Ja viem, že to nie je nutné ale rada by som niečo dala, rozmýšľam nad koláčmi z cukrárne a nech si v kuchynke dajú, alebo mix cheesecake - rôzne príchute.
Ked nas muz prisiel vyzdvihnut z porodnice, tak priniesol krabicu kolacov. Sestricky sa potesili 🙂
Ak chces potesit, tak cokolvek jedle v sluzbe potesi - sladke aj slane 🙂
akykolvek dar,vsimne alebo podakovanie-nazvyme to akokolvek je uplatok ... a v zahranici je to zakazane .. zial na sk bezna vec ... aj postarka,smetiari,upratovacka vo vchode,predavacky etc sa staraju a tiez nedostanu kolacik ...
Ja zvyknem nosiť rezané kvety a nejaké sladké drobnosti. A myslím, že poteší aj pozitívna recenzia na adresu daného pracoviska.😊 Ako úplatok to nevnímam, skôr ako darček, poďakovanie.
My sme dali rýchlovarnú kanvicu, ktorá chýbala na oddelení pre rodičov a peniaze. .. Nechceli prijať, ale povedala som,nech kúpia niečo na oddelenie
Mne kamoska zdravotacka poradila toto - ak sa chces podakovat personalu, tak napis email primarovi oddelenia a vedenie nemocnice. To ta stoji najmenej a zaroven to ma najvacsi efekt.
Mozes im poslat na oddelenie ovocie, zakusky v tomto teple su trosku diskutabilne, ale urcite potesia.
@suge kvety nie su vhodny dar do nemocnice, ani pre pacienta, ani pre personal.
@citron25 keby sa dalo, dám ti vic👍👍👍👍👍
Čo ja viem....áno povie sa, že toto je brané ako úplatok. Ale ja to tak vôbec neberiem. Vždy som dávala sestričkám na konci pobytu - keď som bola spokojná. Toto sa mi ako úplatok nezdá, ale ako vďaka. Ak však niekoho hospitalizujú a ešte v ten deň zasype sestričky dobrotami, vtedy to vnímam ako úplatok.
Inak dávam kávu, ovocie, sladké a slané pochutiny
Ja som proti takymto veciam, ale predsa som sa po operacii v den odchodu rozhodla dat najvacsi dezert Mersi , kedze ich tam je vela, nech sa kazdemu ujde 1-2 cokoladky. Kazdy nadava a ja som bola so starostlivostou vsetkych velmi spokojna.
@syslik81
.... poštár,smetiar,upratovačka sa starajú o ľudský život?... som čakala ktorá prvá nabehne s týmto predpotopnym názorom... potom napiš, keď budeš mať v nemocnici dieťa,alebo rodiča a budú sa k nemu chovať nadrámec toho, čo sa od nich očakáva..lebo v dnešnej dobe musíš takých hľadať lupou..a mi nehovor, že keď natrafiš na ľudský personál so srdcom na správnom mieste bude Ti zaťažko dať jednu s prepáčením posr*tú čokoládu,lebo úplatok a vtieranie?🤦
@citron25 od takého ako ty,ktorý zjavne personálom pohŕda,by som nechcela ani ten karibik ani to Ferrari ani ten koláč.
Nič necakame a k nám na oper.salu sa ani nič od pacientov nedostane,na odd.su to dezerty a káva najčastejšie.Sami si kupujeme zmrzlinu a nealko radler,to sa nám zíde,keď prídeme k úrazu večer,v noci a treba energiu.
@sissy27 prosím ta a co ten mail spôsobí? Možno na gremialnej porade pochvalia primára a to je tak všetko,nijake odmeny ani iná odozva pre personál neexistuje,keby aspoň na pos_atu masáž dali poukážku...škoda prsty drat na ďakovné maily.
@janinah tiež si myslím že smotanu zlíže len nadriadení...
U nás je v nemocnici v ráme odkaz, že žiadne pozornosti sa neprijímajú a vedenie nemocnice si neželá aby niekto niečo dával
Čo dať personálu? Svatý pokoj...
