Liečebne patologického hráčstva

16. jan 2022

Ahojte. Ako som nedávno písala, odišla som od muža gemblera, mame zrušené BSM, no strach je tam vždy je v takých sračkach (s prepáčením), že už ho z toho nikto nedostane a teda sám povedal ze sa ide liečiť. No, lenže čo som počula od svokrovcov co čaká mňa po jeho liečbe a počas abstinnecie... Ja sa mam vzdať mobilu, nemám hrať žiadne hry čize ani spoločenské, mam sa prestať stretávať s kamarátmi, a ja som na toto není pripravená. Ja som mladá žena teda matka 2 krásnych deti ktoré máme spoločné mam život pred sebou a neviem si predstaviť aby som tiež takto trpela pri nom, no aj keď trpím teraz.
Mali sme obdobie, keď telefón chvíľku nemal pýtal si telefón odo mňa a keď som mu ho nechcela dat bol hrubý protivny a vulgárne mi nadával.. Ja toto nechcem prežívať, ja som ochotná pomôcť podporiť, detmk ho potešiť ale trpieť ešte viac no neviem ci som na taku budúcnosť pripravená...

Ešte otazka pre tých co sa liečili alebo poznajú niekoho že ktoré liečebné sú najlepšie, kolo trvá čakacia doba aký je postup a kolko trvá liečba?

autor
16. jan 2022

Dkaujem za každú jednu radu a odpoveď.. Len prosím, skúste byť tolerantný, lebo podaktoré komentáre vedia viac ublížiť nez podporiť.... Ale samozrejme nebáť sa pravdy. Ďakujem

solange7
16. jan 2022

Nemyslim si, ze by tu na teba v odpovediach mohol byt niekto netolerantny. Chapem, ze to musi byt pre teba tazke. Hoci ti nemam ako poradit, drzim ti palce.

evka258
16. jan 2022

Preco nemozes mat mobil, vsak si od neho odisla....vysvetlis nam?

solange7
16. jan 2022

@evka258 zrejme to myslela tak, ze by sa po lieceni k sebe vratili. Aby v nom telefon nevyvolaval tuzbu hrat, tak ho nesmie mat ani ona.
Pri abstinujucom alkoholikovi by v taktomto pripade zrejme nemalo byt doma ani nealko pivo. To len v ramci prirovnania.

zirafienka
16. jan 2022

A svokrovci ti prečo pripravujú takúto budúcnosť?

emalka
16. jan 2022

Svokrovci su autorita na liecenie zavislosti? Nevravia to len preto ze takto prenesu aspon trosku zodpovednosti na teba a syna a aj samych seba takto trochu ucicikaju? 😒
Urcite sa porad s odbornikom, bud tam kam sa ide liecit ak je to pobyt alebo skus najst niekoho kto s tym realne pracuje a zisti si ako to naozaj vyzera. Verim tomu ze ti daju odpovede.
Je pravda, ze na to aby sa z toho dostal potrebuje aj oporu od najblizsich, no aj ta ma svoje mantinely. Ty mas pravo na svoj zivot, riad sa pokynmi od odbornikov.

To kedy zacne s liecbou a ako dlho to trva si mozes precitat tu https://olup-prednahora.sk/pacienti-a-zaujemcov... V podstate je to na nom ako zodpovedne sa k tomu postavi.

autor
16. jan 2022

Ďakujem všetkým za spraví... Nečakám že ma bude niekto ľutovať alebo chápať, myslela som to tak ze keby som sa po liečbe k nemu vrátila, čo všetko by som mala akože obetovať... No svokrovci su v tomto trochu viac premudreli oni už mali dávno zakročiť ešte keď mňa nepoznal, ale žiaľ už je neskoro plakať... A áno je to ich chyba kam sa dostal, moja tiež, že osm to dovolila. Ja som svokrovcom naposledy povedala, že kedy sa mňa niekto spýta co chcem ja? Ci ešte vôbec chcem s ním byť? Ci ho ešte vôbec ľúbim? A keď som dohovorila ostalo ticho... Pevne verím ze ich to trápi a neskutočne moc, ale nedokážem sa na to už pozerať z pohľadu jeho manželky lebo ma to ubíja a zas a znovu je moja psychika úplne na bode mrazu. Neccem aby sa mu niečo stalo, ale to akzy život chce on to nikto nevie, on je nevyspytateľný človek... A ja už takto žiť nechcem.

