Laserová operácia očí - osobné skúsenosti

18. jan 2024

Som zvedavá, kedy ste ju podstúpili, kde a ako to hodnotíte z odstupu času...
Nosím okuliare do diaľky 1,5 ...mám astigmatizmus
Ďakujem za reakcie

kakakina
18. jan 2024

Ja mala som dioptrie 7, aj astigmatizmus. Prve oko operácia v Banskej Bystrici pred 25 rokmi, druhé oko Žilina ( v Bystrici im chýbala nejaká maska do stroja). Dnes obe oci cca 1 dpt, považujem tuto operaciu za naj investíciu . Dioptrie mi uz nestupaju, síce nosím okuliare, ale 20 rokov som bola bez.

taktotedanie
19. jan 2024

Hlavne si vyber kvalitnu kliniku

kris_tin257
19. jan 2024

Mala som dioptrie cca 6.5 podstúpila som to 7 rokov dozadu, od operácie som veľmi svetloplacha a citlivá na slnko, slnečné nosím skoro stále a jas mám všade na minime nastavený... Odflakli mi predoperačné vyšetrenia bolo to všetko ok, na vyšetrení po operácii mi zistili glaukóm na oboch očiach... Odvtedy chodím každé 3 mesiace do nemocnice, keby som vedela o týchto veciach tak do toho nejdem

valeria_h
19. jan 2024

Pri tej operácii ti narežú rohovku, rohovka sa sama nezahojí a môžu byť v budúcnosti problémy - toto mňa od operácie odradilo.

taktotedanie
19. jan 2024

@valeria_h no nieje to az taka pravda

valeria_h
19. jan 2024

@taktotedanie Čo nie je pravda? Že rohovka zostane poškodená?

taktotedanie
19. jan 2024

@valeria_h “rohovka sa sama nezahoji”
V minulosti sa robili tzv lamely, cize rez na rohovku
Trosku doba uz pokrocila

valeria_h
19. jan 2024

@taktotedanie Ale riziká to stále má a nie malé.

taktotedanie
19. jan 2024

@valeria_h ja viem pracujem na ocnej ambulancii a nosim okuliare sama by som to nepodstupila joci som vhodny kandidat

hylary
19. jan 2024

Ja som to absolvovala v Košiciach v roku 2009 a bolo to jedno z najlepších rozhodnuti v mojom živote... Mala som astigmatizmus a dioptrie 4,5... Predtým som nosila 15 rokov okuliare, odvtedy nenosím... Za mňa najlepšie investované €

autor
22. jan 2024

Ďakujem vám za úprimnosť....rozhodnúť sa pre alebo proti zákroku je zrejme ešte ťažšie ako som si myslela....no zrejme naši politici, ktorí takmer všetci uprednostňujú okuliare pred zákrokom, vedia, čo robia....zatiaľ do toho nepôjdem

shima14
22. nov 2024

@taktotedanie dobrý deň,môžem sa opýtať prečo? Ja zvažujem tiež operáciu očí a chcela by som aj odbornejší názor 🙂 ďakujem

shima14
22. nov 2024

@hylary prosím Vás na akej klinike ste sa dali operovať? Ďakujem

dadushka007
22. nov 2024

Ja som tiež bola, asi 13 rokov som bola bez okuliarov, z toho na materskej 9 rokov. Keď som sa vrátila späť do práce, tak sa zacali oci veľmi rýchlo kaziť. Celý deň pozerám do počítača. Za 5 rokov som na 2 dioptriach. Sama tomu nechápem, lebo po 40 sa majú oci kaziť do blízka a mne sa kazia do diaľky...

taktotedanie
22. nov 2024

@shima14
@shima14 a co potrebujete vediet

silvia2013
22. nov 2024

Ahoj, absolvovala som v r 2002 a odisla som bez okuliarov uz z operacneho stola, mala som 27 rokov. Mám stale perfektne videnie / mám skoro 50rokov/ Akurat uz na čítanie potrebujem okuliare. Celý den pozeram do pc, uz 30rokov. Dioptrie som mala -2,5 a -4,5

janulka1802
22. nov 2024

Ja som bola na operácii v Ke pred 4 rokmi. Do diaľky vidím super. Mala som cca -5. Nablízko však cítim zhoršenie. Predtým som videla písmenká drobunké ako bodky špendlíkom. Pripisujem to veku, ale zároveň aj operácii. Avšsk neľutujem. Išla by som do toho znovu.

silvia2013
23. nov 2024

@valeria_h ziaden problem v buducnosti to nerobi, nie je to rezanie rohovky ako si ty myslis, je to laserova operacia, ja ju mam 20rokov. Okuliare stale nepotrebujem.