Prosím vás,je tu nejaká žena, ktora liečila akné hormonálnymi liekmi? Pomohlo to? Vrátilo sa akné po vysadení liekov?Ďakujem za odpovede.
ja som v 18tich kvoli akne brala horm. antikoncepciu - Diane35 - ktore je vraj specialne aj na akne - pomohlo mi to - aj na akne aj na menzes, ale bala som sa vedlajsiich ucinkov, tak asi po roku som prestala (dnes su vo vela krajinach okrem SR zakazane, vraj vela zien zomrelo na ne, ze spravili krvne zrazeniny ci co, ja som mala asi stastie, ze mne nic). Potom som presla na Regulon sa to myslim volalo, ale to bola katastrofa - tak mi to znicilo krvny tlak, az som musela brat potom lieky na tlak :-/ aj menzes som zacala mavat silnejsi, odvtedy som si povedala, ze uz nikdy take svinstvo nedam do ust, a ze som ani uz nikdy nedala...sice preslo viac ako 10 rokov, zial akne mam stale, ale aspon nemam ani ine lieky, ten tlak som si potom musela liecit a tiez sa mi cysty spravili (ktore museli riesit az operacne), takze druhykrat uz do toho urcite nepojdem, su to svinstva tie hormonalne lieky, ak netreba, nebrat, aspon za mna. A hej, po vysadeni tych liekov sa to vsetko vratilo v celej svojej "krase" nazad...a ak planujes v blizkej dobe deti, tak antikoncepciu aj tak neries....
Ja som brala dlho diane 35, pribrat som nepribrala ale raz do mesiaca som bola ako furia co sa akne tyka dost mi to pomohlo po vysadeni to bolo dost dlho ok a po nejakych 2 rokoch od vysadenia som mala akne esre horsie pomohol az roacutan
Jedine roacutam alebo aknenormin.
Hormony akne neliecia.
Ja tiež zvažujem, že si dám predpísať antikoncepciu na akné. Skúšala som takmer všetky možné kozmetické prípravky, očistné kúry, vysadila som z jedálnička múku a mlieko, sladkosti nejem. Liečila som sa aj ajurvédskou medicínou, vtedy som zaznamenala mierne zlepšenie, ale vtedy som brala aj vitamíny na hormonánu rovnováhu. Vždy pred ms sa mi to zhorší, vyrážky mám všade, na tvári, chrbte aj dekolte...Inak akné som celý život nemala, počas puberty krásna pleť. Som z toho nešťastná, lebo som vždy mala bezproblémovú pleť, nemusela som sa o ňu nejako špeciálne starať...a teraz? Po sprche mi trvá pol hodinu, kým všetko ošetrím všemožnými prípravkami...už ma to nebaví. Antikoncepcia mi príde ako menšie zlo, keď to porovnám s Roaccutane
@juliajulieta tiez som brala diane 35, ked som to vysadila, vratilo sa. Ja som mala z hak strasne migreny. Aj roacutan som brala...2x. Clovek ked je zufaly vezme vsetko, ale je to vsetko neskutocne svinstvo. Dala si si robit hormonalny profil. Mozes mat problemy s nadbytkom testosteronu. Na upravu hormonov su sice aj ine lieky ako hak. Brala som duphaston niekolko mesiacov. Pomohol mi na akne, ale aj k dietatu 🙂 treba si pri tom davat pozor, ak nechces drobca. 🙂 treba sa na to popytat gynekologa. Keby som mohla vratit ten cas, nic okrem duphastonu by som nebrala. Btw na stravu si davas pozor? Cukor muka atd. Ale predpokladam, ze pri problemoch s pletou to mas vsetko preluskane
Tk ja som asi najnestastnejsi pripad. U mna zabera hak ale ako nahle vysadim cele zle. Bola som uz trikrat preliecena roaccutanom. Vo dostatocnej a posledny krat aj konskej davke a zase sa to vratilo.
Nemam uz taku hnusnu plet ako pred prvym branim roac. Ale aj tak je vyrazne horsia ako plet mojich rovesnikov. Mam 34r.
Este aj hormonalny profil mam v poriadku a aj vsetky ostatne veci ako je travenie a tak.teraz som tehotna. Do 16tt to bola hroza a des, teraz je to uz troska lepsie. Neriesim. Boj zacne ked skoncim s kojenim. Jedine ze sa stane zazrak a jebaky sa rozhodnu ma opustit 😖
A duphaston? Brala som ho dvskrat. V orvom tehu od 6-12 tt a terwz od 10-12tt a teda mne akne este zhorsil
dejna20 súhlasím aj mne akné len zhoršuje duphaston lepšie je piť žihlavový čaj a upraviť stravu.🙂
@valy
@shia
@sense
@evica01
@susanm
@evitka83
@dejna20
@lucika4 ďakujem vám. Ja som myslela lieky od koznej nie od gynekológa.Pi gynekologické stránke som v poriadku a antikoncepciu kvôli akné brat nechcem.Viem že kozna tiež predpisuje niečo podobné ako antikoncepciu,ake neslúži na ochranu ale iba na vyliečenie skne a lieky sú hormonálne.Tak som chcela vedieť či nemá niekto skúsenosť.Lepok vylučovať nebudem,pretoze je to finančne náročné a nemôže sa mi celá rodina prispôsobiť.Sladke nejem A čo sa týka kozmetiky tak dicasu pomáhala bioderma potom A-derma teraz nivea.Vsetko bez parabenov,parfumov a podobných svinstiev Nemám tvár najhoršiu ale ani najlepšiu.Nechcem v bežný deň používať make-up no zatiaľ to bez neho neide.Musim zvážiť všetky pre a proti a tak sa rozhodnem Hlavne sa musím ísť poradit ku koznej.Len som chcela vedieť či nemáte niekto s tým skúsenosť.Aj tak ďakujem a prajem pekný zvyšok večera 🙂
@juliajulieta mne napr predpisovala diane 35 kozna po odsuhlasenim gynekologa....vtedy to aj poistovns preplacala ale je to uz davno
aj mne dala Diane 35 kozna, len tiez musel odsuhlasit gynekolog, ale prvotny predpis bol prave od nej...
Roacutam alebo Aknenormin predpisuje kozny lekar. Nie gynekolog 🙂
@juliajulieta na akne su fajn kremy s obsahom striebra aj ... napr od LR
@tajomna21 ďakujem za radu.Pouzivam koloidne striebro 🙂
@juliajulieta neviem, ake hormonalne lieky myslis. mne dali antikoncepciu diane, pomohlo to na akne, ale pribrala som a po vysadeni sa to vratilo