Ahojte, chcem sa Vás opýtať, aké máte skúsenosti s operáciou oči po 40ke? Ci sa vám zhoršilo videnie do blízka.. Keďže som čítala aj moja Dr mi to už neodporúča. Od detstva však nosím okuliare, skôr šošovky, keďže v tomto teple a na dovolenke si neviem predstaviť fungovať s okuliarmi. Celý život snívam o tejto operácii, no rodila som dosť neskoro, takže až teraz by som to chcela absolvovať, ak by som bola vhodný pacient.
A kde ste absolvovali operáciu, som z Bratislavy.
Ďakujem za každú radu...
Muž bol pred 50tkou v BA. Nespravili to na 100%, že môžu spraviť ešte korekciu, ale váha, či znova ísť alebo nie. Zostali mu nejaké polky. Ale dokáže s tým normálne fungovať. Zatiaľ má okuliare do blízka. To mu aj hovorili, že bude mať, že to už je vekom. Jeho upozornili že v takom veku sa to aj horšie hojí. Ja som bola po 20tke a stále nenosím okuliare. Len do blízka už pomaly asi budem musieť, ale to je tiež vekom.
@kvetinka75 škoda ze som sa aj ja nedalo v 20ke,velmi to lutujem
Asi to už v tomto veku je dosť lotéria...
@jurka2907 za mňa jedno z najlepších rozhodnutí. Vtedy človek ani tam nemyslí na riziká. Máš pred sebou vidinu života bez okuliarov. Teraz by som už tiež váhala. Ale napr. kamarátka, tá si tiež dala okolo 25ky a do roka mala nejaké dioptrie späť.
@jurka2907 bola som minulý rok v 43, ale kvôli tenkej rohovke sa laserom nedalo. Dioptrie -6 a silný astigmatizmus, čo po spočítaní potrebovalo, aby rohovka zvládla akoby 10 dioptrií a proste sa to nedalo. Navrhli mi ako riešenie výmenu vnútroočných šošoviek. To sa robí starším ľuďom pri šedom zákale a pri dobrej konštelácii (zhoršenie zraku kvôli veku) po operácii nepotrebujú žiadne dioptrie, plus ani mínus. ALE - ak máš dlhodobo nejaké poškodenie zraku (ja som bola krátkozraká), tak táto výmena nedokáže odstrániť všetky poruchy zraku. Napríklad ja vidím dokonale do diaľky, ale okamžite mi nabehli plus 2 dioptrie na čítanie. Dá sa s tým žiť, ale bolo to pre mňa pre operáciou nepredstaviteľné a dlho po operácii som sa s tým nemohla zmieriť (mala som iné očakávania po tak vážnom rozhodnutí a hnusnom zákroku). Teraz som rok po, už to mám v hlave spracované a som s tým ok.
Moja mama bola tiež na tomto zákroku (ale kvôli šedému zákale a navrhli jej aj možnosť odstránenie dioptrií), ale navrhli jej iný typ šošovky, a má úplne iné problémy ako ja, ale nie je to zďaleka ok, hoci sa to postupne upravuje, má lepšie a horšie dni.
Inak po vnútroočnej výmene na rozdiel od laserovky vôbec oči nebolia
Urcite uz nie
@jurka2907 Ahoj. Bol som na operácii ako 39 ročný a bolo to moje najhoršie životné rozhodnutie. Od operácie som si už galóny umelých sĺz nakvapkal do očí. Desiatky mastičiek na noc vytlačil do očí. Stovky eur minul na procedúry, kvapky a mastičky. Po operácii mi ostali strašne suché očí. Bojujem stým už 8 rokov. Sú obdobia že to je lepšie ale väčšinou je tam diskonfort. Takže ja každému doporučujem po mojej skúsenosti sa laserovej operácii očí vyhnúť. Dá sa povedať že do 2 rokov som potreboval okuliare na čítanie a po 7 potrebujem na nočné šoférovanie...
ahoj, ja som po takej operácii 2roky, bola som v BA, jedno oko mi dokonca robili na 2x, a teraz pociťujem už že horšie vidím na blízko, upozornia ťa na to takže treba s tým rátať, ale ja som si úprimne myslela že to príde ale trocha neskôr, inak za mňa okrem toho že nemám okuliare žiadne +, ak by som sa mala rozhodnúť ešte raz tak do toho nejdem a nejak dožijem s okuliarmi