Lexaurin - vysadenie

pekerman
20. júl 2022

Ahojte.🙂 Vysadzujem Lexaurin ktorý beriem už snáď 5rokov. Posledne 4 pravidelne, najvyššiu davku som mal asi 6mg denne, vo väčšej pravidelnosti som bral 3mg a posledný rok 1,5 pred. Momentalne som z 1,5 na 0,75 teda na polovicke z 1,5 asi mesiac. Abstinenčné príznaky mám, su v pohode nakoľko fyzickú aj psychickú bolesť ako následok vysadenia pretrpim akúkoľvek, nakoľko aj za cenu smrti som rozhodnutý to úplne vysadiť. Liečim sa na úzkosť, paniku a depresiu. Zmenil som radikálne životný štýl posledne obdobie. Straší ma ale možnosť epilepsie. Otázka je- Nakoľko je možné že by som ju dostal? Lekarka mi povedala že je to možné pri vysadzovani.
Má s tým niekto skusenosti? Ďakujem 🙂

evkakorcek
20. júl 2022

@pekerman ahoj. Dobre robíš, že vysadujes ja som z liekov na úzkosť a depresiu skončila na protidrogovom.
A pri detoxe som mala jeden epi záchvat, ale bola som hospitalizovana. Veľa B vitamínov, poprípade si ho daj aj pichnúť. Taktiež C vitamín do žily robí zázraky.
Každopádne držím palce.

pekerman
autor
20. júl 2022

@evkakorcek čo si brala?

luccija
20. júl 2022

@pekerman doktorka by Ti mala poradit ake davky nech to nie je pre teba utrpenie.Pripadne navysit AD, aby si necitil to, ze chyba ukludnovak.
Hlavne by si mala spytovat svedomie preco Ta nechala tak dlho na liekoch.ak citis velku uzkost zvysila by som 0,75 uz nie je velka davka oproti tomu co si bral.

laura156
20. júl 2022

@evkakorcek fuuu to ozaj??

lucia851
20. júl 2022

@pekerman Prečo ti nenasadila ad alebo nebenzodiazepinove anxylitika?nechápem psychiatrovi ako môžu človeka toľké roky pchať do seba taký návykovy liek

pekerman
autor
20. júl 2022

@lucia851 neviem. Maval som uzkosti aj depky dlho, poradila mi lexaurin, otec ho bral raz za cas tiez a poradil mi ho. Proste ze to v dnesnej dobe berie kazdy druhy, takto mi tieto rady prišli. Nikto mi nepovedal ze to je droga. Keby mi to niekto povedal na začiatku ze to je droga, nikdy to nevezmem🙂. Nebojim sa ze budem trpieť ako pes než to vysadim. Bojim sa len epileptickych zachvatov lebo nechcem dopadnúť tak ze sa zbavim drog a skončím s trvalou epilepsiou🥺

pekerman
autor
20. júl 2022

@luccija beriem escitalopram 10 rano, a večer kventiax 100.

3009
20. júl 2022

Poznám známu čo vysádzala Lexaurin pár mesiacov. Mala silné absťáky. Užívala ho 2,5 mesiaca pravidelne 2-3x denne a potom to bola hrôza vysadiť. Psychiatrička jej namiesto Lexaurinu dala oxazepan na preklenutie vysadenia Lexaurinu. Oxazepam užívala podľa psychiatričky cca 3 mesiace a potom koniec. Žiadne epileptické záchvaty nemala. Ale psychiatrička hovorila, že ak by sa vysádzanie nepodarilo ambulantne musí byť hospitalizovaná v nemocnici na psychiatrii.

