ahojte, na co je predpisovana lekarom na recept, ked je plne hradena pacientom?
@aurelia2000 neskutocne !!!
@aurelia2000 ale teda ak si ju hradime, tak na co. aby ju ludia nevykupovali? napr?
Napr.v Čechach nieje na predpis.Z gigalekarne v pohode objednas
Preto, lebo jej užívanie musí byť pod kontrolou lekára. To je nie vitamín. Aj keď sa platí, musí ti to odobriť lekár a takisto kontrolovať účinky ak nežiaduce.
Musi ti ju predpisat specislista a nie je jedno aky..
Ešte napr Fastum gél na bolesti nôh - plne platím, ale bez receptu od ortopéda mi ho nedajú. Neviem, čím je nebezpečný.
@miamia04 ja napríklad za Lagosu doplacam, svokra nie, od toho istého lekára máme recept.
@selest tu je zoznam
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/lag...
Inak schválne som telefonovala sestre ona chodila s maminou väčšinou doktorovi a že nikdy nedoplacala ani cent. Recept bol od onkologičky.
@martul je tam pestrec. ten je bezne predajny
som vygúglila
Lagosa je humánny liek viazaný na lekársky predpis. Čiastočná úhrada zdravotnou poisťovňou je podmienená predpisom lekármi s určitou špecializáciou.
Lagosa je preplacana poistovnou, ja ju beriem roky doplaca sa necele 4€ za krabicku a to potom vrati poistovna ak mas ID a ZTP
predpisuje mi ju hepatolog
@mamina7070 my mame psravy od onkologia a z patologie ale nemame ako ziadanku no uz sme tak unaveny ze som to zaplatila cele
akú žiadanku?z patologie? Mame to predpisovala onkologička
Okrem iného...nielen pestrec.
Dôchodcovia ju majú zadarmo. Je kopec liekov, ktoré sú na recept a plne si ich hradíme, aj ja také mám, aj počas onkologickej liečby som napríklad vystihla dobu, keď som si Fraxiparin Forte komplet platila a bol pre mňa životné dôležitý.