Laserové odstránenie tetovania - nežiadúce účinky - bojím sa

nihane
11. dec 2019

Ahojte..davala som si prvy krat odstranit laserom tetovanie..nie velke..zostalo mi poobede velmi zle..srdce mi busilo asi 15 minut, zalieval ma pot, na odpadnutie, slabost, na vracanie, triaska, zima, migrena, ako keby na mna isla chripka, neviem ani kedy to uplne prejde...citam na zahranicnych forach, ze sa to stalo viacerym ludom, presne identicke priznaky..ak by tu bol niekto s podobnou skusenostou, ozvite sa..nenasla som nic na slovenskych forach..neviem ci pokracovat v odstranovani..ci sa mam bat, ze mi to ublizi, ci to je normalne..kozmeticka povedala, ze to z osetrenia nemam, ze mam pit vela vody a oddychovat..ale teraz vidim, ze na 100% to je tym sposobene..mam naozaj obavy..vsade tvrdia ake je to bezpecne, dokonca lekari..narazila som aj na prispevok, kde dostal nejaky muz rakovinu lymfatickej uzliny, ale ci to ma suvis s tym, ze si daval odstranovat tetovanie laserom, to nik nevie, kedze uz davno neprispel do fora..viete si predstavit ako sa citim:(

evamea
11. dec 2019

Je to zásah do organizmu. Či si tetovanie dávaš alebo odstraňuješ, nie je to pre telo prirodzené a môže sa vyskytnúť reakcia. Ja som bezprostredne po tetovaní dostala teploty a poviem ti, že to netrvalo 15 minút. S odstraňovaním skúsenosť nemám, chvalabohu, v živote svoje rozhodnutia zvažujem dopredu. Držím palce

akinom0077
12. dec 2019

@evamea
@evamea / ja to mam podobne ako ty... 5x mi v obdobi 2r. tetovali obocie a zakazdym nieco ako pises ty plus nieco z toho co pisala autorka... akoby na mna isla chripka, mierne zvysene teploty, bolest hlavy celkova slabost nastastie len v den tetovania...

lyci
12. dec 2019

drobne ciastocky pigmentu sa pri tom uvolnuju do krvi. pre telo je to cudzoroda latka a snazi sa proti nim branit podobne ako proti virusom alebo bakteriam, takzr aj horucka a slabost podobne ako pri chorobe mozu byt beznym prejavom tetovania alebo jeho odstranovania. trvale nasledky tetovania nie su dostatocne preskumane. a ano moze to sposobovat aj problemy s lymfatickymi uzlinami. venovali sa tomu v nejakych dokumentoch v telke. uz s tym nic nenarobis, takze na to nemysli. ja som o tom tiez nevedela, ked som si davala tetovania. aj tak clovek nezisti, ci mu to nieco sposobilo

nihane
autor
12. dec 2019

@lyci no ja som mala este -nast ked som porobila hovadiny a teraz po 30 sa mi to uz nehodi..daju sa skryt, ale v zrkadle sa vidim..no neviem co budem robit..necitim sa bohvieako ani dnes..ako keby na mna stale isla uzkost, alebo co..ty planujes tiez odstranovat? kolko mas tetovani?

lyci
12. dec 2019

@nihane mam jedno velke a jedno mensie. nechystam sa odstranovat. mozes skusit po mensich plochach, aby ti to odstranovali. tak sa nemusi telo zbavovat takeho velkeho mnozstva pigmentovych ciastociek. ak bola pouzita nekvalitna farba, tak po rozbiti laserom mozu vznikat nebezpecne zluceniny a aj tie ti zatazia organizmus