heleninamama
16. jan 2022

Gambler, alkoholik, narkoman - to sú nevyliečiteľne chorí ľudia. V najlepšom prípade môžu abstinovať no nikdy nevieš, ako dlho, kým do toho zas spadnú.
Si mladá, život sa nekončí - aj napriek deťom by som kapitolu spoločného života s takýmto človekom navždy uzavrela. A reči ostatných by ma absolútne nezaujímali.

diamond007
16. jan 2022

Nie je to chýba svokrovcov ale tvojho muža. Je dospelý človek, ani rodičia ho nemozu ovládať donekonečna.

whatever1
16. jan 2022

Ved nech ho svokrovci vezmu k sebe po lieceni na par mesiacov kym sa da dohromady. A nech si zadovazi stary tlacitkovy mobil, kde nema moznost hrat online. Ak ho chces vziat spat, tak si urci ultimatum. Pristup na jeho ucet, ziadne pokusy poziciat si tvoj mobil atd. Jeden jediny preslap a koniec. A aby si kvoli nemu nehrala spolocenske hry s detmi? To urcite...

chelsey987
16. jan 2022

V prvom rade by som sa s ním rozviedla a uzavrela túto kapitolu života. Ako tvrdí @heleninamama je to len otazka času, kedy sa opäť k tomu vráti. Môže vydržať rok,dva, tri.... Liečenie trvá cca 3 týždne na psychiatrii a 12 týždňov v liečebni napr. Predná Hora. Je tam zakázaný mobil, MP3, rádio, televízia...Chodia na sedenie s psychiatrom alebo vyliečenými závislákmi. Liečebňa je na dobrovoľnej báze, ak nemá súdom nariadenú liečbu. Ak je liečený dobrovoľne môže odísť kedykoľvek.

heleninamama
16. jan 2022

@diamond007 Svokrovci ho práveže neovládajú. Oni len dobre poznajú a vedia, že je slaboch, stále bude v pokušení a tušia, že hrať bude pri každej možnej príležitosti. A zrejme ani nechcú, aby im zostal na krku rozvedený skrachovanec, tak toto bremeno presúvajú na nevestu. Nech sa o neho stará ona a dozoruje ho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
16. jan 2022

Tiez sa priklanam k tomu, ze by si sa k nemu nemala vraciat. Sanca ze sa zmeni a nevrati sa k tomu je, ale uplne minimalna. Ak mu chces dat este poslednu sancu, je to tvoja vec. Ale uprimne, kolko sanci uz mal? Chces zit v neistote a strachu? Budes mu moct este niekedy doverovat?

