Lekár mi odmietol predpísať recept na Ivermektín

dandulkaaa
27. feb 2021

Ahojte, mám covid a obvoďák mi odmietol predpísať recept na Ivermektín, napriek tomu, že liek bol oficiálne schválený Ministerstvom zdravotníctva..vedľa v Rakúsku je to voľnopredajné.. Neviete ako je to po právnej stránke? Mne to pripomína naplnenie skutkovej podstaty neposkytnutia zdravotnej starostlivosti navyše počas núdzového stavu..som zvedavá na vaše názory

janai1
27. feb 2021

@dandulkaaa môj lekár mi povedal, že on ani nevie čo to je 💁‍♀️

nadaphotography
27. feb 2021

@dandulkaaa možno lekár vie že aj napriek receptu by ste sa k nemu pravdepodobne nedostali. Na Slovensko ho prišlo málo a nie každá lekáreň ho má

jdvorka
27. feb 2021

@dandulkaaa mne lekár povedal, že pri mojich príznakov sa nepredpisuje nakoľko som na začiatku mala len teploty - takže stačil paralen a na začínajúci kašeľ sirup. Dostali sme sa do doby, kedy už neveríme ani vláde, ani lekárom... A tiež ako sa tu spomínalo, na SK je ho málo, takže šanca je aj tak malá, že sa k nemu dostaneš.

baccio
27. feb 2021

@dandulkaaa tak asi nieste v takom stave aby ste ho potrebovali. Ani antibiotiká sa neberú len tak preventívne ale až vtedy ak je to nevyhnutné. Preto vám ho asi odmietol predpísať.

kittykat22
27. feb 2021

@baccio to nie su antibiotika, je to antiparazitikum.

malasandrika
27. feb 2021

Možno by bolo vhodné spomenúť, že Ivermektín nie je definovaný ako liek na covid, ale liečia sa ním parazitárne ochorenia, tak je pochopiteľné, že lekár nechce takýto liek predpísať len tak.

kittykat22
27. feb 2021

@dandulkaaa Ivermektín je primarne urceny pre zvierata, a zo zufalstva to riesia tera na covid. Mozno sa ti ho lekar boji predpisat. Neviem ako to u nas funguje, ze ked ty si poziadas o liek, lekar ti ho predpise, ci nesie zodpovednost za nejake vedlajsie ucinky ktore by mohli nastat.

malasandrika
27. feb 2021

@danusiatko “ Neexistuje zjednotený vedecký názor, že čo je najlepšie proti COVID-19, ale lekári v prvej línii experimentujú s rôznymi kombináciami.” podľa mňa toto úplne stačí.

danusiatko
27. feb 2021

Jednotny vedecky nazor neexistuje ani pri vakcinach a predsa na nich cakate,ako na spasenie.
6000 mrtvych je asi malo.
Nehovorim, ze je to svetli na konci tunela, ale pomaha, alebo by mohlo skupine chorych pomoct.

danusiatko
27. feb 2021
https://www.youtube.com/watch?v=9b7F_IqBoNw

Skuste si to vypocut, nezabije vas to.

baccio
27. feb 2021

@kittykat22 ja viem že niesu...ale je isté že ho nieje na Sk tak veľa aby si ho teraz každý zadovážil do zásoby alebo na poziadanie. Veľa ľudí prešlo cez covid ani nevedia ako nemali príznaky...A pre našich lekárov je to v podstate aj novinka a myslím že ho budú predpisovať skôr ľuďom ktorí už nejaké príznaky majú...nie iba pozitívny test.

leelu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
27. feb 2021

Mozno ten lekar zhodnotil vase ochorenia-celkove,no a usidil,ze to nie je liek,kt.je vhodny pre vas.

meluela
27. feb 2021

@dandulkaaa Jednak to neni ziaden zazrak, akurat sa okolo toho teraz vytvorila mania na socialnych sietiach a lekari su nechani napospas bez akychkolvek oficialnych instrukcii komu to mozu predpisovat. Naozaj ucinne su pri tazsich formach covidu imunosupresiva, treba sa dozadovat skor toho, aby v nemocnici pouzili overeny liecebny protokol, napr. z Nemecka. Lebo inak skusaju vselico, vratane tohto Ivermektinu s otaznym efektom.

