Liečba rakoviny v zahraničí

lamarye
1. mar 2014

Prosim Vas, chcela by som sa informovat ci nemate niektora skusenosti s liecbou rakoviny v zahranici. Zaujima ma hlavne ako sa nakontaktovat na to zahranicie, ci po vlastnej osi nejako,alebo cez poistovnu. Ci je liecba hradena, alebo len nejaka cast. Proste vsetkom o tomto. Doporucili nam operaciu v Cechach, len nevieme,ako a kde to dalej riesit. Nas lekar nema zaujem nas o takomto niecom sa s nami rozpravat. Dakujem

zita19
1. mar 2014

@lamarye Pokial viem, uz sa da poziadat o zdrav. starostlivost v zahranici. ZP to preplaca, ale do akej vysky ti najlepsie povadia tam. Co sa konkretneho pracoviska v CR tyka najdes ich tu:
http://www.iamigo.cz/nemocnice.htm
Podla mna musis hladat sama, ktora operuje danu diagnozu a kontaktovat priamo kliniku. Urcite na zaciatok staci mailom.
Takze hladaj najprv nemocnicu, potom doktora, ziskaj co najviac informacii o podmienkach a cene. Popritom treba vybavovat papiere u SK doktorov, ktore to odporucia a konzultovat vsetko so ZP.
A vymen doktora, ked nema zaujem. Takeho nepotrebujete. Tu najdes zoznam lekarov:
http://zoznamlekarov.sk/
Ked je to nemocnicny lekar, tak cez primara hladat ineho. Alebo uplne ina nemocnica. Nemocnice najdes tu: http://www.zzz.sk/?page=zoznam-nemocnic-liecebni

jabadaba
1. mar 2014

treba si najprv najst odbornikov zo zahranicia, s nimi mat prekonzultovane a potom poziadat nasu poistovnu o uhradu zdravotnickeho ukonu v zahranici. Oni posudia a rozhodnu ci uhradu schvalia alebo zamietnu. Podla toho sa budete musiet zariadit. Teraz je konecne takato moznost, ja som zial toto nemala a cvakaal som plnu vysku operacie a dnes by som najradsej spatne pozadovala vratenie penazi, kedze na Sk som nebola urgent pripad a mala som cakat az sa mi zhorsi stav! 😝 Drzim palce nech vybavite vo vas prospech.

tova
2. mar 2014

neviem co je teraz ale min. rok poistovne preplacali zakroky len ktore sa nedali vykonat na SK a lekar potvrdi ze ta konkretna liecba/zakrok v zahranici bude ucinna. Ak to lekar na sk nepotvrdi tak poistovna to neschvali. Obycajne sa do zahranicia ide len na operaciu a doliecuje sa na sk. Podla toho o aky druh rakoviny sa jedna treba vyhladat na nete odbornikov, potom viacerym zaslat info o co mate zaujem a oni odpisu co vsetko potrebuju zo sk. Potom povedia cenu, termin a vtedy sa da v poistovni informovat. Ked je to tazsi pripad aj prepravu schvalia, jednej schvalili vrtulnikom do nemecka. Doprovod si ale plati vsetko sam, hotel, let... Su este bio liecebne pobyty na rakovinu napr. v nemecku ale to vsetko na svoje naklady.

ticko
8. nov 2021

@tova no odkiaľ nato vziať.. Bežný človek asi ťažko

ticko
21. nov 2021

@jabadaba prosím môžem niečo viac aj prípadné do IP zaujímaťo lebo tu cakaju až zhorší dakujem