Ahojte caka ma koncom mesiaca laparoskopia koli stalym bolestiam podbruska...uz 4ty mesiac😦nic nepomaha...skoda chcela som sa tomuto vyhnut no treba pretoze nebudem vediet co mi je😦Ake skusenosti mate s laparoskopiu vy?Nikdy som nebola pod narkozou a mam strach celkovo.Mam diagnostikovane polycisticke vajecniky mavam krce.bolesti v podbrusku a som ztoho neuveritelne nervozna a tvycerpana.Bojim sa
Apendix (slepé črevo) a zrasty v pravej bedrovej jame 🙂 veru za to nadavanie sa za mna aj rodičia hanbili :D potom doma aj ja sama za seba keď mi to povedali :D vlastne do teraz sa za seba za to hanbim.
@jessi03 ahoj. Ja som mala pred 5 rokmi diagnosticku laparku tiez kvoli bolestiam v podbrusku. Pri nej mi nasli par lozisk endometriozy, odstranili ich.
Nebolo to nic hrozne, bola to moja prva operacia, intubacia, celkova narkoza. Tiez som sa bala ale prezit sa to dalo.
Po zobudeni boli pre mna neprijemne 2 veci: bolest hrdla po intubacii. Boli to asi ako zapalene hrdlo. Druha je to, ze pocas laparky nafuknu brusnu dutinu plynom, aby mali lepsi pristup kamerou k organom. Po operacii da ten plyn dostava z tela a trosku to boli.
Kazdopadne, ak to zhrniem, nebolo to nic hrozne. Tyzden bolest brucha ako pri silnejsej svalovici.
Pred pol rokom som mala akutnu sekciu a neda sa to ani porovnat.
Zvladnes to, drzim palce 🙂
@sonicka96 toto si dobre pamatam :( Mne tie jazvicky hnusne zrastli inak, mne sa vsetko toto zle hoji :( Kazdopadne ja som mala dve krvne cysty a akutne robili laparku na stedry den :( Skvele ze som to tak odkladala tie bolesti, az som proste nemohla chodit a muz ma tam vecer odviezol a uz ma ani nepustili...
Asi pred rokom som bola tiež na tejto operácii. Stále má bolelo podbrušku , kŕče má ťahali ako pred ms. Posielali má na vyšetrenia no nikdy nič nenašli. Nakoniec mi operácii zistili vzrasty ktoré vypálili. Bohužiaľ to nie je trvale riešenie nakoľko vzrasty vznikajú napríklad po zápale alebo aj po operácii. Operácia bola v pohode . Keď som sa zobudila bola som trosku mimo z narkózy ale ešte v ten deň som behala hore dolu na další deň poobede domov. Tak isto som mala tri dierky ktoré teraz už ani nevidno. Je to naozaj minimálny zákrok (teda až na tu narkozu) neboj zvládneš to , držím palce
@naty_s tiez je to moj prvy zakrok..a je prirodzene ze sa clovek boji...a tie bolesti v krku si mala z narkozi?po prebudeni?😯😦citala som ze zeny maju aj svalovicu po nej a ze zvracaju ja som velmi citlivy clovek som zvedava co to urobi somnou😦a mala si aj bolesti teda ake boli?
Mne inak nasli este aj zrasty po slepaku ked som bola mala, tak odstranili aj to.
Ano zrasty sa vytvaraju....neda sa ich nijak inak zbavit?asi nie len laparkou😦ano musim to zvladnut mam doma synceka koli nemu musim...
Som po zákroku tretí týždeň..po narkoze som grcala a umierala zažíva horor...aj teraz hruza...jedna rána mi hnisa a nie a nie sa zahojiť
@jessi03 mne bohužiaľ iba ta jedna na ľavej strane inak pupok a nižšie veľmi krasne zrastene 🙂 ja som zase išla zo školy z nultéj hodiny k doktorovi, ten ma popodielal kade tade až mi povedal že to teda bude slepé črevo, čo som sa rozplakala lebo som mala mať v ten den chatu a bolo mi ľúto že ju musím zrušiť, som na neho aj skúšala že teda prídem na 100% v sobotu tri do TS nemocnice aké na tu chatu chcem ísť, tak sa mi povyhražal že aj dnes nepôjdem tak mi môže prasknut a bude to iba horšie....tak som dala na neho zdravý rozum a som teda rada 🙂 potom sa po operacii sestričky čudovali že ako teda zvládnem pôrod keď neznesiem bolesti po operácii...nuž v pondelok som zvedavá ako ich zvládnem :D
@jessi03 bolest hrdla bola z tej trubice, co bola v krku na dychanie. Podrazdila hrdlo, preto taky pocit. Z narkozy som nezvracala, to ako keby som ani ziadnu nemala. Ako pises, kazdy ma ine telo a zareaguje inak. Ja mam velmi nizky prah bolesti, bala som sa preto. Ale vydrzat sa to dalo. V stredu som bola na laparke, v pondelok som uz pracovala. Hybala som sa sice pomalsie, kvoli bolesti brucha (ako svalovka), ale inak som fungovala normalne.
