Lekárka neuznáva názor špecialistu

19. aug 2022

Stretli ste sa s niecim takym? Vseobecna lekarka spochybnuje nazor specialistu. Lekarku som teda uz zmenila, ale este som o niecom takom nepocula.

kacena4
19. aug 2022

ano, dnes mi pediater tvrdil, ze moje dieta urcite nama potravinove alergie, ze mu zbytocne davam dietu a mala by som prestat... pritom ich mame potvrdene od specialistu... neriesim flusla som mu do tvare ze verim zaverom specialistu najma ked nam robili specitesty ktore vysli pozitivne

babovka2321
19. aug 2022

Nevzdelani ludia denodenne spochybnuju vedecke studie a tvrdenia specialistov z odboru, v dnesnej dobe ma uz nic neprekvapi.

autor
19. aug 2022

Viete v akom som bola strese, kym som dostala termin? Lekar pozrel vysledky z preventivky a rovno povedal, ze obvodna prehana a len robi ludom stres. Ked som tam uz bola, tak spravil vysetrenia. Nastastie je to ok. Obvodna to ale spochybnuje. Spaja si to s inymi ochoreniami. Vytvara stres.

autor
19. aug 2022

@kacena4 zmenis pediatra?

beronsche
19. aug 2022

a teraz kto z nich ma pravdu?
Ja by som si pre istotu vyziadala nazor ineho specialistu. Kedze som sa stretla uz s roznymi lek. omylmi, som uz opatrna.

koniarova
19. aug 2022

Tiež by som sa spýtala na ďalší názor.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liusa82
19. aug 2022

milion doktorov,milion názorov.Tak ako aj bežne medzi ludmi.A každý si myslí že má svoju pravdu

kacena4
19. aug 2022

nie nevidim to ako dovod

tykat
19. aug 2022

@prasiatko30 mozno doporucil injekcie aby nezatazil zaludok, travenie. Nevravel preco prave injekcie?

tykat
19. aug 2022

@autorka Obvodna je podla mna dosledna, nechce nic zanedbat. Poslala ta k inemu specialistovi? Castejsie som sa stretla s tym ze zle vysledky z preventivky neriesili resp podcenili.

Mna tiez poslala ocna na vyssiu kliniku lebo sa jej nieco nezdalo. Tam krutili hlavami ze predsa nemozem mat takyto problem, a vysledok bol ze mam atypicky sa prejavujuci problem. Cize na to prisli akurat ze v prvom momente spochybnili ziadost ocnej o dovysetrenie.

123andy123
19. aug 2022

Mne sa stalo ze sa nám menila pediatrická. A chcela som od nej výmenný lístok k logopedovi. Nechcela dat, ze ona si spraví vlastne vyšetrenie ci to potrebuje alebo nie. Hoci už rok predtým bol u psychologický a na uz logo chodil. Neuznala názor nášho logopeda ani keď jej písal a volal. Termin na to jej vyšetrenie nám dala o tri mesiace. Tak nám logoped poradil ze výmenný list nám dá aj orl doktor. Tak sme išli k orl a za 5 minút sme ten lístok mali, orl malého videl 1x krát.

autor
19. aug 2022

@tykat neposlala

autor
19. aug 2022

@beronsche preplati mi to poistovna? Rovnake vysetrenie v kratkom case?

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. aug 2022

@tykat neposlala ma nikam. Hovorila so mnou arogantne, akokeby ja som si napisala taku spravu z vysetrenia.
Dosledna je. To ano. Aj kamaratky posiela hore dole len kvoli nejakym zvysenym hodnotam. Ked vsak specialista ma iny nazor ako ona, uz je problem.
Napr. ina specialistka - internistka mi povedala, ze jej pacientov uz ani neberie, lebo vzdy obvodna zasahuje do liecby a rozhadze ju.

autor
19. aug 2022

@123andy123 to je riadne tvrdohlava doktorka. Tiez neznesie iny nazor. Zostali ste pri nej?

autor
19. aug 2022

@prasiatko30 super, ze si mala aj ine informacie. A potom lekari povedia, ze netreba hladat na internete

sisaka
19. aug 2022

Raz som sa s tým stretla, ešte na Slovensku. Obvodná ma Poslala na kardiologické vyšetrenie, tam, ako to byvalo na Slovensku (hádam sa to už zlepšilo) mi doktor nič nevysvetlil, predpísal mi nejaké lieky. Moja doktorka sa pozrela na výsledky a čo mi bolo predpísané, povedala, že to sa predpisuje starym ľuďom a nech to neberiem. Bolo to pred vyše 20. rokmi, lieky som nakoniec nebrala, zo srdcom problémy nemám a ďalej to už nikto neriešil.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aknamorka22
19. aug 2022

Ja to riešim akurát. Neviem komu mám veriť. Špecialista hovorí, že je to v poriadku a netreba nič robiť. Môj doktor tvrdí, že to v poriadku nie je a treba operáciu. A teraz čo? Najhoršie je, že sa nemám s kým iným poradiť lebo on je jediný lekár špecialista, čo sa tomu venuje...

mogaa
19. aug 2022

ono čo lekár to iný názor a môže sa to týkať aj 2 špecialistov....a je jedno či ide o určenie diagnózy alebo liečbu....teraz neter bola u neurológa, poslal ju na CT, urobil vyšetrenie na tetániu...tetánia sa potvrdila.dal lieťbu, ťažkosti neprestávali....išla k inému neurológovi, ten hne´d že žiadaen vyšetrenia potrebné neboli, lebo je to jasná tetánia(čiže diagnóza rovnaká), čo sa týka liečby, uplne iný postup a prístup...hneď jej povedal že ťažkosti má zo stuhnutej chrbtice, lieky čo nasadila prvá neurologička že super že nezačala brať lebo ťažkosti by sa jej len zhoršili, dal iné lieky, infúzie , rehabilitáciu a rapídne zvýšil magnézium....prvá neuro jej dala 2tbl magnézia denne, on 8 denne....prvá jej nasadila AD, lebo že tetánia je zo stresu, on AD hneď vylúčil, že ona má ťažkosti zo stuhnutej chrbtice...prvá jej dal lieky na točenie hlavy, tie jej druhý hne´d vyhodil, že tým by sa jej to len zhoršilo a vysadil jej ešte jedny leiky čo jej dala tá prvá neurologička....

gemerka17
19. aug 2022

Takže tvoja obvodná len kritizuje, je arogantná ale prd urobila, keď sa jej to nepáčilo. Raz za 3 mesiace môžeš navštíviť špecialistu v tom istom odbore a vtedy to poisťovňa preplatí. Nech tvoja obvodná lekárka vypíše nový výmenný lístok a priamo odporučí špecialistu. (Všeobecný lekári vedia o špecialistoch, ktorý je výborný, dobrý, horší či zlý po odbornostnej aj ľudskej stránke). Lebo takto má len plné ústa kecov.

autor
19. aug 2022

@gemerka17 dakujem