Chcela by som len povedať tým, ktorí rozmýšľajú o operácii očí laserom - odstránenie dioptrií, nech si to naozaj premyslia. Absolvovala som ju pred troma týždňami a odvtedy mam bolesti za očami, tlaky, nevoľnosť a suché oči tak, že nič nepomáha. Zrak je dobrý, v tomto smere sa to vydarilo, ale tieto vedľajšie efekty sú dosť zlé. Keby som vedela, že takto dopadnem, nejdem do toho. Len sa modlím, že sa to snáď nejako spraví...
Mamina to mala rovnako. Povedali jej, že mozog musí spracovať tieto novinky :D to trvá pár týždňov. A naozaj jej to prešlo 🙂
@lalejla absolvovala som ju pred 2 rokmi skoro a bez problemu. Dokonca v den operacie som vecer uz pozerala po tme so slnecnymi okuliarmi na ociach telku. 👌🏻 Nič ma nebolelo, nerezalo, neslzilo, len veeelmi vela kvapiek som musela kvapkat. Uprimne ? Keby som vedela že to neboli a nie su s tym žiadne problemy, šla by som už dávno..
Dlho som kvapkala umele slzy. Pomohlo
Evotears alebo hylo gel kvapky
@taktotedanie to samozrejme poctivo kvapkam, ale nepomáha to veľmi. Zaujímavé, že to začalo až po troch týždňoch, nemala som to od začiatku v takejto miere :( kvapkam aj 10x za deň a oči ma neskutočne rezu..
@lalejla bohuzial je to vedlajsi efekt
Preto niesom zstancom tychto operacii a nikdy by som ju ani sama nepodstupila a to robim na ocnej smbulancii
To je bežný stav po takejto operácii, to len musíš prečkať, kým to všetko odoznie. Ale neboj nič, potom to bude lepšie 🙂
@deti95060810 och to sú fajn správy, snáď to budem mať aj ja tak :/
Ja som bola na operácii pred 5 rokmi a prvý minimálne mesiac som mala pocit suchých očí, na co ma aj upozornili. Kvapkala som si kvapky, ktoré odporučili. Tento mierny diskomfort mi za to ale určite stál, nebolo to nič strašné, stačia kvapky a je to. Po čase to úplne prejde.
@lalejla Ja som zákrok absolvovala pred 19 rokmi a som spokojná. Bez okuliarov som fungovala 14 rokov, 5 rokov už zase okuliare používam, no nie som na nich závislá. Mala som ťažkú krátkozrakosť + spevňovanie sietnice laserom. Išla by som do toho zas, no už nemôžem.
Suché oko a citlivosť na svetlo/slnko je normálna.
@lalejla áno, verím, u mna tiež prvé 3 týždne boli kadejake, napríklad dost dlho trvalo, ze som nosila vonku slnečné okuliare aj v daždi, vyzerala som ako dilino 😂 tie suché oci tiež mozno mesiac, mozno aj viac. Ale neboj sa, ono to prejde, je to nepríjemne, ale ten výsledok za to bude stat 🙂 ono závisí aj od typu operácie, ja som mala prvý mesiac vyššie spomenuté problémy, kamoska hneď po operácii odsoferovala domov sama a žiadna bolesť/diskomfort. Ja som prvých pár dni mala silne bolesti oci, slzenie, chodila som v slnečných okuliaroch aj v byte. Ale po pár dňoch to prešlo.
otec mal to isté.. po mesiaci mu to prešlo...