ostorha
20. júl 2022

@pekerman.ziadna epilepsia v zmysle dlhodobej chronickej formy sa neda dostat z toho ze prestanes brat lieky.Mozu sa vyskytnut v ramci abstinancnych priznakov epileptoformne zachvaty,ale to len ked nahle vysadis velke mnozstvo liekov zo dna na den dajme tomu tu 6mg davku co si bral by si jednoducho prestal z jedneho dna na druhy brat bez postupneho znizovania... Tym ze si presiel bez zachvatu z takej velkej davky da sa povedat na detsku tak asi logicky nie si nachylny ku krcom.Ak si nemal vazny uraz hlavy a nemate v rodine epilepsiu tak nech doktorka nerobi paniku preboha,krasne pracujes len tak dalej, musi to byt velmi jemne, dlhodobe a postupne znizovanie a bude to v poriadku..Radsej nech ti teraz picha magnezium do zily . tym ti pomoze ovela viac...Odporuca sa o 0,5mg znizovat kazde 2-3 tyzdne viac urcite nie..

vanda323
20. júl 2022

Ahoj ja momentálne beriem tretí mesiac Neurol a tiež Eliceu a desím sa normálne toho ako to budem vysádzať fakt....
Poradiť ti neviem no prajem veľa zdravia a hlavne šťastia

luccija
20. júl 2022

@vanda323 v akej davke Neurol?ked Ti dobre zaberu AD bude Ti ich vysadzat ty sa hlavne neboj🤣
@pekerman super ved mas AD tie Ta podrzia.Takze si bral lieky bez lekarky, lebo bral otec?6 mg to si neviem predstavit ja som mala 1,5 Lexaurin 3 x denne, ked som mala silnu tetaniu a bola som ako baranok nic ma nerozhodilo, az mi ten stres chybal.Das to neboj sa...su to uz prijatelne davky

vanda323
20. júl 2022

@luccija Tak jednu 0,25 ráno jednu na obed a dve naraz večer.....
Ad vďaka Bohu zabrali noooo uvidíme čo bude

luccija
20. júl 2022

@vanda323 to su nizke davky neboj sa.Tesim sa, ze Ti je lepsie🙂

pekerman
autor
20. júl 2022

@ostorha uf takto mi ulavilo a potesilo ma to. Ďakujem Ti. Mne nevadí ani najväčšie peklo na zemi, ja si to pretrpim len aby som sa toho zbavil.Som sportovec cvičím pravidelne a stravu mam až nadmieru bohatú na všetky potrebné živiny a minerály.

pekerman
autor
20. júl 2022

@luccija popravde sam neviem na aky podnet som to začal brať, či na podnet psychiatricky alebo otca.Skor obe strany zohrali svoje a tak som daval aj ja.

vanda323
20. júl 2022

@luccija Aj Vďaka Vám ženam tú z MK....mi je lepšie.... vďaka Bohu fakt lebo to bolo na hrane

dagmarovita
20. júl 2022

@pekerman neboj sa neskoncis s epilepsiou, len jenotazka cim ich nahradis, zmen doktora

savanna
20. júl 2022

Epilepticke zachvaty pri takomto postupnom vysazdovani urcite nedostanes. To by si musel vysadit naraz vsetko zo dna na den, ako tu bolo spominane. Myslim, ze mas vsetky predpoklady k uspechu, si odhodlany a ides na to postupne. Zbytocne sa trapis zachvatmi, ktore urcite nedostanes. Drzim palce.

euka210
20. júl 2022

@pekerman tak kventiax mas silny, to dokazes sa rano zobudit? ja beriem 25. Asi je dovod na take silne davky. Pri postupnom znizovani by nemal byt problem. Ja beriem xanax 0,25x3 uz 6r. Ked mas uzkosti a paniku, vies ze to zvladnes bez lexaurinu? Viem, ze vola vie byt silna, ja som bola velmi proti liekom, ale prisli take stavym, ze som musela zacat brat silnejsie lieky, nielen AD ktore nepomahali.

gigie24
21. júl 2022

@pekerman Ak ste sa rozhodli vysadit robte to velmi pomalicky, aby nevznikol silny abstinencny priznak, dokonca odporucam po 1/4 a to minimalne po dobu mesiaca - dvoch. Ak sa objavia silne abstinecne priznaky a nebudete to vediet zvladnut, mozete si dat celu tabletku jednorazovo, max 2 dni. Ono organizmus si uz aj tak bude zvykat na nizsie davky. Urcite nechodte cez svoje hranice. Na zaciatku vysadzania si davajte na noc aspon tinkturu HYPERICUM 20 kvapiek. Drzim palceky 😇🍀

pekerman
autor
21. júl 2022

@savanna kiež by si mala pravdu🙏dakujem za odpoveď.

