Ľadvinové záchvaty

erika272
30. aug 2016

Mamicky prosim vas uz som mala za posledne 2 roky 5 ladvinovych zachvatou momentalne asi bude siesty pretoze mam znova bolesti lekarka to neriesi zevraj kazdy je na nieco ine nachylnejsi mne to ale ide uz na nervy krv v moci mam vzdy na 2 kriziky antibiotika zaberu len na nejake obdobie a tieto zachvaty su hrozne bolesti mavam to asi tak 3,4 dni vkuse teploty 40 stupnove pred dvoma mesiacami som mala dokonca teplotu 41,4 ked mi klesne tak len o nieco dole... su to strasne bolesti poradte kam ist s ladvinami alebo kam sa pytat na ake vysetrenia...

jeennyv
30. aug 2016

@erika272 kamoska mala zachvat, lekar jej akurat poradil pivo na tzv, premyvanie, to je taky ten stary babky recept a riesila si to s len so vseobecnou lekarkou alebo si bola na nefrologii, lebo tam by ti mali spravit komplexne vysetrenia...

erika272
autor
30. aug 2016

@jeennyv nebola som nikde pretoze vzdy mi daju len ATB tie zaberu na par mesiacou a hotovo... Su to strasne bolesti pomaly 2 tyzdne som mimo a to mam maleho a nemozem si dovolit byt stale chora muz chodi na nocne kazdy den cize musim to nejako vyrieist... dokonca vzdy mam akutny zapal ladvin plus aj zapal mocoveho mechura

jeennyv
30. aug 2016

@erika272 pytaj sa na nefrologiu,po takychto opakujucich zachvatoch si tam uz mala byt davno...kamoska mala len ten jeden od nejakeho kamena a zatial zaklopat nic, ale toto je o inom, hned sa tam pytaj, objednanie urcite potrva...cudujem sa, ze to lekarka este neriesila takto

janickadr
30. aug 2016

@erika272 Pri takychto opakovanych tazkostiach si uz davno mala byt na urologii, pripadne aj nefrologii. Oblickove koliky su jedna vec, tam ide o oblickove kamene, vysoke horucky su ina vec, tam ide o zapal oblicky ci obliciek. Ak su tieto dve veci spojene, a najma ak sa opakuju, uz moze ist o vazny problem a ak nechces o oblicky prist, tak to asi musis riesit zjavne iniciativne ty, lebo tvoj obvodak je zjavne nemozny blbec. Preto sa vypytaj k urologovi a nefrologovi, ak ta neposle, zmen lekara, a to co najskor a dovtedy to ries cez nejaku pohotovost, resp.idealne cez Centralny prijem nemocnice, kde je aj Urologicke oddelenie...

darina1952
31. aug 2016

@erika272 s takýmto priebehom si už dávno mala sedieť pred urológiou a nefrológiou - USG obličiek, zberný moč, cievkovaný moč, možno aj MRI obličiek - skrátka všetky dostupné vyšetrenia. Kolikové bolesti sú strašné a navyše zlá funkčnosť obličiek vie priniesť aj iné obtiaže - predsa filtrujú krv a keď obličky nepracujú, tak je to problém. Ak sa nevieš niekam prednostne dostať na vyšetrenie, tak potom počas záchvatu na pohotovosť a nech ťa pošlú oni priamo na urológiu a nefrologické odd.

lela123
31. aug 2016

@erika272 tak tomu fakt nerozumiem. Ja som mala len raz záchvat a hneď som mala vyšetrenia. Musela som odoberať moč, až som vycurala kamienok. Aj ten išiel na rozbor. Neviem, čo je tebe, ale samozrejme vyšetrenia si už mala mať dávno za sebou. Ja ti zatiaľ len poradím, že čisty praslickovy čaj je dobrý . Skús, a určite vyšetriť

simca06022011
31. aug 2016

@erika272 nehnevajaj sa ale je to problém... Ak by som mala 40 teploty so na pohotovosti a výmenu lekárku čo mi povie že to je ok, že každý je na niečo náchylný... Najbližší pracovní si rovno pýtam výmenný lístok k urologovi alebo pri záchvate rovno do nemocnice