Ahojte, chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s retinoidmi. Mne ich pôjde predpísať kožná, pretože na akné mi už nič nezaberá. Chcela by som sa spýtať na čo sa pripraviť, poprípade nejaké vaše rady a skúsenosti.
Áno používam, na noc
Ahoj, ja som bojovala s akne od 11 do 24 rokov. Retinoidy boli jedno z najlepsich rozhodnuti za posledne obdobie 🙂 priprav sa nato, ze ak to spomenies pri inom lekarovi, hlavne pri tych starsich, tak ti povie, ze ake je to svinstvo, preco to beries. Ja som takto nedobrala posledny mesiac, kedze ma vystrasil iny lekar, no nasledne mi moja kozna vysvetlila ako to funguje, co to vlastne je, co to moze sposobit atd. a ze je to bezpecne. Ze za 30 rokov praxe nemala jeden vedlajsi ucinok, kvoli ktoremu to niekto musel prestat brat. Takze nenechaj sa vystrasit 🙂 priprav sa na velmi suche, praskajuce pery - na to mi najviac zaberal balzam Carmex, do kazdej kabelky a bundy, maju to aj v dmke stoji asi 3€. Skusala som aj drahe balzamy, tento sa mi osvedcil najviac. Plet sa mi vysusovala len trochu, na noc som si davala Biodermu sebium hydra. Je to dost mastny krem, mne stacil na noc a na den som dala nieco lahsie, takze podla potreby 🙂 Priprav sa nato, ze ti nebudu vobec mastniet vlasy, to je super! 😀 skoda, ze po dobrati sa to vrati do normalu. Este som mala trochu problem s precitlivenostou na slnko takze na tvar stale aj spf 50. Pocas liecby sa neodporuca ziadna prehnana starostlivost, len odlicit, dat poriadny hydratacny krem a na den spf 🙂 prve vysledky som videla uz asi po 2 tyzdnoch, verim ze to bude aj u teba takto a prajem uspesny boj s akne!
A este ti moze meskat menstruacia, mne to bolo vysvetlene tak, ze vsetko sa vysusuje a aj ten proces odlucenia stielky maternice sa z tohto dovodu predlzi. Po dobrati sa mi to hned upravilo spat.
odporucam pouzivat krem s SPF ked budes uzivat retinoidy. A dbaj na hydrataciu pokozky,lebo retinoidy vysusuju....