Ahojte lekar mi zistil lichen ruber planus ( mam take malinke dve biele bodky )..nic mi viac k tomu nepovedal len ze sa to neda vyliecit a dam mi rybaciu mast. Nemate niejake skusenosti s tou chorobou ? Rady lieky skusenosti ? Dakujem
@csenibaba no nerobili mi histologiu ale primar na koznom mi sa na to pozeral a povedal hned ze lichen ruber planus . A tvar no malicke dve bodky mozno ani nie mm. Co ma to svrbi obcas pocit palenia. Nic mi na to ani nedal len rybaciu mast. A liecila si sa na to niejakymi mastami alebo liekmi alebo ked ta to palilo svrbenie alebo nieco take, alebo ked ti to miesto zvlhlo ?
@csenibaba tak to aby som si vyziadal tie kortokoidne maste asi a nie iba rybaciu mast. Vyskusam nakopnut imunitu hlivou ustricou a vit.D3 a natierat si to aloe vera i ked neviem niesom optymista no uvidim. Pocitujem svrbenie aj take palenie niekedy zatial sa to da vydrzat.A mam iba malinke bodky dve i ked sa bojim aby ich nebolo viac. tak dik aj tak 🙂
BABY! PRESTAŇTE UŽÍVAŤ kortikosteroidové masti a kúpte si Krém s kobylìm mliekom z obchodu prirodnyraj (bodka sk). mne pomohol minulý rok v zime, lisaj mi zmizol. je to ale dlhšie ako s kremami od kožnej ktoré ho nevyliecia ale iba potlacia priznaky. v živote som nemala žiadne takéto problémy tak si viete predstaviť aku paniku som chytila keď som sa dozvedela co to je. plus urobilo sa mi to v ústach a to bola pre mňa konečná. lišaj v ústach som si potierala Dračou krvou (pozor pri hľadaní na nete, objednávajte len od osvedčených predajcov), vyliečila mi to. trvalo to celé 2-3mesiace ale kortikosteroidy už nikdy! je to humus. liečte prírodou. v prípade otázok mi napíšte. plus dodám že odvtedy sa mi nič nevrátilo a nikdy som nemala ani náznak problémov. zmizli postupne aj tmavé škvrny ktorých sa nezbavíte hneď, treba trpezlivosť. a vzniká to zo stresu..je to psychického pôvodu.
@adrianp ahoj,más len dve malé bielé bodky a povedali ti ze más lichen??Ja som mala( teraz mám kludné obdobie ) az krvavé pluzgiere..☹