icon

L - Tryptofan - negatívne skúsenosti

modrakengura
14. feb 2022

Chcela by som sa spytat ci mate nejaku negativnu skusenost s tymto vyzivovym doplnkom.

Poradili mi ho v lekarni a zatial sa mi zda ze to co slubuje aj splna velmi dobre (pri uziv. 3x denne)
len ci nebude mat nejake nepriaznive ucinky nakolko jem aj pomerne vela zeleniny, kde sa tato latka tiez prirodzene vyskytuje, aby som to neprehnala nakolko si nemozem dovolit niekde odpadnut alebo co.

Docitala som sa nejakom serotoninovom soku.

rene007
14. feb 2022

@modrakengura určite 3 krát do dňa by som ho neuzival , ja mám tiež od Kompava a užívam len 1 za deň +magne B6 a som v pohode, ten serotoninovy šok o tom som tiež počul ale neviem nemal som to ale dával by som si na to užívanie pozor

smoulingirl
14. feb 2022

@modrakengura Kvôli riziku serotonínového šoku sa nesmie užívať s niektorými druhmi antidepresív. Osobnu skusenosť nemám, ale kamoška ho musela prestať brať lebo jej spôsoboval závraty. A v zelenine ho až tak veľa nie je, skôr v niektorých druhoch ovocia. Najlepšie zdroje su ale chude maso, mlieko, niektore ryby..

andrea_prestastna
14. feb 2022

@modrakengura mala som tryptofan b
Dve rano dve Vecer a parada o tyzden iny clovek, velky pomocnik

irusa
15. feb 2022

Je to voľno predajné,tak nemala by som obavy....

matusovairena
28. mar 2023

Tak teraz som kupila aj ja, uvidím ako budem reagovat, ci bude lepsie ako melatonin

marika1066
26. dec 2023

@matusovairena dobrý deň, prosím vás pomohol vám ten tryptofan?

arabela55
25. jan 2024

@andrea_prestastna zdravim a na aké problémy najviac pomáha ďakujem

amantius68
Odpoveď bola odstránená
maialeo
31. máj 2024

@modrakengura Neviem či si dostala už odpoveď.... ja to mám naopak. Nemôžem prakticky nič, kde sa nejak vo zvýšenej miere nachádza tryptofan. Za posledných 7 rokov som mala 9 serotoninových atakov, z toho mi 5 krát záchranka podávala adenocor.
Doplňam, že som vlastníčkou NET rakovinky a to je iný cirkus so serotonínom. Bežne mi namerali hodnoty okolo 8600.

lenrol001
5. sep 2024

@rene007 pomohol vám prípravok na náladu...či vôbec??

andrea_prestastna
5. sep 2024

@lenrol001 mne ano berem ho po rokoch opat a za dva tyzdne mi je lepsie

rene007
5. sep 2024

@lenrol001 skôr ma utllmil ako zlepšil náladu

lienk12
11. jan 2025

@matusovairena ahoj,viem ze stará téma,ale pomohlo ti?ďakujem za odpoved

lienk12
11. jan 2025

@maialeo ako prebieha ten serotoninovy syndrom?

vivi1118
12. jan 2025

@andrea_prestastna Dobrý večer.Prosím Vás ,aké ste mala stavy že Vám pomohol?Dakujem za odpoved

karima512
27. jan 2025

ano neodporuca sa pri antidepresivach, ja si davam v prasku od sunday natural vzdy vecer, lepsie spim a mam aj celkovo lepsiu naladu