Laparoskopia žlčníka a dojčenie

miroslavka1
13. máj 2019

Ahojte, chcem sa spýtať či ste niektorá absolvovali odstránenie žlčníka. Ja si ho musím ísť dať vybrať A chcem ísť na jednodnovu zdravotnú starostlivosť. Dá sa to zvládnuť na tej jednodnovke? Ešte aj kojim tak sa bojím že po anestézii stratím mlieko. Máte S týmto nejakú skúsenosť?

myska9992
13. máj 2019

@miroslavka1 ahoj, ja som absolvovala, keď mal malý 7 týždňov, u mňa nastali komplikácie, tak som bola v nemocnici týždeň, po tej operácii budeš mať bolesti, ja by som osobne na jednodnovku nešla, keď si kojaca matka , pustia ťa čo najskôr. O mlieko sa neboj, môj bol týždeň na Um, potom sme chvíľu dokrmovali um a kojili sa skoro 2 roky nakoniec 🙂. Tiež sa priprav, že je to operácia , po ktorej sa budeš cítiť slabá tak aby ti mal kto pomôcť 🙂 držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂

miroslavka1
autor
13. máj 2019

@myska9992 A keď si po operácii mala diétny režim nemala si potom menej mlieka Z takej stravy? Len mne malinka nechyti pomaly ani fľašku tak kvôli nej tam chcem ísť až som čím skôr doma. Ďakujem 😊

jani_ca
13. máj 2019

Ahoj, ja som absolvovala laparo zlcnika cca pred mesiacom, bola som v nemocnici 5 dni. Mlieka som mala menej po prichode domov, ale maly to znovu roztahal. Zvazovala som tiez najprv jednodnovku, ale v nemocnici zavadzaju aj vyvod na zhruba 2 dni (resp. kolko treba) po operacii, aby odtiekol von tzv. vypotok. Myslim si, ze je lepsie pretrpiet par dni v nemocnici pod dohladom lekarov, nez potom utekat od babatka na pohotovost v pripade problemov. Dietu som drzala 3 tyzdne.

myska9992
13. máj 2019

@miroslavka1 mala som menej mlieka, ale dosť som bola na vyvaroch z chudého mäsa a postupne sa to rozbehlo, neboj sa o malú, hlad ju donúti a uvidíš nakoniec to bude ťažšie pre teba bez nej ako jej bez teba 🙂
Inak čo sa diéty týka , ja ani teraz po 2 rokoch nemôžem všetko, ale je to individuálne a po troch týždňoch diety číslo 4, treba postupne skúšať 🙂.

lucia0211
25. máj 2023

@myska9992 ahoj, viem že už dávnejšie si písala príspevok no aj mňa čaká operácia žlčníka a tiež kojim,no ako si to prosím riešila s mliečkom tesne po zákroku?Ja idem na jednodňovú chirurgiu a až na druhý deň pôjdem domov,no neviem si predstaviť že celý deň,by som si neodsala mliečko, veď to by mi hrozil už zápal,tak ako si to prosím riešila ty?

myska9992
25. máj 2023

@lucia0211 ahoj, odsávala som ,ale mlieko som vyvlievala.

lucia0211
25. máj 2023

@myska9992 po operácii si vedela odsávať mliečko?Nebola si ešte mimo z narkózy?

myska9992
25. máj 2023

@lucia0211 nebolo to najľahšie...