Liečba bolesti krčnej chrbtice

13. máj 2023

Ahojte, mám problém s krčnou chrbticou. Podľa RTG ju mám veľmi krivú a zablokovanú. Mám okolo nej úplne stuhnuté svalstvo až miestami cítim takú guľku tvrdú ako keby sval. Nechcem si to nasilu masírovať silou ale neviem ako si tu chrbticu dať do poriadku konečne. Mám predpísaný golier ale neviem s ním veľmi vydržať. Viete mi niečo poradiť?

zuzulka558
13. máj 2023

Mňa chodí suseda masírovať, zevraj tam mam tvrdé gule 🤣 samozrejme odvtedy som mužovi naposmech, doktorom pôjdem ak mi nepomôžu masáže, som estelen na začiatku ale už ma to tak nechytá tie bolesti

autor
13. máj 2023

@zuzulka558 juj no mňa nemá kto zas a na nejaké pravidelne masáže niekde niesu financie

barbora0308
13. máj 2023

Smer fyzioterapeut a podla jeho instrukcii poctivo cvicit, tu nic ine nepomoze, vsetko ostatne bude zmiernovat problemy iba na nejake obdobie a problem sa bude vracat.

autor
13. máj 2023

@barbora0308 tam chodím ale s iným problémom akutnejsim. Mám nastavenú liečbu a potom mám ísť na kontrolu tak na kontrole poviem aj o tomto

barbora0308
13. máj 2023

Urcite, treba naozaj cvicit na pravidelnej baze. Sama mam problemy s chrbticou cely zivot, aktualne cvicenie zanedbavam kvoli malemu synovi a uz sa mi problemy vratili znova 🫤.

martinka17
13. máj 2023

A akú radu konkrétne hľadáš?
Jediná metóda ktorá funguje je tá, ktorú ti už poradili - cvičiť. A pripôsobiť život oslabenej krčnej chrbtici - nesmieš pozerať do mobilu alebo čítať knihu so sklonenou hlavou, monitor vo výške očí, ideálne kúsok vyššie ( isto nie tak, že máš notebook na stole a pozeráš dole na monitor..... ), udržiavať v chladnom počasí krk v teple. A hlavne - denne cvičiť. Stačí začať základné 4-5 cviky denne, je to 6-8 minút, to nie je tak veľa, kľudne v sede večer pri telke. Alebo sa nauč SM systém. Ja som nemala len hrču, ale migrény, závrat, neustále bolesti hlavy, mám tinitus.... preto ja osobne by som to neodkladala ale začala riešiť obratom.

zuzulka558
13. máj 2023

No ja neplatím my sme tu susedia kto môže pomôže,, ale nesedíme ani na zadku, kým som na rodičaku snažím sa mať čo najviac pohybu

zuzpar
18. máj 2023

Cvicenie, sm system, pilates a taketo, ale hlavne pravidelne, plus aj masaze, to je najlepsie, nezanedbavat to. Ja ked mam velke bolesti, tak to si dam aj tabletku, Cetalgen mi pomoze ulavit, lebo niekedy ked cely den som v jednej polohe, ze len sedim napriklad v praci, tak vecer ma to zvykne dobehnut.