Viem že teraz je toho všade dosť,ale sme v karanténe (teda zatiaľ syn) v triede mali prípad. Keď sa nakazila aj rodičia a obaja majú priebeh že ležia a nedokážu sa starať o deti ? Je tu niekto kto to prežíval? Neviem si to predstaviť . Ďakujem
@ljzozv dnes v noci začal sucho kašľať. samozrejme človek je z toho v strese ale beriem to tak že keď tak to nezmením a len chcem vedieť ako to zvládli ľudia v rodine s deťmi čo si mám pripraviť. Sedí rovno pred učiteľkou bol s ňou 2 dni celé. Tak je tam nejaká pravdepodobnosť.
@petrapod ak mas stres, tak si nachystaj nejake jedlo do mrazaku, buchty na pare, sulance, pirohy, knedlik, maso na polievku, kurca. Aby sa ti rychlejsie varilo keby vam bolo predsa zle. Aj ked furt mamky nejak najdu v sebe silu nieco urobit. Drzim palce
Je mala pravdepodobnosť že obaja by ste mali veľmi zlý priebeh. Hlavne no stres. Stres zhoršuje každú chorobu.
@lucia147852 aj ja myslím že by to bola blbá náhoda. Ďakujem
@petrapod pozri, my sme tento rok boli v karantene 6x kvoli tomu, ze sme boli v kontakte s niekym pozitivnym. Zijeme v zahranici a nemame tu nikoho, kto by nam pomohol ci uz s dietatom alebo s nakupom a pod. Tiez mi obcas napadla tato myslienka, ale rychlo som ju zahnala...
To, ze ste v karantene, neznamena, ze ten covid aj musite mat. A to, ze budete mat obaja velmi tazky priebeh, je velmi nepravdepodobne.
@petrapod manzelov bratranec s rodinou boli chori - teda iba rodicia (zena je lekarka). Maju 2 deti v mladsom skolskom veku. Rodicia mali "lahsi priebeh" podla klasifikacie, no podla mna lahky teda nie je. Vysoke horucky, 8 dni iba bezvladne lezali, potom uz dokazali na chvilku vstat. Prezili to takto: Ked bola ona pozitivne testovana uz s priznakmi (on ochorel 2 dni po nej), dali si doviezt obrovsky nakup - hotove jedla do mraznicky, konzervy, co staci iba otvorit, chlieb do mraznicky a pod., rovnaky nakup objednal dopredu a dal doviezt tyzden na to. On zaskolil deti, ako sa robi caj, zohrieva hotove jedlo, ako ho vybrat z mikrovlnky, aby sa nepopalili... nachystal im kartu s urcitym obnosom a cislo na pizzeriu. Napisal rozpis jedal na cely tyzden, co maju jest, kedy si objednat tu pizzu a pod. Oni si do spalne dali dalsiu rychlovarnu kanvicu a caje, tam si robili caj, detsku vyzivu a piskoty. Susedov poprosili, aby 3 x denne zazvonili pri brane opytat sa deti, ci su v poriadku. Deti tych 8 dni sa starali sami o seba, inaks a nedalo. Teraz su uz zdravi... pomoc od rodiny nemohli mat, ziju vo Svajciarsku. Ona sice je Svajciarka, ale ma staruckych rodicov, tak tych do toho nijako neangazovali.
@simsalabim tak teda klobúk dole pred tými deťmi, lebo predpokladám, že ich hodili rovno do vody a plávajte (samozrejme chápem, že inak to nebolo možné).
@ljzozv hovoril, ze ked uz vladali chodit po schodoch, jeho zena pri vstupe do kuchyne skoro skolabovala 😂 Ale hlavne, ze to zvladli.
