Ahojte
Chcem sa spýtať ci aj vy ste si tým prešli.
Som 20 mesiacov po sekcii a v poslednom čase som si všimla, že keď ležím na chrbte a kychnem si, tak ma zabolí jazva na pravej strane na par sekúnd ako také dlhé pichnútie
Kazda jazva na bruchu boli pri kychnuti, treba si jemne pridrzat brucho, ked kychas, predsalen to islo cez vsetky vrstvy tkaniva, oslabene to uz ostane.
Ja som tri roky po sekcii a keď ležím a kýchnem alebo zakašlem, tiež ma to zabolí.
Ahojte, to sú zrasty - ja mám na ľavej strane. Doživotné. To sa spraví proste po cisárskom či chceš alebo nie(sú na to také "loptičky" a cvik po pôrode, ale nedá sa tomu úplne zabrániť). Dá sa to laparoskopicky odstrániť, že ti to poprestrihujú, ale nepoznám nikoho, kto na tom bol. Pri ďalšom cisárskom to vedia prestrihať, ale to sa ti tam zas vytvorí.
Zienky a toto ste mali od zaciatku po sekcii alebo po sekcii bolo vsetko ok a az z nicoho nic ste zacali citit potom tu bolest pri kychnuti, zakaslani po nejakom case, aj ked predtym ste nic take nemali?
Ja som po zahojení osem rokov necítila nič, v pohode všetko, uvidíme aké to bude teraz po druhej sekcii
@malebiele
Ja som mala problémy aj po, mne sa jazva zapálila, mne hrozilo čistenie 🥺 ale našťastie stačili antibiotika a obklady, a odpočinok.
Ako baby písali vyššie, zmenu počasia pociťujem, ale toto kychanie mam asi mesiac čo som si nejak začala viac všímať. Pri kašľani ma to neboli. Ešte ju cítim aj pri tazsej manipulácii s niečím alebo keď spravím rýchli zlý pohyb 🥺
Ja som 34 rokov po vybratí slepaka a jazva ma niekedy zabolí
Pytam sa len kvoli tomu, lebo tiez som po sekcii mesiac a pol a citim sa super, nemam ziadne bolesti, tak ci este pridu alebo co
@malebiele Tak mne to prišlo asi, neviem, dva roky po pôrode? Som to začala tak intenzívne vnímať. Vraj to súvisí aj s hormonálnymi zmenami, pribratím/schudnutím a lepším prekrvením, ďalším tehotenstvom. Dávam si bacha na prudké pohyby, gynekologička tiež povedala, že s tým sa nedá nič robiť, že proste to len predýchať a vyvarovať sa rýchlym pohybom.
Ahoj. Ja to mám tiež na pravej strane. Alebo keď sa rýchlo postavím tak to zabolí riadne. Som 5 rokov po sc. A áno zrasty, mne ale kým na to prišli doktori. Mala som zažívacie problémy jednu dobu a tiež nakoniec že to budú zrasty.
Ja som už 7 rokov po sekcií a stále má to boli presne tak keď si kychnem, zakaslem silnejšie aj keď je zmena počasia tak má Páli tá jazva