@miskakyska ja som v zahranici a tu by ani tu posranu cokoladu nevzali.. lebo je to a ci sa ti to paci alebo nie uplatok... dat recenziu dieta nakresli obrazok s podakovanim to ano ale nic vecne sa nedava a neamie davat a potom sa nestazujte ze dr atale caka neake to podakovanie..ako si naucis tak mas
@miskakyska Ten smetiar je pre fungovanie spoločnosti rovnako dôležitý ako zdravotné sestry. Väčšinou si to ale spoločnosť všimne až v momente, keď dlhšie nechodia, hlavne v lete 🙂
Dodám, mala som úžasnú, skutočne úžasnú starostlivosť v nemocnici a keď som vrchnej sestre chcela dať pri odchode kávu a čokolády, veľmi rázne ma zrušila, že toto dnes už fakt nie.
Ja tiez nie som zastancom toho davat akekolvek dary (a to pracujem v zdravotnictve). Je to ich povolanie, ktore si vybrali, dostavaju plat. Toto nosenie darcekom je nejaky pozostatok dob minulych.
To, ze by malo byt o pacienta postarane poriadne a s dostojnostou by mal byt standard, samozrejmost a nie nieco, za co sa nosia vecne dary.
nechapem preco ma tak vela ludi davat daco personalu v nemocnici. to aj predavacke davas dary, ked Ta dobre obsluzi? ved je to ich zamestnaniez nerobia to pre Tvoje pekne oci 😉
Som sestra , pre mna je trapna situacia ked niekto nieco dava . Najlepsie nedavat nic , ale napisat podakovanie , a ked uz nic co je robene doma napr. kolace .... ked si predstavite , ako niekto olizuje lyzicu nikdy som to nejedla ..... inak v tomto teple ked uz potesi aj mineralka urcite nie ziadne kvety
Tiez som v zahranici, minuly rok som skoncila s rocnym dietatom na tyzden v nemocnici. Od maleho som sa nemohla ani pohnut, vsetko mi museli doniest, zostat pri nom ak som potrebovala na wc. Pri odchode som nechala na recepcii oddelenia velke balenie cokoladok, s tym, ze vsetkym dakujeme za starostlivost. Potesili sa.
Akoze ano, nemusela som dat nic, ti ludia su za to plateni, ale ak pre mna niekto nieco urobi, hoci nemusel, je slusnost to ocenit a podakovat sa.
@syslik81 potom ani sprepitné sa nemôže dávať, lebo veď úplatok? 🧐
Akože ja osobne lekárom nezvyknem dávať žiadne "darčeky", ale dvakrát som v nemocnici bola so starostlivosťou maximálne spokojná a nejaké tie dobrotky som tam pri odchode nechala 😊 nič zlé na tom nevidím...
To, že niektorí lekári si "ďakovné" drzo popýtajú dopredu, je vec druhá 🙄
@janinah mala som syna
máj -august 23 urológia-onkológia ..poďakovala som osobne všetkým včetne personálu z operačky,upratovačkam,lekárom... poďakovanie, ktoré napísal 17 ročný syn sme osobne zaniesli "od hora, až dole"k tým čo sa najviac podieľali na starostlivosti.. sestrička nám po chvíľke volala naspäť s plačom, že také pekné poďakovanie ešte nedostali, že nie sú na také niečo zvyknuté... ľudia im väčšinou len nadávajú..
Všetko je o ľuďoch... vždy a všade...
Už len zato je človek vďačný, keď sestričky brali ohľad na to,aby nedali posteľ k "polomrtvemu"človeku... prišli za ním na kus reči,on mohol prísť za nimi hoci kedy...nebrali ho,ako kus..ale,ako ČLOVEKA..mali preňho vždy milé slovo,aj napriek tomu, že mali veľa roboty a nevedeli kde im hlava stojí...
Kto nezažil, nepochopí...a nech sa k tomu radšej ani nevyjadruje
...tu vyššie prskajúce dámy myslia hneď, že im človek pchá neviem čo...z jednej čokolády za dve eurá urobia úplatok a vtieranie...
Mamu lekár operoval 7 hodín,chodil za ňou na jisku a vždy sa jej prihovoril... V živote sme ho nevideli,nestretli.. nič sme mu do vačku nikdy nedali aj napriek tomu bol milý a láskavý...ja chápem, že sú aj nenažranci a lekári a sestričky,pre ktorých je pacient iba KUS... mám aj s takými skúsenosti a veľa...ale teraz píšem o tých, ktorý si zaslúžia aspoň to poďakovanie .
Myslím si, že je to dobrý nápad, zákusky zvyknú potešiť (takmer) každého.