Leukémia - prejavy

21. feb 2022

Ahojte.
Mali ste alebo niekto dospely vo vasej rodine leukemiu?
Ako sa ku to prejavovalo?
Ako dlho mal priznaky,kym sa zistilo,ze sa nieco deje s krvou? Malo to rychly spad alebo priznaky sa tahali dlho?
Dakujem vam za kazdu reakciu.

natalis1998
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kabinka11
21. feb 2022

Ujo mal leukémiu, príznaky neviem nikomu to nepovedali, až keď zomrel tak povedali že tak žil 10 rokov.

mmoonna
21. feb 2022

Asi záleží, či je to leukémia akútna alebo chronická. Akútna máva rýchly priebeh a je horšie liečiteľná, pri chronickej to môžu byť roky. Máme v rodine pani s chronickou a má to dlhé roky. Ťažké lepšie,potom horšie. Bola aj na transplantácii kostnej drene. Potom pár rokov pokoj, nedávno zase chemoterapie, teraz zase o.k.

cairka
21. feb 2022

Mamina mala akútnu . K doktorovi išla, lebo sa jej začali opakovane tvoriť afty v ústach a nedali sa vyliečiť, celkom hneď prišli na diagnózu. Bohužiaľ, bolo to rýchle, 2 mesiace od zistenia diagnózy. Ale je to už nejaký čas a v tejto sfére ide výskum asi rýchlo dopredu, verím, že už je väčšia nádej.

autor
21. feb 2022

@cairka a predtym nemala ziadne problemy? U nas v rodine su priznaky niecoho uz cca pol roka, az teraz sa dostal k hematologovi,kde je objednany za dva mesiace 😵 Ci je vobec realne tahat to bez liecby takto dlho s priznakmi. Snad to bude len nejaka "blbost" s krvou. Dakujem za reakciu.

cairka
21. feb 2022

Nie, nič očividné, len také že slabosť a únava, ale tak bola v prechode, tak to pripisovala tomu.. Ale teda zistil obvodný pri bežnom odbere. Tak nech zbehne na krv, pokiaľ to bude zle, tak budú riešiť okamžite, nie čakať na termín. To bola otázka hodín od odberu ku prvej hospitalizácii. Držím palce, aby to bola nejaká ľahko liečiteľná záležitosť.

diamond007
21. feb 2022

@cairka tak to ste mali šťastie... Dedkovi zistila lekárka zlé výsledky, CT,magnetická všade cakacky a konečný výsledok,rozsah problému a liečbu zistili a nastavili po 2.5mesiaci až!! Jedna sa o rakovinu konečníku a hrubého čreva.

smoulingirl
21. feb 2022

Ahoj, nevies nahodou co v odberoch vyslo zle? Mozno ta tu ukludnime.

vikicaviki
28. feb 2022

hlasi sa pacient. Cca 4-5 mesiacov pred dg. bola zhorsujuca sa unava, slabost, az nakoniec aj horucky. Od prveho vysetrenia krvi u vseobecneho lekara az k diagnoze ubehli cca 2 mesiace. Z vlastnej skusenosti, po vysetreni krvi hematologom mala diagnostika celkom rychly spad, nasledovala nemocnica a odber kostnej drene, ktory to potvrdil este v ten den.

denisaaairdacova
11. dec 2023

Ahojte chcem sa spýtať robili mi krvné odberya chcem vedieť či by mi hneď zistili leukémiu
Alebo rakovinu chcem vedieť ako sa to volá keď vám robia v laboratórii

denisaaairdacova
14. jan 2024

dobrý chcem sa spýtať keď mi robili na leukocytov a trombocytov výsledku tie by mi odhalili leukémiu?