Ahojte. Minuly rok som si nechala odstranit dioptrie do dialky mala som -3,5. Do dialky vidim perfektne ale na blizko sa mi zhorsil zrak. V dm som si skusala +1a veru lepsie. Ma niekto tiez tak po op? Je to normalne? Mam 41 rokov.
Ahoj,
oči sa menia vekom. Može byť, že síce sa odstráni ze nevidíś do diaľky, ale može sa Ti časom zhoršiť videnie do blízka.Viem, že aj toto sa dalo spraviť. To treba sponzultovať a vybrať vhodnú metódu. Ja mám od začiatku nameranú dioptriu 0,5 ale realne moje oko zaostuje a vykoriguje tú poldioptriu...
Ja som 17 rokov po operacii, isla som z -8/-6,5 dpt. Cely cas mam len -0,5 na soferovanie potme. Male pismenka zatial vidim. Mam 48 rokov. Operoval ma Juhas v KE.
Chcem sa opytat pred 3 tyzdnami som bola na operaciu kratkozrakosti v 46 rokoch. Po operacii teraz nevidim dobre na blizko, tak zahmlene. Bolo povedane, ze mozem nosit na blizko po operacii. Ale uz parkart sa mi na par minut zaostrilo uplne a potom zase zahmlene. Mozu sa mi oci este zaostrit? Ma niekto s tym skusenosti? Dakujem.
@renata1973 mne sa to zlepsilo. Dr vravel ze mam vela citat aby sa ten sval cvicil. Tak na blizko vidim teraz dobre. Predtym to bolo omnoho horsie.
@henika32 a proasm ta ako dlho ti trvalo kym prislo zlepsenie? Dakujem
@renata1973 asi po 9 mesiacoch
@heni moja mamina to mala opačne. Najprv jej upravili zrak do blízka (umelé šošovky, nemyslím kontaktné) a tým pádom sa jej to zhoršilo na dielku. Tak musela ísť na laserovú operáciu zas do diaľky.