Ahojte, chcem vás poprosiť o rady ako sa účinne zbaviť mykózy na nechte. Po turistike sa mi objavila na jednom nechte na nohe, ku kožnej chodím, natieram Polinail lak každý večer, 2x týždenne octový kúpeľ, dezinfikujem obuv, ponožky periem vždy s dezinfekčnou prísadou, vždy narastá nový zdravý necht a keď takmer je vyrastený, tak opäť sa to vždy na jednom mieste kde da to prvýkrát objavilo zasa objaví takže necht nestihne dorásť celý.... Kožná vraví, že sa to stáva a že hlavné je, že vyrastá nový zdravý necht, ale mňa už to unavuje, lebo mám pocit, že robím všetko pre to, aj beriem vitamíny na nechty.... Ako ste sa toho prosím zbavili, máte niekto skúsenosť? Tabletky brať nechcem, radšej by som skúšala lokálnu liečbu na ten necht... Ďakujem veľmi za rady
@bbalin manželovi som dávala toto, trochu potrvalo ale pomohol
Znamej nic okrem hypermanganu nezabralo....
hypermangan 3x tyzdenne macat .. poskodenu cast zvrchu spilnikovat jednorazovym pilnikom... a ranoa vecer kapkat tea tree oil ...
Tea tree olejček/silica...nakoniec mi iba ten pomohol na silnú mykózu všetkých nechtov na rukách, pravdepodobne po prekonanom Covide. 2x denne nanášať pod nechty, aby sa roztok dostal priamo na kožu, po cca 2 týždňoch bolo po probléme. Stav nechtov sa zo dňa na deň viditeľne zlepšoval. Dovtedy som mykózu nechtov nemala. A presne ako u teba, konečne vyrástol nový zdravý necht a po krátkom čase bol opäť poškodený. Únavné niekoľkomesačné trápenie a beznádej. Žiadne roztoky nepomáhali, dokonca ani priamo zarábané v lekárňach.
Ďakujem každej za radu, ešte sa chcem spýtať, že ten hypermangan sa riedi s vodou v akom pomere? A kúpeľ cca 15 min?
A tea tree olejček sa bez riedenia natiera, že?
https://www.hallux.sk/podopharm/krem-nechty-pod...
Mne este pomohlo okrem tea tree oil toto… dost to zrychlilo rast nechtu a zabranilo dalsiemu sireniu
Na mykozu treba antimykotika. Dezinfekcia ti nemusi pomoct, resp sa ti to moze vracat. Chod do lekarne, tam ti poradia farmaceutky, nie laici z Mk.
@stanulienkat ďakujem za radu, no chodím ku kožnej a povedala mi sama, že to neodporúča, pretože to mám len na jednom nechte a aj to nie celom, tie tabletky sú podľa jej slov dosť záťaž pre orgány, takže najprv chcem vyskúšať ešte niečo ďalšie či náhodou nezaberie
@bbalin ale antimykotika su aj lokalne.
Tu sa ti hodim... Ja tak davam este batrafen, ktory uz nevyrabaju. Vyzera, ze to odrasta, ale stale mam vyse pol nechta co neodrastlo.. ale stale neviem, ci to je uz viecene alebo nie. A teda tie nechty rastu extremne pomaly...