autor
18. jan 2022

A je to tu, tuším niekto to tu písal ze cela zodpovednosť skončí iba na mne.. Keď som povedala pred svokrou že to je problém jeho a na prvom mieste sú moje zaujmi a zaujmi deti tak to ako co,... Keď som napísala ze ci sa mňa niekto pýta co chcem tak ako som vôbec si to dovolila napísať? Ja sa mam vzdať mobiku, ja sa mam vzdať radosti, kamarátov stretnutí a mam sa obetovať a vypĺňať mu program 24h denne aby nemal čas myslieť na hry a toto si mam ja nechať zničiť život? Mam 25 rokov haaallloo.... Tu sa nikto necíti...
Teraz prišli vydieracne dní, mužovi som dala tlačítko y mobil bez internetu bez hier aby volal 2e kredit, a už mi vyvolava v noci opitý, tak jedine co ma napadlo napísať jeho mamke že je schopný prísť opitý sem a robiť zle... Mal si do prace neviem co bude... Mam sa nechať vydierať? No nie to je jasne.. Horšie že teraz ako spať z triezvoou hlavou a nebáť sa aby čosi pánko nevi viedol... Je mi zle z toho.. Ja tu mam deti nemysli ani na ne... Keď som mu povedala ze ja takto žiť nechcem a ma sa dá do poriadku koli deťom pvoedal že o to nestojí, a ja sa mam vrátiť ja hento ja tamto a č okto robi pre mňa aby som sa ja mala dobre? Nikto nevie ako trpím... Ale samozrejme každý trpíme tak inak každý po svojom... Keď som navrhla že predaj bytu je pre neho jedno z riešení sa dostať na takmer 0 a začať znovu.. Nie to nie.. Každý čaká že ja sa vrátim ale to nie je domov nie je normálne každý mesiac žobroniť... Nie je to možné žiť a platiť mesačne náklady aj s dlhmi viac než človek schopný zarobiť a to ešte sa doslova nežere .. Mne povedali ze ja sama potrebujem zohnať psychológa lebo tiež som není v
po iadku s tým ... Ale čo už narobím... Pre mňa sú dôležité deti ja a možno nová práca čím si snáď nasporim... Neviem si predstaviť aký názor by mali keby toto mala ich dcéra, či by jej kazali ostať s takým mužom och... Hallo aj ja som iba človek matka žena mladá žena ktorá má pred sebou celý život. Dkaujem za vypočutie

whatever1
18. jan 2022

To co chcu svokrovci je len a len ich problem. Si prilis submisivna. Nie si povinna ich pocuvat, ani im nic vysvetlovat, nechapem preco s nimi vobec diskutujes. Preco ta stve co oni chcu, ked im je jedno co chces ty? Zamysli sa nad sebou.Trosku asertivity. Namiesto dohadovania sa, vysvetlovania a obhajovania sa pred nimi povedz " chapem ze vam na synovi zalezi, ale bohuzial mne je uz ukradnuty a nechcem mat s nim nic spolocne. Rada vam ho prenecham a robre si s nim co chcete; dovidenia." Uzavri uz tuto kapitolu, lebo svojou nerozhodnostou davas nadej jemu aj svokrovcom a budu ta otravovat dovtedy kym im to dovolis. Staci obycajne a razne nie. Necakaj ze ti bude muz zase volat ozraty, vyries to s nim este za triezva a povedz mu, ze si nezelas aby ti v noci vyvolaval a vypisoval. Ak ta bude obtazovat zavolaj policiu. Uprac si to hlavne v svojej hlave, lebo sa zivis nadejou, ze by ste mohli niekedy normalne fungovat. Po precitani tvojich prispevkov ako ta este aj teraz obtazuje a do toho vsetkeho este aj alkohol, ukonci to radsej hned a zaraz, inak ta znici. Zmier sa s tym, ze ina cesta nie je, prijmi to, ty si urobila vsetko pre rodinu, rozvratil ju on. A to ci pojde na liecenie uz neries, ak bude chciet pojde sam to uz ide mimo teba.

autor
18. jan 2022

@whatever1 práveže som si myslela ze spolupracovať bude lepšie a lepšie budeme vychádzať ale som sa rozhodla pokým oni sa nezačnú normálne chovať tak hold smola. A áno štve ma to, doteraz boli zvyknutý si do mňa dovolovat ale už stačilo oni nemajú svedomie asi, oni ani za ním zevraj neboli len mu volali aby išiel spať a ze chudáčika mam ráno nechať vyspať no ja som normálne na prdel spadla... A po včerajšom rozhovore akosi len ja dovolím povedať ze v prvom rade budem myslieť na seba a na deti... Dnes už je podaný návrh na súd už je aj odovzdaný uvidíme co bude teraz ak má na splácanie dlhov tak ma aj na to aby sa dokázal finančné o deti postarat

