Lichen ruber planus

adrianp
30. aug 2015

Ahojte lekar mi zistil lichen ruber planus ( mam take malinke dve biele bodky )..nic mi viac k tomu nepovedal len ze sa to neda vyliecit a dam mi rybaciu mast. Nemate niejake skusenosti s tou chorobou ? Rady lieky skusenosti ? Dakujem

csenibaba
30. aug 2015

@adrianp ahoj,más len dve malé bielé bodky a povedali ti ze más lichen??Ja som mala( teraz mám kludné obdobie ) az krvavé pluzgiere..☹

adrianp
autor
30. aug 2015

@csenibaba no nerobili mi histologiu ale primar na koznom mi sa na to pozeral a povedal hned ze lichen ruber planus . A tvar no malicke dve bodky mozno ani nie mm. Co ma to svrbi obcas pocit palenia. Nic mi na to ani nedal len rybaciu mast. A liecila si sa na to niejakymi mastami alebo liekmi alebo ked ta to palilo svrbenie alebo nieco take, alebo ked ti to miesto zvlhlo ?

csenibaba
31. aug 2015

@adrianp lichen je autoimunitne ochorenie,ja som ""mala"" lichen ruber,a dcérka má lichen simplex.Máme na toiba kortikoidne maste aby potlácili svrbenie.Mne kozná hovorila ze lichen ruber sa lieci sám od seba jak sa objavi tak sa aj zmizne( bez liecby).

adrianp
autor
31. aug 2015

@csenibaba tak to aby som si vyziadal tie kortokoidne maste asi a nie iba rybaciu mast. Vyskusam nakopnut imunitu hlivou ustricou a vit.D3 a natierat si to aloe vera i ked neviem niesom optymista no uvidim. Pocitujem svrbenie aj take palenie niekedy zatial sa to da vydrzat.A mam iba malinke bodky dve i ked sa bojim aby ich nebolo viac. tak dik aj tak 🙂

relaxx11
15. júl 2019

BABY! PRESTAŇTE UŽÍVAŤ kortikosteroidové masti a kúpte si Krém s kobylìm mliekom z obchodu prirodnyraj (bodka sk). mne pomohol minulý rok v zime, lisaj mi zmizol. je to ale dlhšie ako s kremami od kožnej ktoré ho nevyliecia ale iba potlacia priznaky. v živote som nemala žiadne takéto problémy tak si viete predstaviť aku paniku som chytila keď som sa dozvedela co to je. plus urobilo sa mi to v ústach a to bola pre mňa konečná. lišaj v ústach som si potierala Dračou krvou (pozor pri hľadaní na nete, objednávajte len od osvedčených predajcov), vyliečila mi to. trvalo to celé 2-3mesiace ale kortikosteroidy už nikdy! je to humus. liečte prírodou. v prípade otázok mi napíšte. plus dodám že odvtedy sa mi nič nevrátilo a nikdy som nemala ani náznak problémov. zmizli postupne aj tmavé škvrny ktorých sa nezbavíte hneď, treba trpezlivosť. a vzniká to zo stresu..je to psychického pôvodu.