Dobrý večer, prosím o radu. Moja všeobecná lekárka zomrela, dozvedela som sa to dnes, lebo mením prácu a chcela som si potvrdiť od nej tlačivo do novej práce. Moja karta je vraj odoslaná na VUC a tu je problém. Novú lekárku podľa bydliska som si našla, ok, ale karta z vúc vraj bežné trvá aj dva mesiace kým príde. Prosím, je niekde v rámci BA a okolia klinika, kde by som si zdravotnú prehliadku do nového zamestnania zaplatila ako samoplatca? Ja ju naozaj potrebujem čím skôr kvôli nástupu. Ďakujem veľmi pekne za každé info.
@janickadr ďakujem ide o prácu vedúcej v potravinách. Nová dr nie je ochotná, aj som bola v poisťovni a priniesla som výpis zdravotnej dokumentácie za celé obdobie čo som u nich poistena, no nie, vraj karta musí prísť z vúc a na mňa v novej práci nikto nepočka. Tak skúsim teda nájsť Pracovnú zdravotnú službu. Aj zdravotný preukaz mi vystavia? Ďakujem
https://www.boz.sk/nova-ambulancia-pracovneho-l...
Skús sa ozvať sem
Poliklinika Mytna. Asante 5.poschodie.
Ja by som hľadal už inú doktorku.Ine je ísť robiť vodiča s povolania či pilota alebo rušňovodiča.Šak vyšetriť vie aj bez karty.Kludne aj za poplatok.
vstupná prehliadka sa robí u lekára,ku ktorému ťa pošle zamestnávateľ a až po podpise zmluvy
@petermafo pilota a rusnovodica ti neurobi nikto len tak ani ako samoplatca, tam odosiela zamestnavat do takeho zariadenia, ktore ma povolenia taketo vysetrenia robit
Obavam sa. ze PZS Zdravotny preukaz nevystavi... Kedy nastupujes?
@taktotedanie To som obrazne viem že na také povolania nestačí len nejaká pečiatka za pár minút.
Nemá firma svojho pracovného lekára?
Skoc na VUC a požiadaj o vydanie karty osobne. Ze je to surne a uz mas novu doktorku. Tam ti povedia viac a aj ako postupovat. Mozno tam nakoniec ani nie su tie karty. Mne zomrel dr cez covid a ziadne karty neboli na VUC Ano mali byt ale neboli. Boli stale v ambulancii a raz za cas ich sestricka vydávala. Ale musela som nahanat aj cez zdravotnú poistovnu aby som sa k nej dostala. Najprv tvrdili, ze musim dat ziadost ja, potom, ze nova dr. Uz si ma pohadzovali a odniesla si to pani v zdravotnej poistovni, ktorej som uz nervozna volala, ze potrebujem predpisat lieky a evidentne to maju vsetci v paži. Nakoniec poslali kartu doktorke.
To by ta mal vyslat zamestnavatel a aj preplatit. U nas novych poslu na prehliadku, vedia, kam maju ist a nik nevravel, ze musi za to platit. Ale chapem, ze mozno aj ide o pracu s potravinami, tam chcu ten zdravotny preukaz vopred. A teda to je asi ine..
Vstupnu prehliadku moze urobit novy obvodny lekar aj bez karty, ak teda v praci nie su vaznejsie rizika (ku ktorym je fakt potrebne aspon nahliadnut do zdravotnej karty), ak bude teda ochotny. Alebo potom akakolvek Pracovna zdravotna sluzba (info o nich je na nete vela, treba najst podla bydliska), hoci sa moze stat, ze aj oni budu pozadovat informacie zo zdravotnej dokumentacie (ozaj zavisi od toho, co ides robit)...