@ajka0207 zrejme bude naozaj zavisiet od priebehu. Podla toho manzelovho bratranca to bol zabijak. Ze uz pri pokuse postavit sa ich chytali mdloby, ze sa aj par krat prebral na zemi. Mobil vraj dvihnut vacsinou nevladal, niekore dni ze pili so zenou iba vodu, urobit caj nemali silu a nejedli ani tie piskoty, co mali pri posteli. Ze sa par krat stalo, ze postavil zovriet kanvicu na caj, ale si musel lahnut, lebo nevladal pockat, kym zovrela. A ked sa prebral, uz bola voda v nej vlazna. Ked sa na chvilocku polepsilo, ze cele to pokazila navsteva wc. Vraj si vobec nepamata 2 dni. Preto som sa divila, ako toto moze byt”lahky priebeh”. Ale vraj tazsi je az ked to zasiahne pluca a to oni ani jeden nemali. On ani nekaslal, zena ano. Ona to znasala o dost horsie ako ako on.
@simsalabim ako ja nemám skúsenosti s covidom ale napr druhé tehotenstvo som dosť vracala na začiatku. Fakt len ležať. Prvá dcéra mala rok a pol a kopu dní som jej dovolila vyhadzať skrine len nech ja môžem ležať. Keď máš malé deti tak sa premozes.ale inak toto vážne nevyzerá na ľahký priebeh, muž mal covid a teda kašľať ale inak mu nič nebolo. To by som nazvala ľahkým priebehom, nie keď nevladzes ani mobil držať.
Ďakujem za reakcie.
@simsalabim akoze vau. kolko rokov maju deti? tiez by som to nebazvala lahky priebeh
@petrapod este nemusi mat covid. ja som covid mala, mm bol negativny a na 5den karanteny ochorel, aj teplotu mal. o par dni absolvoval pcr test a negativny. soms a smiala, ze koronavirus mal na striebornom podnose a on si ochorie na nieco, co ani netusim, kde zobral, kedze bol v karantene 😀
teraz ma covid sestra s partnerom a hoci sa neciti dobre, stara sa o 9m dieta. jej partner je na tom lepsie,a le od neho sa moc pomoci nedocka.
My to akurat zazivame.Nastastie to bolo tak,ze muz to doniesol covid z prace.Zacalo sa to u naho v piatok a u mna az utorok.Cize kym som ja bola v pohode,tak som sa ja starala,teraz som na tom horsie ja,stara sa iac muz a v dni,ked nam obom bolo,zle tak sme sa fakt striedali,komu bolo aspon trosku lepsie tak bol ssom 3 rocnou dcerkou.Ale aj tak si myslim,ze sme este mali v pohode pribeh,podla toho co som citala o tej svajciarskej rodinke.
Nezazila som. Ale moji chalani maju 6 a 7. Myslim ze par dni by bez nasej pomoci doma v pohode dali. S kamaratkou sme dohodnute ze ak by jedna z nas takto dopadla tak si nakupime navzajom navarime a nechame pod dverami nakup. Ked by zaklopala deti by otvorili a veci vzali.
V pripade potreby mame lieky v dosahu ze ak by bolo zle aj deti by mi vedeli lieky od teploty a bolesti priniest. /nie nebojim sa zeby ich svojvolne zjedli, maju rozum/
Taktiez o seba by sa postarali tych par dni. Vedia si natriet rozok, urobit gulicky s mliekom, vybrat a zjest jogurty, pojest vsetky sladkosti v dosahu, okupat sa zapnut si telku, dvd, ulozit sa do postele. Takze ja verim ze tych par najhorsich dni by pred telkou zvladli.
Ale verim ze az taka kriticka situacia nenastane.
Ak by nas odpalilo celu rodinu ze aj my a aj deti v horuckach a fakt by to neslo postarat sa zavolala by som zachranku nech sa postaraju lekari a sestry.
@juliet86 maju 7 a 9. Ich mama je lekarka v nemocnici a mnohi jej kolegovia, co ochoreli, to vraj znasali podobne, tak hned sa na taky priebeh chystala aj ona aj manzela. Deti su omnoho sikovnejsie, ako si mnohi myslia, kedysi davno uz mavali kvantum povinnosti v tom veku. Napr moj stary otec od 9 rokov varil celej rodine po smrti mamy. Ale s s detmi predskolskeho veku by to asi bola katastrofa.
@petrapod v prvom rade prestan stresovat.
Vyzera, ze este ani nemáte potvrdene, ze syn ma covid. Takze klud a pokoj.