Latentná tetánia a myslenie

tarakona
26. apr 2022

Ahojte, s latentnou tetániou bojujem ešte len necelý rok a som ešte neskúsená v tom, čo a ako robiť, aký telesný vnem čo znamená, kedy sa mi to častejšie deje atď. Študujem na dosť ťažkej vysokej škole v Češku. Všimla som si ale, že keď som plne pohltená školou a prácou, tak mi v podstate nič nie je, pár mesiacov je úplný kľud, aj zabudnem, že mám tetániu a nejak sa extra nesledujem, proste žijem svoj život. Akonáhle, keď mám voľno a v podstate mám priestor pre seba-pozorovanie sa, tým sa všetko horší, mám zrazu búšenie srdca, triašku, trocha hučanie v ušiach, stále rozmýšľam nadtým, čo mi je atď, a takýto stav mi trvá celý deň. Keď si hneď dám magnézko, tak sa to zlepší. Akokeby sa mi to vždy zhoršovalo vtedy, keď mám čas sa pozorovať. Je to normálne pri tetánii? Som z toho naozaj na nervy, že pár mesiacov je kľud a potom jeden týždeň sa idem zblázniť. Je možné si to nejako nastaviť v hlave tak, že mi bude dobre stále? Ako sa prestať pozorovať a "riešiť sa"? Som veľmi analytický typ a mám problém zastaviť tie myšlienky. Za akékoľvek rady budem vďačná.

dominikatomas
26. apr 2022

@tarakona tiez ked nic nerobima iba lezima lebo kukam tv zacne moje zbytocne o
Premyslanie.ked som niecim zamestnana ani si nevsimnem ,zeby som to mala alebo nejaku uzkost. Akonahle som v klude koniec sveta....

vizvaryova1
26. apr 2022

@dominikatomas ahoj no ja to mam momentalne tiez asi mesiac neviem co to je este som nebola u dr ale uz davnejsie som to mala a nezistili mi nič a presne ako hovoris ked sa sledujem tak sa idem zadusit ked nieco robym tak sa to da no alw je to na nervi v noci naštastie spim no ale cez den je to des

rena28
26. apr 2022

@tarakona ahoj ja s tetaniou bojujem od minulého roka. Tie stavy sú naozaj príšerne, keď na mňa prídu. Neprajem ich naozaj nikomu☹️, ja mam ešte k tomu pocit nerovnováhy, závrate..... Na MR mozgu a miechy sa vylúčili ochorenia. Beriem magnosolv a v prípade silného záchvatu si niekedy musím dať lexaurin. Čakám ešte na výsledky gynekológa robili mi hormonálny profil. Pred menzesom sa mi stav zhorší. U endokrinológia mi zistili zníženú činnosť štítnej žľazy, mam nasadený euthyrox ale ešte sa čaká na hormonálny profil od gynekológa. Co mi bolo hlavne odporúčané endokrinológom zmeniť stravu a zahojí si črevo. Viem, znie to zvláštne, že črevo ale ide to ruka v ruke s hormónmi a celkovým stavom organizmu. Želam všetko dobre. 🙏

rena28
26. apr 2022

@rena28 a ešte ako tak registrujem, veľa ľudí má v poslednom čase diagnostikovanu tetaniu🤷

dominikatomas
26. apr 2022

@rena28 v tom zhone a zivotnej siyuacie a styku zivota ju ma kazdy

irusa
26. apr 2022

@rena28 no ja mám štyri roky tieto stavy

kris_tina02
4. máj 2022

@rena28 ja som bola z toho zúfalá a sestrička v nemocnici že mám ju aj ja aj moje kolegyne dokonca 4 moje spolužiačky zo strednej to mali a vravela mi že to už má každý 2 človek čo tam príde na vyšetrenie 😐