nikpa
27. feb 2021

@baccio aj s tymi ATB akoby tu na nás šetrili, svokre odmietol Dr predpisat aj napriek tomu ze mu opakovane volala, ze sa zle cíti a tlačí ju na hrudníku. No ATB aj tak nechcel predpísať. Po chorobe bola na RTG pľúc a hneď jej nasadili dvoje, v nemocnici sa čudovali ako je možné, ze ju obvodný nechal pri takych príznakov bez ATB. Takže tu uz človek naozaj nevie na koho sa obrátiť.

nelca84
27. feb 2021

@dandulkaaa a to si pri kazdej chorobe urcujes lieky, ktore ti ma predpisat? Tak snad on posudi 🤦‍♀️

makova333
27. feb 2021

no v prvom rade je to neregistrovany liek, to znamena, ze sice sa moze dovazat k nam, ale lekar ked ti ho predpise nesie za to zodpovednost (nie vlada, nie minister, ale lekar, ktory ho predpisal), druha vec je, ze liek nie je urceny na covid, ale na parazitalne ochorenia, cize je to experimentalny liek na covid (nie su studie, ci naoza pomaha a ci neskodi inak). Lekar ti liek predpise, ty budes mat vaznejsie vedlajsie ucinky, na koho sa budes stazovat? Na tetu lekarnicku asi nie.

makova333
27. feb 2021

@nikpa dr cez telefon, bez pocuvania pacienta a rtg ma nasadit na virusove ochorenie atb? Ano, mal ju poslat na rtg resp. minimalne popocuvat, ale dozadovat sa takto atb, no je neviem.

martul
27. feb 2021

@dandulkaaa každý liek je účinný v určitom štádiu choroby, to odkedy fungujeme tak že idem k doktorovi a on mi predpíše čo ja chcem?! Hádam on posúdi závažnosť stavu a priebeh choroby! Či ty si lekár ked vieš že ho potrebuješ? To si si mohla potom aj sa predpísať.

lenullla
27. feb 2021

@dandulkaaa myslím, že sa liek dá predpísať u obvodného na reverz. To znamena,ze čokoľvek by sa vam po podani lieku stalo,beriete na seba plnu zodpovednosť. Nie lekár.

makova333
27. feb 2021

Slováci sa už dlhšie dožadujú ivermektínu u svojich lekárov, či v lekárňach. Chorí doňho vkladajú veľké nádeje, pretože liek sa podáva vo viacerých našich nemocniciach. "MZ SR musí vydať k takémuto lieku informácie, ktoré obsahujú indikácie, kontraindikácie. Nič také v teréne v súčasnosti ambulantní lekári nemajú," vyjadrila sa prezidentka SVLS Monika Palušková. Lekári ministerstvo zdravotníctva k vydaniu pokynov vyzvali písomne s urgentnou naliehavosťou. "To nie je liek na Covid. My musíme poznať aj nežiadúce účinky. Bez toho ho nebudeme predpisovať," doplnila Palušková.

obcanka123
27. feb 2021

@dandulkaaa neposkytnutie zdravotnej starostlivosti to podľa mňa nie je. On ti starostlivosť predsa poskytol,to že ty chces niečo a on s tým nesúhlasí (hoci chodil 7 rokov na medicínu do školy a xy rokov robí lekára) nie je neposkytnutie zdravotnej starostlivosti. Proste niektorí lekári si nezoberú na zodpovednosť to,že by sa ti niečo mohlo stať,keďže v podstate sa ivermektinom nelieči covid .

nikpa
27. feb 2021

@makova333 svokor mal podobné príznaky, ATB dostal. On má pľúca čisté, svokra nie. Muž tak isto dostal ATB cez telefón, dnes je to totiž bežné, hej bez počúvania a vyšetrenia. Ona sa ATB nedozadovala, len spomenula ze muž dostal a má sa uz lepšie. Rozumiem, ze na vírus sa nepredpisujú no pri priznakoch s plucami ich dávajú tak asi niekomu zaberajú. Ale co citam tak každý lekár ma iny postup liečby. Stále sa opakuje, ze najväčšia šanca na úplne uzdravenie je pred nemocnicou tak by obvodaci mali preto urobiť všetko.

stanulienkat
27. feb 2021

A ty si lekar, odbornik, alebo len typek, co ide k lekarovi a ordinuje si sam lieky???? To kde si? V potravinach?? Očividne nie si v ohrození života keď vypisuješ na Modry konik. Ty skutkova podstata. Tak si ho chod kupit do Rakuska.