Mate nejake tipy-okrem stravy, dostatku pohybu a vody , pretoze to robim
Dik
ahoj skus probiokase a vlakninu optifibre mne to pomoha tiez man problem s crevami
Caro do každej kávy, bohužiaľ s červenym vrchnákom už len majú u nás, so žltým vrchnákom bol aj s vlákninou.. A celkovo výrobky obsahujúce vlákninu, mne pomáhajú paradajky, čaj mätový a detox nejaký to je jedno aký..
Zelený jačmeň
Za mňa psyllium, užívam pravidelne a od vtedy mám pokoj.
@victory7897 ano to druha caro bolo super :(
Zelený jačmen,chlorella,spirulina
mam roky problem so zapchou. teraz drzim dietu, pouzivam kaloricke tabulky a aj ked jem aj ovocie, aj zeleninu, aj celozrnny chlieb a poviem ti, keby si nedam pozor a zjem toho menej, zjem tak do 10g vlakniny za den. minimalne by sa malo 25g vlakniny. mam problem sa vysplhat aj nad 20 a to aj v pripade, ze si pridam 10g psyllia. teda celozrnny chlieb mi nepridava vlakninu, vyrobca ju zrejme neuvazda, ale mozem z neho mat tak 5g z 2 krajcov.
ked si dam pozor a pridam vlakninu, citim rozdiel a je to lepsie.
Aj ja to mám asi na wc chodím 2 x týždenne len, a mám bolesti pod rebrami a chrbtice vás to boli tiež?
@llenka014 ja mavam pocit na vracanie, ide o to, ze to co creva obsahuju, vyplna brucho a potom to tlaci aj na okolite organy, preto moze boliet, ci tlacit a vyvolavat tazkosti aj organ, ktory je v okoli.
ja teda nemam takto, ze 2x tyzdenne, ale mala som obdobie, ze som vela jedla a niekedy som 2 dni nebola a uz som to citila., nebolo mi moc dobre, brucho nafuknute. co je sranda, v obdobi, ked by mohal ybt ovulacia mavam tieto tazkosti horsie. ono to je asi spojenie viacerych tazkosti, ovulacia nieco spravi, k tomu zapcha a uz to ide. burcuho nafuknute, tlaci ma a boli a niekedy aj dost neprijemne, chodim casto na malu a po troske. mam pocit, akoby som mala v bruchu bombu.
Mala som lenivé črevá a musela som kompletme zmeniť jedálniček. Aj to čo tebe môže pripadať ako zdravá strava ti môže reálne škodiť. Ja som vylúčila úplne všetku čerstvú zeleninu. Bohužiaľ ju telo dlho trávilo a bolo mi potom zle. Jedine uvarenú. Najlepšie boli zeleninové polievky. Ovocie som jedla len na lačno ráno inak to isté. Obmedzila som mliečne výrobky a pečivo. Z mäsa som jedla len morčacie, kuracie. Bravčové a hovädzie dlhšie trávi takže to tom si dala len občas a len mleté. Sama musíš prísť na to čo ti robí zle. Daj do googla pomaly stráviteľné potraviny a to obmedz na minimum. Psylium - celé zle. Všelijaké tie jačmene a chlorely či ako sa to píše - blbosť, marketing. Každé ráno som si robila trošku ovsenej kaše. Kúp si slivkový džús z dm a pi ráno na lačno. Najviac zo všetkého mi pomohol prerušovaný pôst 16:8. Zachránilo mi to brucho.
@llenka014 no ja som minuly mesiac konecne zacala riesit vlakninu a normlane som to 1x nemala. no mozno je to len zhoda nahod,a le urcite s vlakninou sa citim lepsie.
niekde som citala, ze yb sa malo dokonca aj viac vlakniny a to okolo 40g za den co teda enchapem,a ko je realne mozne
Proste jedným slovom treba dostatok vlákniny
Vlaknina moze vela ludom aj skodit lebo drazdi creva pripadne ked malo pijes tak moze aj zapekat lebo vstrebe vodu tak fakt skus co ti zaberie ale ak budes jest semienka/vlakninu nezabudaj velmi vela piť, mne najviac pomaha brať magnezium a samozrejme lahka strava, polievky, vyvar, probiotika.
Ja mam pomale črevá už roky a poslednú dobu som sa na to zamerala a známa mi odporúčala piť každé rano teplú vodu začat 2dc a postupne zvyšovať okrem toho psylium ale mne mna to piť je hrôza mne pomahal chlorofil z duolife a aloe od nich je vraj tiež veľmi dobrý na črevá
@zuzula507 ja si davam psyllium do jogurtu,a lebo do Actimelu a pod. samostatne nic moc a zjem to skor,a ko to urobi total hustu zelatinu. ked si to pripravujem do roboty a beriem si to rano, tak to je malta :D
a tato kasa obsahuje na porciu az 17g vlakniny, co ej super
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
Tiež mám s týmto problém a tak som začala s masírovaním brucha a užívam ešte psyllium. Na mňa zaberá len to 😕