Lexaurin na spanie

18. nov 2020

Dievčatá, asi rok si dávam na spanie lexaurin.Je to tak cca 2 x do tyzdna. Nemám žiadne psych.problemy,proste mám problém so spankom, mozog mi ide na plné obrátky,začnem rozmýšľať nad blbostami a nezaspim. Inokedy ho neberiem,počas dňa vôbec. Môže mi naň vzniknúť závislosť,keď ho beriem iba takto?Môj obvodny mi ho dal a povedal,že je to lepšie ako lieky na spanie.Mate skúsenosti? Pila som čaj valeriana ,to mi nepomohlo,ani melatonín. Ďakujem

3009
18. nov 2020

Určite by som s lexaurinom prestala a radšej si daj predpísať AD Trittico a 1/3 ti stačí na spanie. Lexaurin je veľmi návykový. Však hneď zistíš či si už závislá, prestaň ho brať a uvidíš či nebudeš mať absťáky.

meluela
18. nov 2020

ano, obvodny sa tomu prd rozumie, predpisuju to jak lentilky. benzodiaepiny maju vysoky potencial vzniku zavislosti. rok je uz dost vela. skus zmenit zivotospravu, ziadne obrazovky a modre svetlo 2h pred spankom, lahsia strava, skus nejaku basic meditaciu, cez den co najviac pohybu a slnecneho svetla ... ak nic nepomoze, tak potom radsej tie antidepresiva. tie ti btw. pomozu aj kebyze uz mas problem s tym lexaurinom prestat

lauriema
18. nov 2020

No moja zlata piviem ti ze ja to tak robims oxazepanom a som zavisla,radsej stym hned prestan

deti95060810
18. nov 2020

@meluela akože Lexaurin je návykový a antidepresíva nie? Tak to sa poriadne ,mýlite všetky čo to tu píšete....😉
Prestaň okamžite užívať AD a uvidíš ten "zázrak"....🙄

deti95060810
18. nov 2020

Skús Dospinox - je volnopredajný

meluela
18. nov 2020

@deti95060810 áno, aj AD sú návykové (u časti ľudí vzniká problém po vysadení), hoci si to zrejme úplne neuvedomujú ani psychiatri. Ale z dlhodobého hľadiska je lepšie byť na AD než na benzo. Preto jej ale píšem, nech spraví všetko pre to, aby to zvládla bez liekov, kedže má problémy "iba" zo spánkom a nie je tam problem kvoli ktoremu by okamzite musela na AD. Neboj, mne prave nedavno ponukali s velkou lahkostou AD na problem, na ktory by sa ponukat asi ani nemali, takze mam vcelku zistene co a ako. Su samozrejme situacie kedy sa liekom clovek nevyhne a radsej ich nasadit a nasledne zamakat na terapii aby ich raz aj bolo mozne vysadit.

meluela
18. nov 2020

@deti95060810 este som zabudla napisat - hlavny rozdiel medzi AD a benzo je ten, ze pri AD aj ked to ma od idealu daleko sa aspon nezvysuje tolerancia .. clovek sice je dlhodobo na liekoch ale nemusi zvysovat davku, pri benzo zial ano, cize raz ten game over pride a esta spat tazka ak nie nemozna :-/

lucia851
18. nov 2020

Ja beriem antidepresiva cez deň a na noc zopiclon na spanie, bola som rok závislá na xanaxe a konečne aj keď s abstakmi som sa ho zbavila a už ho nikdy nechcem

cacesova
18. nov 2020

Moja okamžite stým prestaň, ja som brala neurol 1,0 a mala som iné halušky z toho 😃 spala som ako medveď nechcela som vstať z postele bola som veľmi slabá a nakoniec som ostala závislá a niekedy som normálne užila celú krabičku

zuzi56
18. nov 2020

@deti95060810 ako sa prejavuje závislosť na AD?
Ja som ich chcela už dvakrát vysadiť a z 20 som došlé na 10mg , znižovala som dávky asi 3 mesiace postupne, potom dom naspäť nasadila 20 mg.

deti95060810
19. nov 2020

@zuzi56 veľmi pomaly.... Ale závisí od stavu pacienta - mal by byť už dlhodobo OK.... čo si to užívala? Cipralex? alebo?
Vysadzuje sa mesiac. Každý týždeň si dáš o 1/4 tabl. menej ako ten predchádzajúci.... Samozrejme môžeš vysadzovať aj dlhšie - to znamená že každú zmenšenú dávku budeš užívať nie týždeň -ale dva.... a tým pádom budeš vysádzať liek dva mesiace....

zuzi56
19. nov 2020

@deti95060810 ja mám paretin, čo som čítala na nete, je asi najťažšie ho vysadiť.ine AD som nemala.
Práve že som vysadzala dlho a neviem či som mala abstaky, alebo sa mi vrátila úzkosť .
Moja psych.nema na neaku komunikáciu čas,

deti95060810
19. nov 2020

@zuzi56 a čo na vysádzanie hovorí lekár - psych.? je to vôbec vhodné ?

marzuz89
19. nov 2020

@zuzi56 ako sa prejavuje? Podľa mňa tým, že si CHCELA vysadiť a NEDOKÁZALA si. Viac asi nie je treba, či?