Lekárka si myslí, že simulujem

19. okt 2024

Bola som u lekarky s dovodu, ze uz treti den sa mi stale toci hlava a mavam tlak 90/55. No ked pridem k nej a meraju mi tlak zrazu je 105/80. Neveri mi, ze mi je na odpadnutie, vsetko sa mi pred ocami kruti. Mysli si, ze si vymyslam.
Co mam robit? Kazdy den cestujem autom, nechcem sa zabit na aute. Dokonca som si to aj odfotila.
Pijem vodu, kavu a vobec to nepomaha

janinah
19. okt 2024

Viac vody,viac kávy a fyzická aktivita.

autor
19. okt 2024

@janinah nemozem vela kavy iba max 2. A pohybu mam az moc

janinah
19. okt 2024

Prečo nie viac?
Pohyb v zmysle 15 drepov ci krátky beh,nie behanie po obchodoch.

tramtada31
19. okt 2024

Nemá tá ako liecit. Ja mám tiež taký tlak (u doktorky tiež trosku vyssi) a v aute ho nemam, ani som nikdy neodpadla. Podľa mna premávka tlak zvysuje, keďže si ako keby v koncentrácii a jemnom strese (aj keď ja si šoférovanie uzivam). Hlavne sedíš, takze odpadnúť neodpadnes, neboj. Skôr odpadnes v MHD, kde stojíš, je tam vysychaniu vzduch a pripadne sa ešte na teba niekto tlaci

laura164
19. okt 2024

A pulz máš aký? Vyšší, nižší?

anjelicek26
19. okt 2024

Tak sa rano poriadne najedz no, sportova aktivita, poriadne spi a az potom soferuj... neviem, co konkretne ma lekarka podla teba urobit okrem tohoto isteho odporucania? Ak si ku koncu cyklu pred MS, moze to byt aj tym.

glade22
19. okt 2024

Trochu viac soľ 🙂

nikaeli
19. okt 2024

Ak ťa to ukľudní, už roky mám tlak 90/60, 90/70.. kardio mi odporúča viac vody (minerálnej, napr. Fatru), pohyb, poprípade raz za čas ionťák (čiže soli)..

katie253
19. okt 2024

Daj si magnézium, mam vždy v kabelke. Magnézium tlak vyrovnáva, nízky zvyšuje, vysoký znižuje.

kacena4
19. okt 2024

tlak mas normalny tak ci tak ak nemas ine problemy pi cierny caj nahradza kavu. apropo kava nezvysuje tlak len vysuje tep

tykat
19. okt 2024

Pozri ak chces presnejsie info ako na tom si tak si objednaj monitoring. Su na to firmy. Pride ti taky balicek, das si na seba elektrody, na rameno pas na meranie tlaku a si tak 7 dni, dolu davas len na sprchovanie. Zariadenie pritom monitoruje tvoj tlak, tep...na konci ti pride vyhodnotenie. Stoji to cca 60€.

gabika029
19. okt 2024

Nemáš problém s krčnou? Akože určite to bude kúsok tlakom ale toti môže byť aj chrbát

zuzkaa1991
19. okt 2024

Mozete mat taky stav aj z kavy ....ja som take mala po kave ;) preto ju nepijem dokonca aj niektoré zelene caje resp kde je kofein robi ze klesne tlak

lucy_ms
19. okt 2024

Ja som mala točenie hlavy z krčnej chrbite. Fyzioterapeut to vyriešil. Porozmýšlaj, či to nemôže mať napr. takýto dôvod.

rozculena
19. okt 2024

blbá doktorka,točenie hlavy od krčnej chrbtice alebo problémy s kryštálikmi v uchu,mala ťa poslať na ORL a k ortopédovi minimálne

biba_18
19. okt 2024

veď toto vôbec nemusí súvisieť s tlakom - točenie hlavy môže mať milion príčin. mne prvá čo napadne je buď cukor alebo krčná chrbtica… alebo železo… robila ti rozbor?

mandarinka555
20. okt 2024

@biba_18 Autorka už spí...nemá ani poňatia, aký má tlak, ale spinká ako bábo😂

autor
20. okt 2024

Ja mam krve testy uplne ok. A z krcnou chrbticou nemam nic ale je pravda, ze ked som mala asi tak 12 tak mojho svagra znami mi cosi robil s krkom. Nejaky chmat pouzil az mi kruplo v krku a odvtedy mam z toho traumu a caste migreny.

modrykonik33
20. okt 2024

Nie jeden doktor vie, že domáce tlakomery nie sú spoľahlivé

modrykonik33
20. okt 2024

A treba ich pravidelne kalibrovať

janinah
20. okt 2024

@modrykonik33 a treba vedieť tlak merať.teda 3x po sebe.pouzit obe ruky a z výsledky urobiť priemer

iwesska
20. okt 2024

Vobec nemusis pit kavu. Ja kavu nepijem vobec,ani caj,mate,energetaky a ine povzbudzovaky a tlak si viem pekne zdvihnut slanym jedlom/slansou mineralkou. Voda ti nepomoze.

hsjdudhdbd
20. okt 2024

Mala by vas odporucit k internemu lekarovi slebo po vlastnej ceste ost k internemu obvolat popytat sa mali by vam dat holter24hod

zuzanaam
20. okt 2024

minimálne by Ti mala vyšetriť štítnu žľazu. To môže byť jeden z dôvodov nízkeho tlaku.