Ležím s horúčkou

monkop
25. dec 2024

Ahojte, chcem sa spytat uz od nedele poobedia lezim v horuckach, ciastocne sa to zlepsi po podani ibalginu, po dojazde lieku ide teplota opat hore, prve dni az k 39 teraz do 38, vcera zacala teplotovat aj dcera, okrem zimnice a horucok viac menej ziadne priznaky, sem tam kasel...cakam, ze kazdym dnom by sa to malo zlepsit...su teraz nejake taketo chripky? Resp ci zaberu az atb?

lauriinkaa
25. dec 2024

@monkop áno, sestra s celou rodinou ju majú. Decká mali lepší priebeh, ona a mužom horší. Deti mali horúčky cca 3 dni do 40°C no aj po odznení horucok sú deti stále ,,uležané", sestra s mužom do 39°C a im to trvá už viac ako 3 dni.

zuzuliennka1
25. dec 2024

@monkop klasicke obdobie klasickych respiracnych ochoreni. Atb su len na bakterialne ochorenia, na virusy (chripkove ochorenia, kovid a pod.) ti nezaberu. Predpise len lekar, po starostlivom zvazeni zdravot. stavu.
Vylezat, oddych, vela tekutin. Ak by sa to zhorsovalo - lekar. Ale treba byt trpezlivy. Hovori sa, ze liecena chripka trva 7 dni, neliecena tyzden. Teda treba to len trpezlivo vydrzat.

deti95060810
25. dec 2024

môže byť aj chrípka... skús vyležať, oddychovať.
podobné príznaky ako chrípka má aj čierny kašeľ.

monkop
autor
25. dec 2024

Proti ciernemu kaslu sme ockovani...tak to snad nie je ono...pokial to neprejde do piatku tak kluseme k lekarovi, len ma teda zaujimalo ci aktualne nie je rozsirena takato horuckovita pliaga...akurat si teraz meral aj manzel teplotu, ze sa neciti dobre a tiez 38

kvietok1233
25. dec 2024

@zuzuliennka1 našej celej (ja, mala, muz) rodine traja nezávislí lekári predpísali pri covide sumamed, vraj dobre zaberá a naozaj sme sa po prvej tablete cítili lepsie tiež som sa cudovala

gabu_lienka
25. dec 2024

@monkop ked ta zaujima, ci mas chripku, sprav si test. Jasne, ze je chripka rozsirena, nam aj skolku pred prazdninami zatvorili. Ci treba antibiotika napovie crp.

zuzuliennka1
26. dec 2024

@kvietok1233 ano, na bakterialne infekcie sumamed ok, predpisal lekar - cize to co pisem aj ja, po zvazeni zdravotneho stavu lekarom.
Ale principalne sa virusy antibiotikami neliecia.

zuri5663
26. dec 2024

@monkop Ja mám od piatku hnačky, ale také brutálne, že mi nepomáhali ani lieky na zastavenie hnačky. V nedeľu poobede začala zimnica a teplota, ešte aj včera som mala 38,8. Do toho hrdlo zapálené a ani prehĺtať nemôžem, takže mám na 10 dní antibiotiká.

mia018
26. dec 2024

Ja od piatku horúčky,zimnica, bolesť hlavy, včera sa my zmenil kašeľ tak som šla na pohotovosť tak zápal priedušiek, dali my ATB snáď my už za chvíľu bude lepšie. Toto sú najhoršie vianoce v mojom živote