maribell
18. jan 2022

Najlepšia liečebňa je určite v Banskej Bystrici, môj muž tam bol tiež a viacero pacientov tam bolo opakovane po prednej hore (sami hovorili, že tam to je čistá rekreácia). V BB je presne stanovený režim, ktorý by som prirovnala k vojenčine. Liečenie trvá, ak si dobre pamätám 8 týždňov, ale musí naň ísť dobrovoľne a kedykoľvek sa môže zdvihnúť a odísť, takže tam je dôležita jeho motivácia.. čo sa týka fungovania po liečení tak nikde nie je napísané, že nemôžeš hrať ani spoločenské hry, on sa má vyhýbať hazardný hrám, a teda pochybujem, že doma s deťmi hráte človeče o peniaze 🤔. Telefónu sa tiež nemusíš vzdať, a ani manžel. Veď v dnešnej dobe sa bez mobilu ani nedá žiť. A na druhej strane môjmu mužovi bolo odporúčané keď odchádzal z liečby aby bol v kontakte s inými abstinentami, a mal aj určité čísla na linku pomoci kam môže kedykoľvek volať, keď bude mať chuť hrať. Takže to mi ani nepríde vhodné aby ste nemali mobily. Mne muž po liečeni bežne volal, keď odchádzal z práce a tak, cítil sa istejšie keď mal "spoločnosť" ..Pokiaľ on hrá cez net, že má nejaké aplikácie na stávky alebo ruletu tak tam by bolo vhodné obmedziť internet. Ale to už je tiež len o jeho motivácii.. pretože kto chce psa biť, palicu si nájde, čiže nikde nie je zaručené, že keď nebude mať ani mobil v ruke, že nezbehne do herne alebo stávkovej osobne 🤷
No ty v prvom rade rieš financie a rozdelenie majetku, aby neprehral všetko čo máte.
Držím palce

autor
19. jan 2022

@maribell dlaujem krásne 🙂 ešte taka otázka tvoj muz je gembler? Pre aký dôvod si s ním ostala?
Ja počúvam znova už len sluby, ale čo to pre mňa skutočne znamená neviem, ja som povedala, teraz je pre mňa co vidím iba ja a deti nič iné a nikto iní... Stratila som pri ňom sebavedomie a keď som teraz ho našla späť a povedala som mu pár vecí ktoré sa mu nepáčili povedal ze som iná.. Doteraz si robili so mnou kto chcel co chcel a keď si už nepripustim nikoho k sebe už som iná zvykli si zo mňa robiť srandu lebo som bola pre nič hanivna mladá pipka, ale povedala som si dosť. A poviem to vždy a znovu...

To co mi opisovala jeho mamka ma skôr viac vystrašilo,.. A nie nidky sme nehrali s deťmi hry o peniaze.. Teda ja deti nechcem púšťať ani k automatom na lizatka a podobne.. Je to život iný vaky som čakala.. Ja som mu mobil kúpila tlačítko y bez internetu aj kartu ktorú mu nadibjem keď bude potrebovať. Aj číslo linky som mu dala do kontaktov.. Skôr on je teraz psychicky labilny ale kto hľadel na to keď som ja bola pychicky zle na tom keď z jeho úst vyšlo pár bepknych slov na mňa a moju rodinu? Alebo pár úderov som schytala? Vtedy ho ešte skôr rodičia podporili... Takže toto u mňa absolútne neprejde už nič.

