Ahojte, chcem sa poradiť. Asi 2-3 mesiace sa mi hrozne lamu nechty a vyrazne oslabli, nielen ze vyzeraju hrozne, ale aj sa obavam ci je vsetko ok. nechty su takym prvym ukazovatelom ak je v tele cosi zle... lenze neviem, zrejme nemam deficit nejakeho vitaminu, lebo nechty na nohach mam uplne v poriadku a aj krasne rastu,vsetko ok. nechty na rukach su vsak uplne znicene, lamu sa mi veeeelmi a uz si s nimi neviem rady. pouzivam specialny nechtovy kondicioner, olej a neviem co, no zmenu nevidim zoadnu. Neviem ci s tym ist k mojej dr alebo na kožné alebo kde? Resp. mal niekto podobnu skusenost? mavam velmi suche ruky,mozno aj z dezinfekcie co denne pouzivam (po nakupe v obchode alebo po ceste busom napriklad) tak mozno je to aj z toho...
mne na lamave, slabe nechty pomohlo uzivanie kolagenu, dlhodobo si davam kolagen od naturalprotein
ja som mala nechty v dost zlom stave cele tehotenstvo ale potom sa nejako spamätali
Jasne dezinfekcia je hnus, riadne nakrémovať ruky aj celý necht pred spanim alebo dať na to aj bavlnené rukavicky a takto par tyzdnov čo najviac krémovat a pilnikovat najlepsie bohemia pilnikmi zo skla