dobrý večer, poprosila by som o radu, o vaše skúsenosti.. kam by som podľa vás mala ísť na laserovú operáciu? ktorá klinika je že fakt dobrá, že sa nemusím báť, že potom oslepnem? mala som ísť na iclinic kliniku, ale sú veľmi zlé recenzie, že ľudia aj oslepli.. tak sa bojím. potom tu je ružomberok, že je tam SPINN, nemá s tou klinikou niekto skúsenosť? ďakujem moc pekne.
Pripnem sa, ja zatial som rozhodnuta pre excimer
Ja som bola pred 8rokmi v Neovizii v Ba a velmi spokojna som 🙂
Radšej nikde, treba si uvedomiť že následky budú do konca života, nie je to len o tom odstrániť dioptrie 😊
@horseclipseduck toto ti trochu ulahci rozhodovanie :( osobne poznam cloveka, ktory prisiel pred 3 mesiacmi pri tejto operacii o zrak https://domov.sme.sk/c/22950225/iclinic-operaci...
@kris_tin257 len zase má to aj B, ak už raz mám problémy s očami, tak k tomu že si slepá na dialku pribudne po 40tke budeš slepá aj na blízko. A mať dvoje okuliare a bez nich nevidieť skoro nič (tie multifokálne nerobia dobre každému) to veru nie je nič moc. Takto aspoň do dialky má človek pokoj.
@marsmykkok tak úplne to teda nie je. Minuskarom sa dpt po 40znizuje,no a každý človek vekom prichádza do stavu,že okuliare na čítanie budú potrebné. Všetko záleží od toho,či a aké dg mal pred tou 40tkou.
Ale keď píšeš B, je tu aj C a ďalšie písmenká v abecede.
Oko donekonečna rezať nemôžu. Príde vek,kedy treba zriesit minimálne operáciu sivého zákalu,atď.
Kde ešte je VPDM,kt.je podla niektorých lekárov podmienená aj operáciami. Do toho rôzne jazvy na rohovke,atď., nočné zle videnia po operáciách,atď,atď.
To,že teraz je prúser na jednej klinike neznámena,že iné tieto prípady nemajú.
A do tej diaľky má človek pokoj pár rokov,potom sú tu opäť rôzne fyziologické zmeny a vrátia sa dioptrie.
Skúste sa opýtať,čo to znamená ťa "doživotná záruka"
A za čo vám ručia.
Za život bez okuliarov ťažko.
@marsmykkok áno tiež som si to hovorila, teraz sa nezaobídem bez kvapiek na suché oči mám problémy zvládať klímu a vonku bez tmavých slnečných okuliarov (nie s gradientom ale celotmave s polarizacnymi sklami) nemôžem ísť, rovnako kontrast na PC TV mám na najnižšom pretože mi to ťahá oči a som brutál svetlo plachá, čiže okuliarov som sa zbavila ale nahradili ich slnečné okuliare, kvapky a dennodenne komplikácie tak či tak
@horseclipseduck som 7 rokov po operacii, v Excimeri. Z -11 dioptrii na oboch ociach - nulky. Bez problemov. Odporucam
@kris_tin257 a nie si jediná,kto.ma tento problém.
Ta operácia je fajn pre ľudi,kto.ulahci život.
No nie pre nízke dioptrie,kde nás reklama naháňa,poďte....
@horseclipseduck Ahoj, ja som bola pred necelými 2 mesiacmi v Uvei v Martine a za mna spokojnosť - naozaj veľmi milý a profesionálny prístup zo strany lekárov, 4 dni po operácii masaker, ale teraz je to už fajn. Jedno oko ešte nemám celkom zahojené, ale do polroka by to malo byť ok 🙂 Inak ja som najprv volala do Spinnu, lebo som pôvodne chcela ísť tam, ale bolo mi povedané, že oni už operácie očí nerobia.
Ja som bola na laserovej operacii v ZLÍNE a 100% spokojnost / nie klinika Gemini- ta druha len si nespomeniem nazov/
@kris_tin257 akou metódou si bola? Ja našťastie nemám suché oči, tv v pohode, dokonca aj v tme sa mi lepšie šoféruje ako predtým, hoci prvé dni som v tme videla horšie a mala okolo svetla také kruhy... Slnko akurát vadí trocha viac, ale slnečné okuliare som nosila aj predtým.
