Lekárska prehliadka samoplatca - nová práca

Včera o 19:04

Dobrý večer, prosím o radu. Moja všeobecná lekárka zomrela, dozvedela som sa to dnes, lebo mením prácu a chcela som si potvrdiť od nej tlačivo do novej práce. Moja karta je vraj odoslaná na VUC a tu je problém. Novú lekárku podľa bydliska som si našla, ok, ale karta z vúc vraj bežné trvá aj dva mesiace kým príde. Prosím, je niekde v rámci BA a okolia klinika, kde by som si zdravotnú prehliadku do nového zamestnania zaplatila ako samoplatca? Ja ju naozaj potrebujem čím skôr kvôli nástupu. Ďakujem veľmi pekne za každé info.

janickadr
Včera o 19:33

Vstupnu prehliadku moze urobit novy obvodny lekar aj bez karty, ak teda v praci nie su vaznejsie rizika (ku ktorym je fakt potrebne aspon nahliadnut do zdravotnej karty), ak bude teda ochotny. Alebo potom akakolvek Pracovna zdravotna sluzba (info o nich je na nete vela, treba najst podla bydliska), hoci sa moze stat, ze aj oni budu pozadovat informacie zo zdravotnej dokumentacie (ozaj zavisi od toho, co ides robit)...

autor
Včera o 19:45

@janickadr ďakujem ide o prácu vedúcej v potravinách. Nová dr nie je ochotná, aj som bola v poisťovni a priniesla som výpis zdravotnej dokumentácie za celé obdobie čo som u nich poistena, no nie, vraj karta musí prísť z vúc a na mňa v novej práci nikto nepočka. Tak skúsim teda nájsť Pracovnú zdravotnú službu. Aj zdravotný preukaz mi vystavia? Ďakujem

stanulienkat
Včera o 20:08

Poliklinika Mytna. Asante 5.poschodie.

petermafo
Včera o 20:19

Ja by som hľadal už inú doktorku.Ine je ísť robiť vodiča s povolania či pilota alebo rušňovodiča.Šak vyšetriť vie aj bez karty.Kludne aj za poplatok.

rozculena
Včera o 20:25

vstupná prehliadka sa robí u lekára,ku ktorému ťa pošle zamestnávateľ a až po podpise zmluvy

taktotedanie
Včera o 20:44

@petermafo pilota a rusnovodica ti neurobi nikto len tak ani ako samoplatca, tam odosiela zamestnavat do takeho zariadenia, ktore ma povolenia taketo vysetrenia robit

janickadr
Včera o 20:55

Obavam sa. ze PZS Zdravotny preukaz nevystavi... Kedy nastupujes?

petermafo
Včera o 21:14

@taktotedanie To som obrazne viem že na také povolania nestačí len nejaká pečiatka za pár minút.

koniarova
Včera o 21:22

Nemá firma svojho pracovného lekára?

betulinka1
Včera o 21:25

Skoc na VUC a požiadaj o vydanie karty osobne. Ze je to surne a uz mas novu doktorku. Tam ti povedia viac a aj ako postupovat. Mozno tam nakoniec ani nie su tie karty. Mne zomrel dr cez covid a ziadne karty neboli na VUC Ano mali byt ale neboli. Boli stale v ambulancii a raz za cas ich sestricka vydávala. Ale musela som nahanat aj cez zdravotnú poistovnu aby som sa k nej dostala. Najprv tvrdili, ze musim dat ziadost ja, potom, ze nova dr. Uz si ma pohadzovali a odniesla si to pani v zdravotnej poistovni, ktorej som uz nervozna volala, ze potrebujem predpisat lieky a evidentne to maju vsetci v paži. Nakoniec poslali kartu doktorke.

siska53
Dnes o 08:31

To by ta mal vyslat zamestnavatel a aj preplatit. U nas novych poslu na prehliadku, vedia, kam maju ist a nik nevravel, ze musi za to platit. Ale chapem, ze mozno aj ide o pracu s potravinami, tam chcu ten zdravotny preukaz vopred. A teda to je asi ine..