Laserová operácia očí v Excimeri

paulinka17
12. jan 2021

Ahojte, je tu niekto kto bol na operácii očí v Excimeri? Uvažujem nad ňou už dlho len mám strach. Prosím napíšte mi vaše skúsenosti, oplatilo sa to? Vidíte naozaj lepšie? A čo bolesti po operácii, ako dlho trvali?
Veľmi pekne ďakujem

simonah73
12. jan 2021

ahoj, ja som bola este v roku 1996

maximilie
12. jan 2021

@paulinka17 skusenost s excimer nemám, ale s oftum
Toto nikdy neolutujes. Je to obrovský zázrak z dna na den vidiet. Ja som nosila šošovky a z 5,5 som mala zrazu 0,15...takmer 0
Odporúčam. Neboj sa! Neboli to a stoji to za to. Ak raz bude treba, pôjdem znovu. Naozaj, zrak je základ a znovu vidieť bez okuliarov ci šošoviek je ako sen. Uz to bude 5 rokov

paulinka17
autor
12. jan 2021

@simonah73 a vidíš stále rovnako dobre ako čerstvo po operácii?

renata1405
12. jan 2021

Ja som bola pred 20 rokmi a stale je zrak v poriadku.Odporucam.

simonah73
12. jan 2021

@paulinka17 no, ja som bola priamo na excimer tusim v Karlovke boli vtedy. tak vtedy mi povedali, ze pri prvom tehotenstve sa to moze zhorsit u mna skor ako u mamicky, ktora nikdy okuliare nenosila. alebo ze v 40 je velka pravdepodobnost, ze budem nosit okuliare. no a minuly rok som mala 47 a asi tri roky nosim okuliare na soferovanie a obcas si ich dam aj von ked idem pesi lebo potom sa mi stava, ze pozdravim niekoho z vacsej dialky, lebo si myslim, ze to je niekto iny. v kazdom pripade vidim pomerne dobre v podstate je to uz 24 rokov co som po operacii a nelutujem to. aj ked uz to asi riesit nebudem, lebo mi povedala ocna ked som bola s dcerou, ze to uz je aj vekom a zacina sa mi kazit zrak aj do blizka takze keby som znovu riesila excimer tak sa mi zhorsi este viac to na citanie a to zase nechcem. mam skratka dioptrie aj v slnecnych okuliaroch tak zatial mi to takto vyhovuje. a ked sa to tak zoberie vydrzalo to bezchybne 20 ci 21 rokov a to som medzitym porodila dve deti a ten zrak sa vtedy nezhorsil. takze smelo do toho. strach z toho vobec nemusis mat. v podstate ak si dobre pamatam postup tak mi kvapkami postupne znecitliveli oko, potom ho takym pristrojom niecim vacsim ako su kliestiky na mihalnice otvorili oko, zrezali laserom, kvapli kvapku proti bolesti, dalsie som dostala domov, resp recept a o mesiac som isla z druhym, aj ked keby som isla este raz asi to chcem obidve naraz, lebo mi to vadilo ked som mala jedno otvorene a druhe zatvorene a aj tak som chodila s obidvomi zatvorenymi po dome. vyhoda bola ze som bola vtedy este slobodna a byvala s rodicmi, takze som sa nemusela o nic v podstate vtedy starat. a v podstate ked som si to pod troch dnoch odlepila videla som uz ostro.

simonah73
12. jan 2021

a teda starsia dcera bude mat tento rok 15. nosi tiez okuliare a akonahle sa jej to ustali, ukecam ju na ten zakrok. urcite bude spokojna aj ona.

1sally12
13. jan 2021

Ja som bola v excimeri 7 rokov dozadu a cítim, že sa mi to začína kaziť :/

aurorastone
18. máj 2021

Ja som bola 2019 a ako som tehu tak pravé oko sa mi zhoršilo asi o necelú polku dioptrie ale ze to je normálne, ináč som veľmi spokojná zatiaľ

majasimon
18. máj 2021

Ja som bola asi pred 5 rokmi. Na jedno oko som mala 9,5 a na druhé 7,5. Som bez okuliarov a užívam si to. Je to neskutočná sloboda napr. pri kúpaní. Keď som tam išla, nemala som žiadne očakávania, až tam som zistila, že som vhodný adept na operáciu a tak som do toho šla. A myslím, že to boli najlepšie minuté peniaze, lebo ani okuliare neboli nikdy lacná položka.

tncka
18. máj 2021

@paulinka17 nemas sa coho bat,za par minut je po vsetkom a efekt na nezaplatenie. Ja som po uz 9rokov a vidim ako orol👌od decka som sa dopracovala az k -7.5 a stale by bolo horsie.

lenka123456789123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka123456789123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz