Na trávenie by mohli dať skupinu A aj Tebe, na začínajúcu astmu dávajú len skupinu B.
Ja som bola v BJ kúpeľoch na liečení asi už 5x, a išla by som zase, keby som akurát nebola v 9. mesiaci 😀

kacena4
12. júl 2024

jednoznacne Bardejov mozu tam ist aj deti aj dospely v Tatrach maju zvlast deti a zvlast dospelaci ubytovanie. a liecis si oboje

autor
12. júl 2024

@revikat tak to som nevedela, ze 2 tyzdne sa neda cez poistovnu ☹️ 3 tyzdne je uz celkom dost.

autor
12. júl 2024

@kacena4 dakujem, vyzera podla rad tu, ze ten Bardejov bude vhodnejsi.

revikat
12. júl 2024

@autorka môžeš skúsiť napísať poisťovni a informovať sa, aspoň VŠZP mala takéto podmienky na kúpeľnú liečbu (buď 21 alebo 28 dní)