Lekári sa nevedia zhodnúť: mám atopák alebo seboreu???

telly4
20. dec 2019

Zienky nutne potrebujem radu. Viem ze nie ste odbornicky ale kolkokrat maju mamicky vacsie skusenosti. Kazdopadne uz rok bojujem vlastne neviem s cim. Exem v okoli oci na krku a chrbte. Kazdy lekar tvrdi nieco ine. Tak je to do kelu atopicky exem alebo seboroicka dermatitida?????? Heeelp dakujem

denisa098
20. dec 2019

Atopicky exem, zmenila by som v prvom rade prášok a hneď aj sprchač. Ak je to aj suché a svrbí tak určite Atopicky. Exipicial je super.

denisa098
20. dec 2019

@denisa098 ale na očiach to vyzerá ako seborea to druhe na exem

petkasaurus
20. dec 2019

Presne, na ociach ako seborea, to druhe neviem.. Len seborea je hlavne kde su mazove zlazy- okolo nosa, za usami, na liniy vlasov, slychy, vo vlasoch.. Ja ju sama mam.. Je to boj.. Ja natieram Cutishelp kremom, aj sampon mam a ked je zle, musim dat kortikoidny Advantan, s nim to prejde ako mavnutim palicky.. Len s nim opatrne

pralinka86
20. dec 2019

Na takéto super zabera skin cap, z lekarne.. mame len krem a sprej doma vyskusany, pozri čo by ti sedelo najviac
https://www.drmax.sk/skincap/
A ešte od ponio tuhy sampon je výborný, tento
https://ponio.sk/collections/sampuchy/products/...

lenkatroj
21. dec 2019

ja mam seboreu (tiez mi to konecne pred rokom doktor povedal aj "oficialne"), ale len vo vlasoch a oboci, kde vsade sa vie tvorit este, to neviem... mozno mas oboje :-/
mne pomaha sampon od Eucerin + obmedzila som sprchovanie z kazdodenneho na 2-3 dni (podla potreby, v lete viac samozrejme) a vacsinou dokonca bez sprchaca, lebo mi aj voda drazdila a vysusala pokozku... A na tvar mi zabera Ducray Kelual DS. Trvalo mi dlho, kym som zistila, co ako-tak funguje. Asi si si uz tiez presla svojim... Zaroven mam pocit, ze aj strava ma trocha vplyv (hlavne "nezdrave" veci ako chipsy a pod).
Drzim prsty pri hladani toho "spravneho" pre teba!

anjelikdianka
21. dec 2019

Moj syn ma take iste problemi.Ekzem okolo oci,na krku,NA rukach.Použivali sme Locoid mast,ale už v poslednom čase ani ten nazabera.Cistime plet Borovou vodou a teraz pouziva Bioderma krem na telo a tvar.Ale tie suche okolo oci na krku vyzeraju presne ako mas ti.
Sprchove geli uz ani nepouziva.Sampon moze pouzivat iba Head & Shoulders lebo ked pouzie iny šampon tak ma zas lupiny vo vlasoch ale strasne vela.

telly4
autor
21. dec 2019

@anjelikdianka a diagnostikovanu ma seboreu?

linsss
25. okt 2020

@telly4 ahoj prosim Ta co ti pomohlo na tie oci ? Trapi ma to iste :(

telly4
autor
26. okt 2020

@linsss asi ta velmi nepotesim. Zatial nic extra. Sem tam musim liznut kortikoidom. Mam lepsie a hirsie obdobis. Snazim sa to skor riesit vnutorne 🙈🙈🙈😔😔😔

telly4
autor
26. okt 2020

@linsss hlavne nemozem davat ziadne kremy tie to len zhorsia

zuzka251
26. okt 2020

@telly4 svrbi to?

telly4
autor
26. okt 2020

@zuzka251 mna ano 🤪

zuzka251
26. okt 2020

@telly4 a cim ta liecili dr?

telly4
autor
26. okt 2020

@zuzka251 klasika kortikoidy 🙈🙈🙈🙈 niekedy je to lepsie niekedy horsie 😬😬😬

vladim24
29. júl 2021

Môžeš pozrieť stránku ktorá sa venuje priamo seborei https://www.seborea.online/ tam nájdeš aj miesta výskytu + fotky, a na web sa dá aj prispieť skúsenosťami ak napíšeš cez kontakt čo ti pomohlo tak to tam zaradia.