Liečba akné Beloretinom

1mia2222
27. okt 2020

Ahojte, mám 18 rokov a mám akné už hádam od 13. Strašne sa ho chcem zbaviť, skúsila som neskutočne veľa produktov ale buď mi to pomohlo iba na chviľu alebo vôbec. Dneska som šla za kožnou stým že chcem nejaké lieky. Bohužial mi povedala že to bez HAK nejde. Preto sa chcem opýtať, máte niekto skúsenosti s liečbou beloretinom + HAK. Čítala som veľa článkov a celkom sa začínam báť vedľajších účinkov. Ďakujem za odpovede.

greta2017
27. okt 2020

ja osobne by som lieky brala az ako posledne riesenie. Presla som si tym od 13 do 27 rokov som bola sama vyrazka. Produkty z lekarne pomahali na chvilu a HAK zabrala ale je to sotva dlhodobe riesenie...hlavne ak uz som bola vo veku kedy som chcela deti...Mne pomohlo vysetrenie u odbornika na potravinove intoleranie a odkedy nejem laktozu a orechy mam uuuplne cistucku plet bez jedinej vyrazky a uzivam si zivot bez makeupu (s babom v brusku 🙂 Moj osobny nazor je ze akne ma svoju pricinu a tu treba najst a riesit nie utlmit liekmi a dodrbat pecen...cize najprv sa daj otestovat na potraviny, dr. nech ti urobi hormonalny profil a co ja viem co este a az tak prejdi na lieky

melinda15918
27. okt 2020

Ahoj, vôbec to nemáš isté či ti HAK akné ,,Vylieči" ,jedine že máš hormonálny problém, no poznám baby ktorým sa pleť počas HAK zhoršila.
Pozri poviem ti tak, ja mám 23 akné cca od 13 rokov a stále ho mám síce nie tak strašné ale je, hormóny sú v úplnom poriadku no mám rosaceu, silná alergia na roztoče(rôzne iné alergie na jedlo.. paradajky ,kakao, orechy atd.) a stým sa ťažšie bojuje, chce to veľa obety sú ľudia ktorý žijú v otrasných podmienkach a nikdy akné nemali no proste šťastie, no a potom sme tu my 🙂 pozri či s akné alebo bez ten pravý ťa bude milovať lebo si to ty 🙂 ja som takého našla 🙂 ale určite to treba skúšať riešiť...viem je to veľmi nepríjemné. Akú máš vlastne pleť? Mne sa polepšilo o 70% po určitých veciach ktoré som zmenila, obmedzila a hľadaj super kožnú! Skús opísať o aký problém sa jedná ako to cca vyzerá, či ťa koža svrbí, štípe je červená suchá mastná kde sa to akné nachádza možno ti poradím no HAK NIKDY!!! 🙂

tenerifka
27. okt 2020

@1mia2222 Dcera brala Roaccutane v 17-tich, cca 8 mesiacov. Akne jej uplne zmizlo.Predtym vyskusala uplne vsetko, aj pod dohladom kozneho, ale pomohlo az toto. HAK sa predpisuje preto, lebo v pripade tehotenstva ma Roaccutane strasne neziaduce degenerativne ucinky na plod, tak aby bolo na 100% iste, ze neotehotnies. Moja HAK nebrala, kozny nas pozna a kedze dcera nema nijakeho sexualneho partnera, nebolo to treba. Kazde 2 mesiace sme davali robit krvne testy, kedze tieto lieky mozu u niekoho zvysit cholesterol a triglyceridy, a takisto treba kontrolovat peceñ.

1mia2222
autor
27. okt 2020

@greta2017 áno máte pravdu, vyskúšam sa objednať a uvidím

1mia2222
autor
27. okt 2020

@melinda15918 mám veľmi mastnú pleť, sčervenanú, po niektorých produktoch ma štípe, akné hlavne na lícach - mám aj zapálené aj krupicu aj fľaky po akné..

