Baby, chcem sa spýtať či ste absolvovali alebo poznáte niekoho kto absolvoval laserovù operáciu tzv. mušiek v oku v Martine. Aké máte skúsenosti? Podarilo sa ich odstrániť?
Googlite liečba zákalov sklovca vitreolyza
@silviaby Dobrý deň, absolvovali sme vyšetrenia na klinike Uvea v Martine kde partnerovi prišlo na to že má trhlinu v sietnici. Laserom mu to takzvane zatavili ale žiaľ tie zákaly odstrániť nevedeli. Vraj vedia pomôcť len 10percentam takto postihnutých ľudí. Skúsili sme aj Sokolik v Trenčíne kde tiež disponujú laserom ale ani tam žiaľ nepomohli. Určite však odporúčam vyšetrenie na týchto klinikách lebo každý pacient je iný a niekomu sa dá pomôcť niekomu žiaľ nie.
@mamandyka áno dopadla dobre. Zákaly aj bliskanie zmizlo. 3 mesiace som brala kvapky, protizapalove a kortikoidy. V niektorých prípadoch je ako následok po vitrektomii sekundárny sedy zákal. Mne sa to žiaľ stalo takže teraz na to oko dobre nevidím. Veľmi rozmazane do diaľky, dobre iba do blízka asi 10 cm. Svetla sú hrôza, nosím stále slnečné okuliare. V utorok idem na výmenu šošovky,vraj by som už potom mala vidieť dobre. Dúfam. Napíšem vám potom. Držím Vám palce nech sa nič nestane. Mušky sú vraj neškodne, človek si časom na to zvykne a nevníma ich. Sietnica sa odlupi iba malému %. Ako som sa dopracovala časom k tomu, že s tým sa ozaj nič nedá robiť len si dávať pozor na úraz hlavy, a tak….
@mamandyka tiez sa tu hackujem, lebo to asi caka aj mna