Dobrý deň, prechádzam ťažkým obdobím. Na základe toho nemôžem v noci spávať. Známa mi poradila Lexaurin. Ja mám ale problem s prehltanim tabletiek. Je mi z toho vzdy na zvracanie. Myslite, že by som si ho mohla nechať rozpustiť podrveny v čaji? Nie je to nebezpečne? Dakujem za radu.
lexaurin je silný... a je na predpis.
slabší je Neurol - tiež na predpis
skúšala si na ukľudnenie Magnosolv? Predpíše lekár, ale je to silnejší magnézium...
Večer si daj Dospinox - to je tiež na spanie - kúpiš v lekárni.
K tvojej otázke - áno, môžeš si liek popučiť a tak užiť. Bežne sa to robí deťom popr. starým ľuďom s diagnózami....
@christine8989 Myslím, že pri Lexaurine je najmenší problém, či si ho môžeš rozpustiť podrvený v čaji..... Predtým ako ho vôbec 1.x použiješ si veľmi pozorne prečítaj všetky info o ňom dostupné (nežiadúce účinky, závislosť,....), pretože sa môžeš dostať do oveľa väčších problémov ako nespavosť kvôli náročnému životnému obdobiu.
Fuuuu to by ti znama pokial nie je lekarka nemala radit tak silny liek.. naco nieco az tak silne,kebyze ti mohlo pomoct i nieco slabsie?zajdi do lekarne...
@christine8989 vieš o tom, že aj po pár týždňoch užívania Lexaurinu sa môžeš stať na ňom závislá. Potom sa zbaviť tej závislosti to nie je žiadny med lízať, tie absťáky.
@3009 presne na to som narazala.. fakt to sranda nie je bola som roky zavisla od nie az tak silneho lieku,bez meho som nezaspala a mega tazke to bolo zbavit sa ho
Veru dievčence,lexaurin je veľké svinstvo,tam je velmi vysoka závislosť,moja mama si tak sama zvyšovala dávky,az ju záchranka odviezla,lebo dostala epilepticky záchvat,to nehovorím ako to zmenilo jej osobnosť,uplne mimo bola ...skončila na psychiatrii na odvykacke .
@christine8989 môžeš, ale nejedz to ako cukríky.
@chiccco ach to mi je luto..:(
@christine8989 ak chceš potom skončiť zatvorená na psychiatrii na dlhodobej odvykačke tak si ho dávaj, na to nepotrebuješ zvolenie MK.
@luccija nemyslim si,ze to bude moct sama drzat pod kontrolou...
Skúsenosť z môjho okolia. Kolegyňa mala tiež veľmi ťažké obdobie, "dobrá" známa jej zohnala lexaurin. Teraz kolegyňa bojuje s dosť vážnou závislosťou od neho. To len také upozornenie.
@christine8989 Dievčatá prečo ju hneď strašíte odvykačkou. Veď hádam je dospelá a nebude to užívať ako cukríky. Ale keď má ťažké obdobie, aby si to nemohla zopár krát dať to je prehnané. Nehovorte, že ani vy ste po pár tabletkách niekedy v živote nesiahli. Nepodceňujem to, že je návykový. Nebagatelizujem. Ale zas keby si nikto nemohol v ťažkom období dať z mierou, to by ho ani nevyrábali, ani by lekár nemohol prepísať čo i len jednu krabičku
Aj alkohol je návykový a občas si dáte. Lebo poznáte mieru. A tú musí poznať aj autorka z Lexaurínom.
@laurika999 ved nech si da vzhladom na ondobie ale lexaurin je na predpis asi pre nejaky dovod... je vysoko navykovy. Ja som zacala pri takom obdobi a porucje spanku uzivat frontin na predpis lekara. 0.25 pol tabletky. Ani nevravim o kolko som to navysila a to ma lekarka prudko varovala ze navykove ze len docasne... vzdy sa nasiel niekto kto mi ho zohnal.. roky...
