Lekárske tajomstvo

15. apr 2023

Už nejaký čas mám zdravotný problém s ktorým sa snažím bojovať. Je to celkom chúlostivý problém, skoro nikto z rodiny o tom nevie. Ide o to, že som prišla za mojou doktorkou, priniesť jej vzorku do labáku na kontrolu. Keďže sa ponáhľam do práce tak ani nečakám v čakárni, len zaklopem, odovzdám a odídem. O dva dni neskôr som prišla odovzdať 2. vzorku tým istým spôsobom, v čakárni už sedeli ľudia. Išla som sa spýtať kedy mám zavolať ohľadom výsledkov a vtom mi sestrička medzi dverami na celú čakáreň povedala že mi už prišiel výsledok 1. vzorky a teda že mám potvrdený ten problém (ktorý aj konkrétne pomenovala). Ako to kde sme?? Aha už viem, na Slovensku. Toto už… nikdy som sa necítila tak neskutočne ponížene pred ľudmi. To ako keby Vám sestrička vo dverách pred všetkými povie že máte AIDS. Toto už je naozaj vrchol neúcty voči pacientom a diskrétnosť žiadna.

ckocka
15. apr 2023

Že sťažovaním sa na koňovi určite žiadnej zmeny nedosiahneš.

mimi3008
16. apr 2023

Dozadovala by som sa k lekarke a stazovala by som sa na sestricku a tak isto pred tymi ludmi by som jej vytmavila, aka je neprofesionalna, ci jej nieco vravi disktretnost atd...proste by ona z toho vysla ako sliepka

maxalla
16. apr 2023

Tak to by ma teda nasralo riadne.

andreatytler
16. apr 2023

Otrasne! Co si urobila?

miskamicha
16. apr 2023

ano zial na slovensku bezna vec. som lekar a kebyze mam svoju ambulanciu a takuto sestricku tak asi by uz u mna sestru nerobila

pribinak
16. apr 2023

No a ďalej? Riešila si to so sestričkou? Riešila si to s lekárkou?
Lebo napísať na koňa nestačí

Je to vysoko neprofesionálne a neetické

elmivelmi
16. apr 2023

A preco sa nestazujes na sestru?

zuzanka.zuzu
16. apr 2023

aj si sa na mieste ozvala?

marianarem
16. apr 2023

Jebto od veci veru. Ja som zazila este nepochopitelnejsie. Mala som raz brigadu, kde som robila rozne prieskumy. Jeden sa tykal gynekologov a HAK, ktoru predpisuju. Nasla som gynekologa v nasom meste, ktory bol ochotny sa zapojit, tak som sla za nim. Odpovedal na otazky a k jednej otazke z vlastnej iniciativy vytiahol kartu jednej pacientky a hovori, ze pozrite, tato pacientka ... (tu uviedol cele meno aj priezvisko!) napr. berie ...(uviedol nazov lieku). Zhodou okolnosti islo o kamosku mojej sestry, ktoru som poznala.

maxalla
16. apr 2023

@marianarem no ty vole... byt tou kamoskou a dozvediet sa to, tak by som u neho narobila take rosambo, ze by na mna este dlho spominal.

nikha2809
16. apr 2023

Tak to je sila, toto aj si sa ozvala, alebo to riešia iba tu?Ja by som teda ticho nebola, veď sestrička by ti výsledky ani hovoriť nemala, ja vždy keď volám či obvodnému, gyn alebo našej pediatricke nikdy mi výsledky aj keď sú v poriadku sestrička nepovie, že to môže len dr.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. apr 2023

@andreatytler
@pribinak

@zuzanka.zuzu
@nikha2809
@elizabet173
Pravdaže som hneď na ňu vyletela, že či jej nie je blbé hovoriť pred cudzími ľudmi súkromné informácie iných pacientov, ja som ani nečakala že mi to hneď povie. Bola som v tom že zavolám ohľadom výsledkov další týždeň a ona hneď vo dverách. Keby ma aspoň dovnútra zavolá alebo mi len povie že mám ten problém potvrdený bez toho aby ho pomenovala. Takze som jej to pred všetkými vytmavila, sa na mňa pozerala ako na zjavenie. Každopádne už mám dlhšiu dobu v pláne že zmením doktora, takže dúfam že sa takéto niečo už nebude opakovať.