Ahojte, chcela by som sa vás opýtať či náhodou nemáte skúsenosť s laserovou operáciou očí? V rodine síce máme niekoho, kto na operácií bol, ale nešlo o takúto operáciu ale o odstránenie šedého zákalu. Nakoľko nosím okuliare a mám malú je to pomerne náročné ich nosiť, stále mi ich dáva dole opackáva a tak. Šošovky nosiť nemôžem. Rovnako je nemožné, aby som si dala slnečné okuliare pretože som slepá do diaľky a potom nič nevidím... Máte teda niekto nejakú skúsenosť? Budem vďačná za každú odpoveď nech viem čo ma čaká :/
Mám za sebou jednu klasickú - skalpelovú a jednu laserovú operáciu očí. Prvé dni nič moc, potom to už stojí za to. Rada pri dieťati len toľká, treba si zabezpečiť opateru pre dcéru, pretože sa o ňu vysoko pravdepodobne nezvládneš postarať. Budeš mať dosť roboty sama so sebou aspoň na dva dni. Presne si už nepamätám, koľko dní som mala prelepené oči, ani koľko trvalo, kým som sa rozkukala, ale nebolo to príjemné. Operáciu netreba odkladať. Načo? Podstatne ti to zvýši kvalitu života.
Manžel je po takejto operácii 8 rokov.....prvé dni naozaj nič moc, ale výsledok naozaj stojí za to.....odkazuje, že určite odporúča, on nechcel nosiť okuliare a na šošovky nemal cit si ich zakladať....to mám na neho zážitky , keď si ich nasadil a potom žmolil oči , šošovka v ruke.... 😀 😀
záleží od toho, aké máš silné dioptrie a aká metóda operácie bude zvolená.
ja som bola na operácii pred 13 rokmi, metóda LASIK (teraz je dokonca novšia LASEK) u prof. Juhása v Košiciach. mala som mínus 7 dioptrií a som na nule dodnes. hned z operačného stola som po ani nie 10 min. zákroku zišla dole tak, že som už videla. bolesti som mala jeden deň, akoby ma rezalo zrnko piesku, potom to už bolo OK. týždeň som si kvapkala do oka ATB a 4 mesiace kortikoidy. operáciu som absolvovala po prvom porode, pred druhým a zrak sa mi nezhoršil dodnes.
bola to skvelá investícia
ak máš nejaké konkrétne otázky, pýtaj sa
Ja mozem len odporucit.. som po laserovej operacii 4roky a najlepsie rozhodnutie v mojiom zivote.. mala som velmi silne dioptrie... teraz su uz ovela novsie bezbolestne metody takze nehrozi ziadne 2tyz pn...do druheho dna ma to trosinku rezalo nasledne na kontrolu ci vsetko ok a dalsi den som fungovala v praci ako novy clovek... moja skusenost je s neoviziou (neolasik hd) a dokonca sme sa dali viaceri dohromady na neolasik party a mali sme to lacnejsie... cely zakrok bol uplne bezbolestny naozaj sa netreba bat a ani bolesti po... a co sa tyka personalu tiez uplne perfektny..
ja taktiež odporúčam... prvé dni po som nechcela nikoho a nič vidieť, takže skutočne si treba vybaviť dozor pre malú ako píše @mimla... bolo to rýchle, bezbolestné,,, a momentálne si neviem vynachváliť... bola som na klinike v Brne na klinike nakoľko dlhodobo žijem v ČR 🙂 s personálom som bola nadmieru spokojná a určite by som išla znova
@petra_maminka na akej klinike to bolo? moja svokra bola na klinike Oftal
@zuzana_kov presne na tej klinike :D sranda aká náhoda, svet je malý... tak to už v podstate máš recenzie z blízkej ruky :D dokonca teraz tam majú nejakú akciu pre maminky na materskej (oftal.cz/akce/) tak si to pozri 🙂
@mimla @petra_maminka trošku ste ma vystrašili s tou bolesťou očí, ale snáď to zvládnem.. pre krásu treba trpieť a ak to má naozaj tak dobrý výsledok .. tak idem do toho :P a petra .. no fakt náhoda :D svokra si práve veľmi pochvaľovala, že sa cítila príjemne a že s personálom bola veľmi spokojná 🙂
po štyroch rokoch hodnotím ako správny krok. bol som v BB - Oftum. Prvé dni ťažké, ale potom je to super. Toľko v stručnosti.