Ahoj mamičky. Môj otec je cukrovkár a hrozí mu amputácia palca na nohe. Chceli by sme vyskúšať liečbu larvami múch, keďže konzervatívna liečba zlyhala. Bol tri týždne v nemocnici, pustili ho domov po akože preliečení. 😒 Máme objednanú zdravotnícku službu, ktorá chodí robiť previaz rán a už sa im to nepozdáva, aj keď je doma len pár dní. Máte niektorá v rodine skúsenosti s takouto liečbou? Zvažujeme nemocnicu vo Svidníku.
mám,teda viem o jednej pani,ktorá to podstúpila v BA,pripomeň sa mi cez IP a dám na ňu kontakt,bol aj taký dokument o tejto liečbe na stv 2
@janinah Ahoj, ďakujem za to, že mi venuješ pozornosť. Nechcem niekoho telefonicky obťažovať len pre to aby som sa opýtala ako to prebiehalo a či to odporúča. Ten dokument som videla. Vlastne len vďaka dokumentom viem, že táto liečba existuje. Čudné, že žiadny lekár ho tam neodporučil. Človek aby si sám hľadal možnosti. 😒
@stefka33 tá moja známa teta bola jednou z pacientov v tom dokumente,boli piati a len ona jediná vydržala to priloženie celú dobu,lebo to strašne bolelo,ostatným tie špongie s larvami museli odobrať skôr,pomohlo jej to,ale nečakajte žiadne zázraky,je to len v začiatkoch táto liečba
Ma niekto skusenosti so zachranou diabetickej nohy pred amputaciou? V nemocniciach v BA sme dostali jedine vyjadrenie - amputacia az po stehno.
Nechcu ranu na pate ani liecit, ani otca hospitalizovat, jedine za ucelom amputacie.
Hladame hocijake moznosti.
Nepametam presne,ale byvala kolegyna vozila mamku do RK,Alebo LM lde jej davali larvy a jej to pomohlo. Bolo to par rokov dozadu. Mozno to este funguje
Uprimnu sustrast.
@vulka Volala som tam primarovi do Lubochne, ze otca priveziem, nech zhodnoti stav, podla neho cez telefon nie je sanca na zachranu. To iste v RK. Nakoniec som nasla doktora v Zline, zavolal nas a nasadil liecbu ozonom. Vraj sa to lepsi. Uvidime. Ak sa to podari, nechapem, ako mozu lekari len tak amputovat cele nohy bez pokusu o liecbu a zachranu. Znicit cloveku zivot, ze akoze ho zachranuju.
.
@stefka33 S takouto liecbou skusenost nemam, ale mam skusenost s liecbou pijavicami. Absolvovala som liecbu pijavicami na krcove zily, zial, musela som ju prerusit, lebo mi kleslo zelezo v krvi, pokracovat mozem na jesen. Nie je to ziadna tragedia, na prvykrat trochu neprijemne, ale da sa to v pohode prezit.
Pozri tento clanok, mozno ti to pomoze zorientovat sa.
http://zivot.azet.sk/clanok/1037/pijaviciari-hi...
Ja som chodila k jednej pani do Noveho Mesta n. V., ale mozno najdes niekoho blizsie k vam.