Cauko 🙂 boli ste prosím niekto na laserovej operácii? Ak hej tak aké máte z toho dojmy? Uz dlho sa rozhodujem ci ist ci nie. Nosím okuliare ale uz mi úprimne lezú na nervy.
Koľko máš rokov, aj to je rozhodujúce.
Ja mam 34r.a dioptrie az -4.75 preto tiez zvazujem.Mam obavu z toho zakroku ci neboli a neni neprijemny,preto sa neviem odhodlat👀
@janinka007 21
@janinka007 Vedela by si prosím aj odporučiť kliniku?
zrak sa ti zhorsit casom moze, ale to by sa ti zhorsil aj tak. operacia degeneraciu zraku nezastavi. zalezi ako stabilne mas dioptrie (ja som mala stabilne vyse 10 rokov a za 4 roky od operacie zatial ziadna zmena). isla som z -4 na 0, excimer BA, absolutna spokojnost, najlepsie rozhodnutie
Ahoj, ja som mala tiež dioptrie -4.5, zrak sa mi začal zhoršovať od 4.triedy na ZŠ. Na 18 narodeniny som išla na operáciu očí (6.6.2012, takže za pár dní to už bude 10 rokov). Výsledok? Po 8 rokoch čistého krásneho videnia sa mi zhoršil jemne zrak (zlievaju sa mi na PC písmenká a za šera vidím rozmazanejšie pri šoférovaní), takže som si kúpila okuliare. Používam ich len pri týchto dvoch činnostiach.
Priebeh operácie: vyšetrenia trvali niekoľko hodín, samotná operácia prebehla cca za 20 min. Lekárka aj sestričky boli veľmi prívetivé a milé, podložili mi nohy, aby som ich mala v pohodlnej polohe, ponúkli mi plyšáka, že ak sa bojím, môžem ho držať (zobrala som túto ponuku 😅), znecitlivili mi oči kvapkami, potom mi vložili pod viečka také klieštiky, kvôli ktorým som nevedela zavrieť oči, celý čas mi oči "polievali" studenou vodičkou. Samotná operácia bola laserová, pozerala som do červeného blikajúceho svetielka, každé oko cca 20sekund. Celý čas som absolútne nič necítila (len stekajúcu studenú vodu po spánkoch 😀). Hneď po operácii ako som sa posadila som videla omnoho ostrejšie). Dali mi ochranné šošovky a dali antibiotické kvapky. Tuším cca rok som musela nosiť vždy po vonku slnečné okuliare, ktoré mi dali zdarma, ale vždy myslím aj počas dažďa alebo zamračeného počasia. Hneď po operácii som bola svetloplachá pár hodín a zvyšok dňa som cely prespala.
Operáciu som absolvovala v Excimeri.
@kk3 ja som mala podobne ako @daniela3232 stabilne dioptrie tiez cca 10r, ale ja az -11, som po operacii 7 rokov, stale nulky.
Tiez som bola v Excimeri
Musite najskor absolvovat vstupne vysetrenie, kde zhodnotia ci ste vobec vhodny kandidar na dany zakrok. Ak mate viac ako -5dioptrii po urcitom case sa vam nejaka dioptria vrati
@kk3 dojem? Že vidím. Už cca 14 rokov