Laserová operácia očí metódou Lasek

25. máj 2022

Ahojte, hladam este posledne info, prip. upokojenie 😄
Pozajtra idem na laserovu operaciu oci do CMO metodou Lasek. Tuto istu operaciu som uz u nich absolvovala v r.2009. Mala som cca -5 dioptrie. Po 6 rokoch sa mi zacali postupne dioptrie vracat, na terajsich -2,5, nakolko som v case operacie nemala dioptrie ustalene. Takze sa jedna o bezplatnu dokorekciu.
Ma za sebou niekto podobnu skusenost, ze absolvoval dokorekciu.
Mala som termin min. tyzden, no volalai mi hodinu pred tym, ze im dosiel nejaky plyn v trubici a ze to technik nestihne opravit, takze tento tyzden. To mi teda velmi nepridalo na psychickej pohode 🫤
Druha vec je, ze po operacii treba cca pol roka kvapkat kortikoidne kvapky, pocas ktorych sa neodporuca otehotniet. Nakolko sa este chceme snazit o druhe cim skor, moja otazka znie, ci ste si kvapkali naozaj pol roka tie kvapky a ci maju naozaj vplyv na plod. (pri prvej operacii si vobec nepamatam ako dlho som si ich kvapkala).
Za vsetky postrehy vopred dakujem

katenka2
26. máj 2022

Fu! Pridávam sa k otázke. Netušila som, že sa tak dlho kvapkaju kortikoidne kvapky, teda...že sa vôbec kvapká do očí kortikoid. Keďže som onkopacient, nebudu tie kvapky prekažkou 😟?

autor
26. máj 2022

@katenka2 No pravdupovediac ani pri prvej operacii si nepamatam, ze by som si pol roka nieco kvapkala do oka. Mozno par tyzdnov, ale pol roka urcite nie. Preto ma to aj zaskocilo, ked mi to teraz doktorka povedala. Ale povedala aj ze zalezi na tom ako sa to bude hojit, ze moze byt doba liecenia kratsia. Tak snad to bude moj pripad a nebudeme sa musiet obmedzovat kvoli tomu.
Tiez som na tie kortikoidy necitala moc prospesne veci, tak snad to nebude na dlhodobe uzivanie.
Neviem ako onko pacient, tam asi volia inu alternativu.