maribell
19. jan 2022

Fuha, no pokiaľ u vás bolo násilie, tak už nie je cesty späť. A pokiaľ je ešte v takej fáze, že sľubuje a je arogantný, urážlivý, že si "iná" tak na 100% ešte hrá. Chce ísť vôbec na liečenie? Alebo tam bol dotlačený okolnosťami? Poznám síce aj takých, ktorí išli na liečenie iba z donútenia (išli si to doslova iba odsedieť) a tam sa skutočne zmenili, ale to nie je stotina prípadov ale skôr tisícina 😑. Ty musíš hlavne myslieť na seba, na finančné zabezpečenie a na svoj psychický stav. Ja viem o čom hovoríš, je to hrozne ťažké na psychiku prežiť niečo také, poviem ti pravdu, že ja už si z toho ani veľa vecí nepamätám, mám ich zahmlené, alebo poprehadzované (neviem čo bolo skôr) takže až také to bolo zlé, že to môj mozog vedome vytesnil. Môj muž je gembler, momentálne abstinuje 6 rokov (klop klop). A prečo som s ním ostala? Jednoduchá odpoveď, lebo som ho ľúbila.

autor
19. jan 2022

@maribell lebo som ho ľúbila a to je to co neviem ci je u mňa, potom všetkom áno napadol ma aj fyzicky, škaredo mi nadával.. Teda skôr povedané nemal dobre chovanie k nikomu.. Jedine koho má skutočne rád sú jeho sestry teda aspoň sa mi to tak od začiatku javí... Sebecký egoista... Vždy sa predomnou prejavoval ako nadáva na ľudí a hovorím mu ako si sa choval? Ze to bolo zo srandy ale tak mi to nikdy neprišlo. Spýtal sa ma ci je zlý človek hovorím no dobrý niesi... Takže u neho diagnóza spôsobila až takéto problémy... Môžem ti napísať súkromnú správu a popýtať sa na pár vecí? :

nadazdi
19. jan 2022

Moj muž 10 rokov fetoval, bil frajerku, skončil v base, potom sme sa zoznámili a nemám pocit, že by za tých 10 rokov čo sme spolu zapochyboval o tom, že či spravil dobre, že prestal s týmto životom.. za mna osobne musí v každom dozrieť stopka a musí si to sám v sebe vyliečiť.. niekomu to pomôže na liečení, niekto to dokáže sám, veď taký život človeka ničí.. v tej partii je ešte pár chlapov, čo si pichali, fetovali, kradli ako blázni.. sú ženatí, majú deti, domy, chodia do prace.. mnohé z tých žien tu niektoré moralistky v komentároch uctievajú na koňovi 😅 každopádne.. ostatní z partie chodia z basy na ulicu a zas do basy a dookola, boli aj na liečeniach, avšak už majú 40 ako moj muž a stále sú to trosky.. takze neviem aký je tvoj muž, nežijem s ním, ale určite neobetuj svoj život a život svojich deti pre niekoho, koho nezaujíma čo s vami bude a živí len svoju závislosť.. so všetkým sa dá pracovať, aj s ľudmi sa dá pracovať so všetkými POKIAL SAMI CHCÚ.. ja vôbec netrpnem kvôli mužovej minulosti, že čo bude ak.. je mi to jedno, lebo vidím, že to ma v hlave v poriadku v tomto smere a jedine sa vzdy zasmejem, ked sa niekomu predstavím priezviskom a každý hned hodí škatuľku, že fuuuu dievča ty to máš ťažké 😅

maribell
19. jan 2022

Samozrejme, napíš kedykoľvek,. keď budeš potrebovať ❤️

autor
20. jan 2022

@nadazdi ja poznám jeho ego povahu, aký má vzťah k ľuďom čo stále rozpráva.. Ze jemu nikto diktovať život nebude že všetcia sú kok***... Takže neviem ci je nejaká šanca na nápravu do budúcna. On nevie bez hier žiť,... On sacs mobilom zobudzal aj za spával... Teda hrami hier.

nadazdi
20. jan 2022

Tak do toho by som určite nešla.. moj muž ma tiež všetkých za ovce, avšak raz je zodpovedný za rodinu, tak vie že by do drog znova nespadol.. taký život ho dostal na ulicu, neskôr do basy, kam povedie život tvojho manžela ďalej?