1mia2222
autor
27. okt 2020

@tenerifka áno ani moja kamarátka nemusela brať HAK, ja som sa na to opýtala a mne povedala že teraz sú také normy že musím, a tiež by mi to vôbec nebolo treba

tenerifka
27. okt 2020

@1mia2222 moja dcera brala tento rok, tak neviem

zuzanaete
27. okt 2020

@1mia2222 Trosku divne normy. Ale tak v zavere lekar moze predpisat HAK a brat ju nemusis. Naco pridavat dalsiu chemiu, ked vies, ze ju nepotrebujes.

melinda15918
27. okt 2020

@1mia2222 tak to som mala podobne, viem že každý je iný, ale keď máš sčervenanu pokožku tak to tipujem tiež na rosaceu, a citlivú pleť používaš aké produkty??? Veľmi dôležité vôbec nepoužívať veci s alkoholom ak tak iba lokálne nie na celú tváričku, veľmi dôležitá je hydratácia pleti, vieš keď sa pleť veľmi vysušuje tak sa viac mastí, a tým pádom sa vytvára viac akné, upchaté póry atď. Čím viac produktov tým horšie, keď budeš mať čas skús napísať čo používaš 🙂 a skús navštíviť aj alergosa doktora, a možno aj žalúdok môže mať problémy s nim nemáš ťažkosti? Ja som mala helicobactera a ešte čo je super je vitamín zinok, pupalkovy olej a probiotika, a neviem či piješ vodu ale veľa tekutín, zo začiatku to bude horšie ale keď budeš pravidelne veľa piť tak ťa to vlastne čistí hlavneee čistá voda nič viac 🙂 a kyselina azealova mne veľmi pomohla 🙂 čisto zo života a ak používaš produkty na akné skús vymenit produkty na citlivú pleť so sklonom k začervenaniu a určite nie drogerkova starostlivosť mne toto veľa problémov narobilo, a ak make up tak nekomedogenny aby neupchaval póry a produkty nestriedat často aby si koža zvikla 😊

1mia2222
autor
27. okt 2020

@zuzanaete to som tiež rozmýšľala

1mia2222
autor
27. okt 2020

@melinda15918 veľmi dlho som používala od kožnej chlorampheniklový liek 2% k tomu tiež krém už si nepamätám ako sa volal ( to som možno aj 2 roky - pleť som mala ako tak v pohode, ale keď som prestala používať tak sa znova zhoršila), predtým všetky produkty z drogérií, skúšala som hocijaké aj domáce triky, naposledy som skúšala značku the ordinary s cerave gélom. Už ani neviem čo všetko. Aj na čistení pleti som bola. Vody pijem dosť minimálne tie 2 litre určite vypijem za deň, v podstate nič iné ako čistú vodu nepijem ( samozrejme príležitostne alkohol - z ktorého sa potom jasné vyhodím ešte viac). Nemám problémy so žalúdkom.

kakawah
27. okt 2020

Skus vylucit mlieko ak pijes. A kúp si zihlavovy caj. 3x denne pit 3 týždňe a tyzden voľno.

melinda15918
27. okt 2020

@1mia2222 tak ten liek nepoznám, super keď piješ vodu super super, drogerkove naozaj skús nepoužívať a pozri si niečo v lekárni, a možno skús vymeniť kožnú a skús si preštudovať toto https://www.aestheholic.com/aestheblog/kozmetic...
Poznám aj to keď používaš super, prestaneš koma... A ÚPLNE DÔLEŽITÉ JE NEPOUŽÍVAŤ TEN JEDEN UTERACIK NA TVÁR!!!!! ja používam tie vreckovky jednorazovky keď si tvár umyjem vodou vieš... Nie som odborník to nech je jasné som len Like čo to zažil 🙂 a veľmi rada by som ti pomohla tak uvidíš.... Držím palce najviac ako viem ✊✊✊✊ nech si spokojná.... aestheholic skús ju mrknúť 😉😉😉😉 a ešte ja si na nové akné aj staršie ak vznikne a rýchlo pomôže je sudocrem pre mňa rýchla záchrana vždy....

vittekovaveva
27. okt 2020

@1mia2222 HAK neriesi akne.. potom ked hak vysadia tak sa ti akne vrati.. dobra kozna ti na akne neda hak.. mne moja dr velmi pomohla. Ak si z ba tak kludne poradim

lenka8p
27. okt 2020

Antibiotika si skusala? Mne velice zabral differin s latkou adapalen.

1mia2222
autor
27. okt 2020

@kakawah ďakujem, vyskúšam 🙂

1mia2222
autor
27. okt 2020

@melinda15918 super super, vyskúšam, ďakujem veľmi krásne🙏

1mia2222
autor
27. okt 2020

@vittekovaveva ďakujem za odpoveď, ale som z Oravy, ale už som sa rozhodla že nejdem na to hak, ešte poskúšam iné rady 🙂

1mia2222
autor
27. okt 2020

@lenka8p ďakujem za odpoveď, neskúšala som