Neboj zvladnes to... Ja som sa tiez tak strasne bala narkozy a nakoniec som prezila dva laparoskopie kvoli cystam na vajecnikoch. Keby som bola dopredu vedela tak sa az tak nebojim. Po druhej narkoze som zvracala takze akurat to je take neprijemne. Ale ty nemusis. Trosku neprijemne bolo jak mi vytahovali tu hadicku co mi trcala z brucha a vytekala krv.... Ale napriklad pri druhej lpk som ju nemala. Ked som potom prezila sekciu tak som si vravela ze radsej 3 laparky ako toto 🙂 drzim palce a neboj sa
@jessi03 iba laparoskopiu, ale mne sa už za ten rok aj stihli znova obnoviť , keď som sa pýtala čo s tým , odpoved bola zvyknúť si na tu bolesť . Tak u mňa to boli predovšetkým tie kŕče, pichavé bolesti, trhnutia. Vždy z ničoho nič len boli take silne že som sa musela prikrčiť. U mna to bol tiež prvý zákrok. Taká som bola nervózna že mi nemohli pichnúť infúziu 😂 stresovala som . Ale pred operáciou som dostala tabletku na skludnenie. Samotné uspávania bolo trochu blbe ako taká štipľavá injekcia , potom sa zo dva tri razi nadýchnuť plynu a zrazu strašná únava. Tak samozrejme každé telo reaguje inak , hlavne hneď po operácii nepapaj, napríklad ja som už na další deň ráno vyfajčovala pred nemocnicou cigaretu
Toho uspavania sa neboj... Ja som sa bala ze ake to bude ked budem akokeby odchadzat a nakoniec to je uplne ine. Posledne co si pametas je jak ti prikladaju masku s plynom na tvar a o sekundu sa uz preberies na izbe po vsetkom. Tej hadice sa neboj.zavadza sa az ked ty uz spis takze nic necitis a ked sa preberies uz ju v hrdle nemas. Trosku potom skriabe hrdlo ale nic strasne....
@jessi03 u mna to bolo tak , najprv má dali do čakačky ( izba pred operáciou) kde som dostala tabletku. Už z toho som bola taká unavena , potom má asi po pól hodine premiestnili na operační stôl . Pripútali nohy , a jednu ruku . Tam už si nahá , ale taký milý sanitár okolo mna behal a dával na mna ten plášť 😂 potom mi pichli klasickú injekciu , trošičku má zaštipala ruka a priložili masku. Ak by som to mala opísať je to taký pocit že chceš otvoriť oči ale jednoducho sa ti nedá lebo si taká unavena že sa ti nasilu zatvárajú viečka. Naozaj nadýchnuť sa jedna dva krát a už si nepamataš. Po narkóze som bola len taká oťapená , ako keď zaspiš pri telke zobudíš sa v noci a nevieš kto si kde si . A mala som triašku.
@jessi03 ja som pred prvou operaciou tri dni nejedla a som myslela ze sa zblaznim od strachu... A okrem bolesti v podobe mensej svalovice po opracii to nic take strasne nebolo.na druhu som sa uz tak nebala. Akurat ze som vracala po narkoze. Tie jazvicky su uplne male asi centimetrove... Dve dole na bruchu ze to zakryjes plavkami a na pupku mi to uz ani nevidno.ta hadicka mi trcala z jednej jazvy dole na bruchu ked som sa prebrala a na konci bola tala flaska a tam stekala krv a vsetko sajrajt aby neostal v bruchu... Ale je som vtedy mala velke krvave cysty dost rozsiahle a dr povedal ze bola rad ze sa to dalo este laparoskopicky.... Podla mna tu hadicku ty mat nebudes... Pri druhej len mala cysta a nic som nemala. Ani pri sekcii. Tu hadicku mi dr vytiahol asi 24 hod po operacii.... Povedal aby som zakaslala a vytiahol. Je to rychle aj ked neprijemne.... Neboj sa toho to zvladnes... Fakt porod a sekcia je horsie 🙂
Dakujem dievcata za povzbudenie😊ja som mala lahucky porod za 5mim bolo drobec vonku
@marcela2015 takze si zle znasala narkozu?
@jessi03 Ja som bola operovana laparoskopicky ale z dôvodu apendixu 🙂 celkovo po zobudeni z narkozi som sa cítila veľmi zle kvôli mojmu prahu citlivosti,všetkých som posielala do p..bez ohľadu či to bola sestrička,primár,doktor,pacient... potom som zaspavala a zase sa budila,zase som všetkých posielala do p...a zaspala som :D potom ma prieviezli na izbu tam som ešte zvracala,asi to bolo tym čo som dychala v tej maske pred operaciou.... a brucho sa mi hojilo veľmi rýchlo 🙂 na 2 deň mi davali poniektore štichy preč,prva stolica bola veru veľmi stresujúca ake dalo sa to všetko zvládnuť 🙂 po 3 dňoch od operácie som išla domov 🙂