kubkovamama
20. jan 2022

Môj prvý frajer bol gembler,stávkar, našťastie nepil.Dala som to pár rokov,svokrovci lepili dlhý atď.Az mi zmizlo pár veci,mojim rodičom tiež,odstrihla som sa.Sluboval,plakal,párkrát aj naozaj prestal.Preslo 20 rokov,ja už mám inú rodinu.On je v kolobehu s...iek stále ako si ty napísala.Ja.by som NIKDY neverila.Z liečenia ti odíde,ver tomu,že ako ho opisujes tam nevydrží a je to na báze dobrovoľnosti.Oni sú typy čo hádžu zodpovednosť na okolie,tvoji svokrovci sú tiež riadny alibisti.Nevracaj sa k nemu ani keby tu liečbu absolvoval,minimum chlapov to zvládne až sú späť v bežnom živote.Decka nesmú žiť v takej atmosfére obáv a stresu

mandala77
20. jan 2022

jeho abstinenica je jeho abstinencia, vôbec nesúvisí s Tebou, to je dobrý blud, že Ty sa máš vzdať mobilu, nehrať hry a pod.
Mám viacerých známych, ktorí abstinujú od alkoholu, drog, aj gamblera, ktorý je 7 rokov bez alkoholu a hazardu.

Čo sa týka liečenia. Poznám ľudí, ktorí sa obišli aj bez liečenia, ale chodia do svojpomocných skupín. Človek často musí padnúť na úplné dno, aby o liečbe začal sám uvažovať. Je to jeho zodpovednosť, nie Tvoja. To, že sa ho Ty snažíš niekam dostať, ukazuje, že Ty si v tom vzťahu spoluzávislá, kontrolujúca, čiže jeho správanie má už vplyv na Teba. Buď sa ho budeš snažiť zachraňovať, a sama seba tiež ťahať dolu a byť v roly obete, v ktorej podľa mňa si, alebo sa rozhodneš sama, čo je pre Teba dobré a zachováš sa podľa toho.

autor
20. jan 2022

@nadazdi ale zaujímavé je ze nato ze ostal na ulici a potom skončil v base sa zmenil o 360° a ty si ho doslova vzala pod krídla aj s jeho minulosťou a riskovala si.. Takže klobúk dole

nadazdi
20. jan 2022

Ja som nič neriskovala, mala som 18 rokov a žila som v Bratislave kvôli VŠ ktorú som študovala, lebo som mala partnera, ktorý ma podporoval vo všetkom.. nevedela som, že si ho po škole vezmem, porodim mu dve deti, že si postavíme dom.. ja mám všetko čo som kedy chcela a vďačím za to jemu.. vidím, že je vyrovnaný, že to ma v hlave upratané, že robí všetko len pre nás, ja nemám dôvod o ňom pochybovať, že by sa k tomu vrátil, lebo tento život ktorý žije je milionkrat lepši ako ten čo žil.. tak to len na margo toho, keď ti tu niektoré píšu, že už navždy bude ,,chorý”.. vôbec ho ani neberiem ako abstinenta, je to normálny progres, ma 40 rokov, chce vidieť deti vyrastať, byt im vzorom a nehovorím že je úplne uzasny a dokonalý ale to nikto nie je, každopádne keď človek chce, tak sa dokáže ovládať aj v hraničných situáciách, veď sú to hlavne psychické poruchy tieto závislosti

luccija
20. jan 2022

Najlepšia je Banská Bystrica a čaká sa dlho.Toto nech si zisťuje sám je svojpravny.O takýchto veciach by si sa mala rozprávať s psychiatrom , psychológom čo ho bude liečiť a nie so svokrovcami ten vie ako sa správať, čo zmeniť Ako píšeš bude to život s bombou, ktorá nevieš kedy vybuchne si mladá nenič si život bude to hore dole.