pekerman
autor
21. júl 2022

@dagmarovita lexaurin chcem úplne vysadiť. Ničím ho nenahradit.

dagmarovita
21. júl 2022

@pekerman dobre, to je rozumné, len ze co ked chytíš nejaké stavy, inak taki lekari co toto robia ludom by si zasluzili sa vratit do skoly, postupne ide vsetko, , zelam vela stastia a zdravia a pokoj ..

29467
21. júl 2022

Priatelia ja by som sa chcela spýtať čítam že máte nejaké skúsenosti ja beriem citalec ktorý mi predpísala neurologička mám neurologické problémi krčna driekova chrbtica malá som dosť veľký problém keď sa mi vysunula platnička a začala tlačiť na nervové koreňe 5 mesiacou som bola PN nič nezaberalo tak už keď si nevedeli radí tak psychyka tak som začala užívať inak k tomu bola aj veľmi zlá stabilita nakoniec som povedala lekárke že som počula o ozone tak ma tam vypísala ozón zabral a mohla som chodiť na nohu už som ho apsolvovala 3× zatiaľ čo sa týka bolestí je dobré AD som nevisadila beriem 20 ráno a minulého roku v novembri som malá covid a od vtedy niečo hrozne čo sa týka stability ja neviem samá vôbec vonku zása som na PN bola som aj hospitalizovaná na neurologii samozrejmé pridala sa neuropatia tetania a už som si musela začať dávať aj neurol ráz za deň 0.25 bo pri tej stabilite som tak v nepohode keď neviem prejsť dakedy ani na toaletu a teráz neviem čo si mám o tom myslieť ten neurol som bralá nie každý deň len v tedy keď som potrebovala niekde ísť a teráz asi od pondelka už každý deň a normálne neviem či to ja si nahovaram ale je mi nie dobré a keď si dám neurol tak sa to troška uvoľní tak to už som závislá alebo ako to mám chápať idem na vyšetrenie na nervovo svalové bo mne len nohy oslabnu a koniec a chcela by som sa spitat mal niekto taký problém že užíval napríklad citalec 20 a sa mu zdalo že to nezaberá a zvisili mu na 40 aby som nemusela ten neurol.

evkakorcek
24. júl 2022

@laura156 áno. Naozaj

evkakorcek
24. júl 2022

@pekerman kade co. Tramal, Atarax, alventa, Lexaurin, Xanax, Lyxid.........
Jednoducho Je na to aj diagnóza. Je to proste ze človek je zavysli na Benzodiazepinoch.
Preto som sa aj liečila. Dva týždne detox na psychiatrii a potom liečenie 10 týždňov.
Pečeň aj telo dostáva zabrať. A stáva sa v podstate v dosť krátkom čase závislé.
Je to hrozne.
Ak chcete napíšem vám viac do IP., kto mate záujem.

29467
24. júl 2022

@vanda323 a ten neurol ako berieš každý deň a kolkatku.

vanda323
25. júl 2022

@29467 Ráno jeden 0,25 obed jeden 0,25 a na večer dve naraz 0,25

evkakorcek
25. júl 2022

@vanda323 tomáš riadne navaľaneho toho lexaurin. Ak chceš môžme o tom pokecať cez IP.
Ja som jeden z naj odstrašujúcich prípadov užívania lexaurin a ostatných "benzákov".

29467
25. júl 2022

@vanda323 tak a to ako dlho beriete tak ja jednú ráz za deň 0.25 a nie dlho a už mám pocit že už som závislá a citalec beriem už dlho ale neviem či to aj zaberá beriem 20ale ja mám problém aj z nervami a svalmi som veľmi napätá a nohy prestávajú slúžiť a keď dám neurol tak sa uvoľnia.