Laserová operácia očí

10. aug 2023

Ahojte, premýšľam nad operáciou. Nemám v okolí nikoho, kto na tom bol takže by som sa chcela opýtať na vaše skúsenosti. Ísť do toho? Neísť? Neviem ani podľa čoho sa rozhodnúť.

sweet20
10. aug 2023

z kade si, kolko mas rokov, ake mas dioptrie, kolko rokov uz mas ustalene.. velmi malo informacii si dala

sweet20
10. aug 2023

ja som bola pred 4 rokmi a najlepsia investicia.

autor
10. aug 2023

@sweet20 som zo Žiliny, ale nemám problém ísť do iného mesta. Mám 22 rokov, dioptrie 1,5 a 1,25. Ustálené ako ustálené. Každých asi 5-7 rokov sa mi zrak malinko zhorší asi o štvrť dioptrie, neviem či sa to počíta :D

autor
10. aug 2023

@sweet20 ja to chcem hlavne kvôli posillke a plávaniu. Síce mám slabé dioptrie ale ten rozdiel keď ich nemám tam je a vadí mi to. Šošovky mi dr z nejakého dôvodu neodporučila. Neviem už prečo, sú to roky co som to riešila

prosimopomoc
10. aug 2023

Ja ti poviem moj pribeh, mala som 19, nestabilne dioptrie, stale mi rastli. Napriek tomu som po tom tuzila ako po nicom inom, lekar v najprestiznejsej klinike na SR tiez, tak som bola stastna ako blcha. Ani nie po 3 rokoch sa mi zrak zhorsoval, isla skm teda na opatovnu operaciu jedneho oka. Moze sa stat, ze je nutne dokorekcia. Potom sa mi samozrejme zhorsilo aj druhe oko, isla som teda aj na to. Co cert nechcel, zase po kratkom case som tam, kde som bola. Potrebujem ist 3.x na operaciu. Momentalne nejdem, nepride mi logicke operovat stake dookola, ked sa to vracia. Neskutocna suchost oci ako bonus (umele slzy pouzivam denne) a seroslepost pri soferovani zdarma. Jasne, je super, ze som zazila niekolko rokov slobody ale co prinesie buducnost... Bojim sa, ze sa vratim naspat k okuliarom

sweet20
10. aug 2023

tak treba ist na predoperacne , ja som bola v oftume, v kosiciach, ale ak mas blizsie tak tam nieco, a oni ti povedia ci si vhodna.. partner chcel ist tiez lebo ma velmi silne ale ma tenku rohovku takze nemoze, cize predoperacne .. tam ti povedia.. ale uz je to na tebe, za mna by som na tvojom mieste nesla, su to slabe dioptrie.. ja som bola operovana na -9.. ale je to kazdeho vec..

autor
10. aug 2023

@sweet20 no ja mám tiež niečo s rohovkou, kvôli čomu nevidím ostro ani do diaľky (aj keď mám dio na blízko) tak možno otočia aj mňa

laurikalalinka
10. aug 2023

V Košiciach je klinika 3F,je síce súkromná,ale veľmi dobrá,mama bola na operácii šedého zákalu,a všetko je ok,

taktotedanie
10. aug 2023

Je mozne ze ano otocia rohovka musi byt v tiptop stave

harrisson
10. aug 2023

S tak slabými dioptriami by som tam urcite nešiel. Riziko je veľké. Predsa len vlastné oči sú na nezaplatenie. Radšej skus tie šošovky... niekdy trvá, kým človeku sadnú.

avanka
10. aug 2023

@prosimopomoc presne pre toto,keď sme sa očnej,inak kapacita v Trnave, pýtali, či operovať,povedala len 1 vetu a to, že sa mám pozrieť na to, prečo všetci ocni lekári majú okuliare.

taktotedanie
10. aug 2023

@avanka pracujem a ocnej ambulancii a nosim okuliare, nad operaciou nerozmyslam
Mudro vam povedala

taktotedanie
10. aug 2023

@laurikalalinka operacia sedeho zakalu a laserova operacia oci kvoli dioptria je uplne nieco ine

tetapetra
10. aug 2023

@prosimopomoc vitaj v mojom svete. Som po dvoch operáciách a som slepá. Bez okuliarov už neosoferujem

lejja
10. aug 2023

Ja som bola pred 26 rokmi a som stále bez okuliarov a pred 4 rokmi bola dcéra.

laurikalalinka
10. aug 2023

@taktotedanie je to očná klinika, čiže robia tam aj iné ako zakal

prosimopomoc
10. aug 2023

@tetapetra vazne? Mala si reoperaciu?

nikasmile
10. aug 2023

Ak ešte plánuješ otehotnieť, môže sa ti zrak zhoršiť, to by som možno počkala, ale určite tu nájdeš pre aj proti. U každého to môže byť naozaj iné. Ja som po operácii necelé 2m, ale mne sa život zlepšil. Nevedela som fungovať bez okuliarov.

taktotedanie
10. aug 2023

@laurikalalinka viem co to je , poznam tam vsetkych..ale to ze sedy zakal dopadol dobre nemusi znamenat ze dopadne dobre laserova operacia
Vasa rada bola zbytocna kedze sa jedna o dve rozdielne veci

prosimopomoc
11. aug 2023

@nikasmile verim ze ti radost ostane, mne aj mojej kamoske za zhorsil zrak raketovou rychlostou

zuzuliennka1
11. aug 2023

zbytocne polozena otazka, kedze to, ci si vhodna na operaciu, nezavisi od nikoho tu, a vlastne ani od tvojho “rozhodnutia”, mozes jedine ist na kliniku, kde sa chces dat pripadne operovat, oni ti urobia podrobne predoperacne vysetrenie a az na zaklade tohto vysetrenia uvidis, resp. lekar uvidi, ci si alebo nie si vhodna na operaciu laserom.
ja som po operacii 8 rokov a vsetko stale tip top

ikisaka999
11. aug 2023

Bol som pred piatimi rokmi, spatne hodnotim ako super investiciu a nelutujem (aj ked som mal isty cas tazkosti zvysknut si zaostrit a zvykli ma isty cas palit oci v noci). Po 5tich rokoch stale bez okuliarov, uplne iny zivot ako ked rano vstanes a prva vec je ze si das okuliare...

tetapetra
11. aug 2023
nikasmile
11. aug 2023

@prosimopomoc išlo viac ľudí z rodiny a nikto nemal problém.

marcella1979
11. aug 2023

ahoj.moja kolegyna je 4 mesiace po operacii.zatial vsetko v poriadku.cely den robi za pocitacom.niekto ti tu dobre poradil, ze ak este nemas deti, nerob to. zenam po operacii oci casto radia rodiť sekciou=cisarskym rezom kvoli velkym tlakom pri kontrakciach...