@christine8989 urcite by som s Lexaurinom len tak neexperimentovala, je to liek na predpis.
Mozes si kupit volnopredajny bilinny Persen, alebo ine, v lekarni ti urcite poradia. A nasadit magnezium.
@laurika999 ja som to nechcela písať, lebo tu je vždy hon na čarodejnice kvôli Lexaurinu.Ale to, že milióny žien nevedia spať bez liekov na spanie, bez poháru vína nevadí.
Určite je rozumná a nebude ho brať denne niekoľko mesiacov.Ak sú problémy so spánkom a stresom tak sú lepšie antidepresíva, ale pri chvilkovom strese či pred menzesom, pohrebom, niečim čo človeka vystresuje sa nič nestane si ho dať pár dní pár kúskov veď na to je znížiť úzkosť, uvoľniť...
Mne gynekologicka povedala, že pred menzesom aj 3,x denne 2,3 dni, ale ja mám nízky tlak mňa veľmi uspava tak si ho nedavam
@katuskamala1 veď nech ide k lekarovi a povie mu ten dôvod
@luccija presne tak, máš pravdu. Veď tu denne čítame, aké lieky ženy berú.
@christine8989 to si len tak sama neordinuj.Chod k obvodnemu lekárovi ten ti niečo predpise
Dobrý deň, veľmi si cením Vaše rady. Nebojte sa, jasné, že ho nebudem brať ako lentilky. Len som si ho raz chcela dať, aby som sa konečne poriadne vyspala.
@christine8989 To si kľudne môžeš
Normalne rozdrv tabletku - daj si ju na lyzciku a druhu lyzicku pritlac a nou ju rozdrv, pridaj trosku tekutiny, zamiesaj, daj do ust a prehltni tu “kasicku”, zapi vodou a hotovo.
Das si raz, dobre sa vyspis... Potom zase a zrazu to jes ako lentilky
@kitycat Prečo by to tak malo byť. Veď nie je nepríčetná, aby nad svojím konaním nemala kontrolu
@kitycat ako cez kopirak moj scenar... moja zavislost tak vznikla... a i pricetna som bola :D
Autorka - naozaj neriskuj,treba sa vyspat,chod do lekarme,nech ti daju nieco volmopredajne nenavykove..drzim ti palce nevh sa mas cim skor lepsie
@christine8989 choď do lekárne a kúp si melatonin
@christine8989 prosím tá nerob to, pretože to je veľmi nešťastne riešenie situácie. Ja som neni žiadny odporca takýchto liekov, ale v prípade ak to má človek diagnostikovane a má to ozajstný dôvod. Vyskúšaj najprv iné riesienia. Daj si od obvodného predpísať magnosolv, magnezium v prášku, je to aj na ukludnenie a aj spanok zlepšuje, k tomu si kúp prírodný melatonin, to je latka ktorú vytvára mozog pre lepšie spanie. Ak nič z tohoto nezaberie tak chod ku psychologovi on ti predpise tabletky na mieru. Lexaurin je návykovy, môže to byt cesta do pekla, ako ti už vyššie písali, a podľa mna veľa riskujes. Mám okolo seba známych, ktorý mali take ťažké životne situácie že skončili naozaj na liekoch pretože im vypovedala psychika, to boli ale ťažké stavy, a ani nevieš ako by najradšej teraz tie lieky vysadili, ale nemôžu.
@laurika999 ty to "zhanas a predavas" ci co? Je to navykovy liek na predpis
@kitycat Prosím Ťa pekne čo si to dovoľuješ. To je vážne obvinenie. Nezháňam to a ani nepredávam. Tak mi tu nepíš veci bez rozumu z mosta do prosta. Taká prostoreká až sprostoreká.
Chcela som len povedať to, že keď sa psychicky trápi, aby si z mierou dočasne pomohla.
@christine8989 myslím že by si si len tak sama nemala ordinovať takéto lieky