@marsmykkok ja som bola v excimeri aká metóda to presne bola to neviem. Ja mávam dosť suché oči sú obdobia kedy dennodenne musím kvapkat umelé slzy a svetloplachost je extrémna 😕
@kris_tin257 a aké si mala dioptrie? Ja som bola len na 1 oko s tým že som tam mala mínus 6 plus silný astigmatizmus, keď som si zakryla dobré oko videla som len machule... plus to že jedno oko som len používala mi spôsobovalo migrény, únavu, bolesti hlavy. A teda báli sa ma, keďže dosť komplikovaný prípad, ale našťastie to vyzerá že to dopadlo veľmi dobre, aj hojenie som mala veľmi rýchle a to sa tiež báli keďže mám ekzémy.
@horseclipseduck ja odporucam Oftum,bola som v BB pred 11r. a vidim ako orol stale.
@kris_tin257 o akych nasledkoch to tocis?
@marsmykkok prístrojovo namerané okolo 7,5 a okuliare/šošovky som mala 6,5 a stiahli mi to úplne na 0, mala som dosť hrubú rohovku tak mohli viac zrezať
@tncka ja neviem prečítaj si správy vyššie?
@kris_tin257 Nie kazdy ma take nasledky ako ty. Ja som velmi spokojna, je to uz 8 rokov a problemy som pocitovala len prvy rok, ako svetloplachost a suche oci. Potom sa to dalo do normalu. Isla som z =9 dioptrii. Ano, po 40tke kazdeho cakaju okuliare na citanie, ale to by ma cakali aj s =9,00, takze tam si clovek nepomoze. A je teda riadny rozdiel mal tak silne dioptrie a ziadne. Ja by som nevahala a sla do toho kludne este raz. Za mna sa mi nic lepsie stat nemohlo neda sa to porovnat teraz so zivotom predtym, ked som uprostred noci nedovidela ani na hodinky, musela riesit drahe a tazke okuliare alebo pracovat s kontaktnymi sosovkami a pod… za mna ma ta operacia len vyhody 🙂
@kabba tak nie každý má s tým len dobré skúsenosti 😊 keby som mohla ja vrátiť čas nešla by som na to, každá sme iná
Ja aj so sestrou sme boli v iclinic. Ja v BA, ona v BB a sme max. spokojné. Mali sme vysoké dioptrie. Ja som mala operáciu v septembri, ona už oveľa dávnejšie a zrak máme super.
Ja som bola tento rok v iClinic KE a som zatiaľ veľmi spokojná.. už večer v den operacie som videla ostro do diaľky, mala som dioptriu -5,25 a - 5,75... druhy den ráno mi prekazalo svetlo a mierne rezalo ľavé oko, tretí deň stale mi vadilo ostré svetlo a rezalo oko pravé, ľavé už bolo ako tak ok. Večer som vedela fungovať bez problémov.. Stále kvapkám umelé slzy a som spokojna, uvidime čo bude neskôr, dúfam že nebudu nejaké komplikácie, som len kratko po operacii, no zatiaľ ok, bola som aj na 2 kontrolách, raz u nich v iClinic a raz u svojej lekarky, obaja potvrdili že som ok a vidim dobre.. Viem o viacerých čo boli v iClinic a sú spokojní veľmi.. Počúvam negatíva na pobočku iClinic práve v BA.. Avšak, keby viem o tych zlych recenziach skôr asi pouvažujem nad tým viac, a možno si vyberiem inú kliniku.. v KE asi oftum alebo 3f .. No neviem, myslím si tiež že každý je individuálny.. ja som šla do toho aj napriek upozorneniu že po 40.roku sa mi zhorší zrak na blízko.
Ak by som šla znovu, čo by som určite išla, pretože ten komfort oproti okuliarom ktoré som nosila od malička je perfektný.. asi by som navštívila aj dve kliniky len za účelom vstupnej prehliadky.. tak porovnala a vybrala ..
Ja som bola v Neovízií pred cca 8 rokmi, zrak mám stále 100% mala som vysoké dioptrie aj astigmatizmus.
V podstate som tam bola veľmi spokojná ale už by som na operáciu nešla 😂
@laurita285 a preco by si uz nesla prosim ?
osobne by som nevolila iclinic-ide to tam ako na bežiacom páse. Ja som bola v Trnave Ivio a spokojnosť, ale dobré recenzie majú aj iné,