Kýchanie po príchode domov

paaaaj544
30. nov 2024

Ahojte, chcem sa spýtať či nemáte podobný problém alebo neviete o čo ide
Vždy po príchode domov sa mi deje to (už asi mesiac) vždy večer začnem mať záchvaty kýchania kýchnem asi aj 20-25krát po sebe následne sa pridá veľké svrbenie v nose a sopeľ niekedy to trvá 15 minut a zmizne to no dnes mi to trvá už hodinu aj dačo cez deň sa mi to vôbec nedeje…
Nevedeli by ste mi poradiť prosím?
Ďakujem.
PS/vždy iba po príchode domov.

laura164
30. nov 2024

Alergie, roztoče, nejaké zviera, pri dome nejaký alergén, aviváž, prach na pranie, vôňa do bytu..

7miriam77
30. nov 2024

Začínajúca alergia na niečo, mne to prešlo až do astmy,.lebo som to neriešila

kitycat
30. nov 2024

Ja to mam zase rano, neviem zistit co to je. Doslo to z nicoho nic

akyia
30. nov 2024

Určite alergia na niečo, tiež sa mi to stáva len nemôžem prist na to, čo by mohol byť ten alergén. Napadlo mi, ci nemôžem mať pod podlahou pleseň

paaaaj544
autor
30. nov 2024

@7miriam77 mna napadlo že reakcia zo zimy do teplého prostredia že tým sa podrážduje nosová sliznica proste že nosová sliznica reaguje na chladné-teplé prostredie

kimina21
30. nov 2024

@7miriam77 mozem sa opytat,ako sa prejavovala astma?

paaaaj544
autor
30. nov 2024

@laura164 neviem či alergia, vôbec ráno ani cez deň to nemám vždy ked prídem proste z vonka dnu

paaaaj544
autor
30. nov 2024

@paaaaj544 večer

tramtada31
30. nov 2024

Ja som to mala, bola to alergia na palinu, ktorá kvitla pod domom

paaaaj544
autor
30. nov 2024

@tramtada31 ja pochybujem že alergia ako hovorím mam to vždy ked prídem z vonka večer domov a nedeje sa to veľmi často cez deň vôbec nič ani ráno

aandrea9
30. nov 2024

@paaaaj544 ak sa to nedeje aj po príchode zvonka do práce tak to bude iba domáci alergen...

nin12345
30. nov 2024

@paaaaj544 ahoj tak ja sa pripnem riesim presne rovnaky problem a trva to uz dlhsie, tiez to mam len ked pridem domov a neviem prist na dovod

7miriam77
1. dec 2024

@kimina21 najskôr kýchanie, občasné sťažené dýchanie, ... neskôr budenie sa nad ránom kašľom a stazenym dýchaním, pískanie na hrudníku....ku koncu to bolo dosť zlé, zanedbala som to, stále som myslela,že to prejde,až som skončila v nemocnici a je z toho astma, no nasadili liečbu a už desiaty rok som úplne v pohode.

paaaaj544
autor
1. dec 2024

@aandrea9 je to možné tak ale to by som mala aj cez deň nie? A mala by som to často mne sa toto kýchanie stáva tak 2 krat za 2 tyzdne alebo 1 krat za tyzden ja som rozmýšľala či nemôže hrať v tom úlohu aj alkohol niesom alkoholička ale kamarátka mala narodeniny tak sme zapíjali, všimla som si že keď som pila a šla som domov tak to začalo a keď som nemala v sebe žiadny alkohol tak nič neviem už fakt.

simsalabim
1. dec 2024

@paaaaj544 alkohol ma vysoku hladinu histaminu, moze teda k tomu prispiet.

paaaaj544
autor
1. dec 2024

@simsalabim tiež si myslím, podla mňa sa jedná o vazomotorickú nádchu ale tú si nechcem sama určovat lebo keby to bola alergická tak to mam aj ráno aj cez deň ja to mam len po príchode domov Večer po príchode domov cez den to nemam

stanulienkat
1. dec 2024

Nepouzivas avivaze, osviezovace vzduchu?

paaaaj544
autor
1. dec 2024

@nin12345 neber ma ako doktorku 😂 ale toto su moje typy:
alergická nádcha-prejavuje sa hlavne ráno a počas celého dňa môže trvať aj týždeň alergie na (prach,zvieratá a podobne) zahrňá-kýchanie,vodnatý sopel,slzenie očí,svrbenie nosa a hrdla
Liečba-nastaví lekár 😂

Vazomotorická nádcha (stav kde dochádza k zápalu nosovej sliznice a prekrvenie ciev v nosovej sliznici)- reakcia na prostredie napr.ked prídeš z chladného prostredia do teplého vplyv môže mať aj suchý vzduch v dome nemala by zvyčajne trvať viac ako 2-3 dni ale môže sa predlžovať aj vrátit kedže napríklad ideš z vonka dnu a zahŕňa-kýchanie,vodnatý sopeľ,svrbenie len nosa,a slzavenie očí (pri kýchaní)
Liečba-nastaví lekár 😂 ale zvyčajné kvapky do nosa (kortikosteroidné používaju sa aj pri alergii)

Poviem ti tak lepšie mať vazomotorickú nádchu keďže to je iba reakcia, ako alergickú 😉

paaaaj544
autor
1. dec 2024

@stanulienkat avivaz

stanulienkat
1. dec 2024

@paaaaj544 skus zrusit vsetky alergeny. Nieco ti doma vadi. Mozno aj vysoke koberce...neviem..

paaaaj544
autor
1. dec 2024

@stanulienkat koberce som vyhodila už dávno som taka blbá že som si skúsila čuchnuť k psovi aj jeho srsti 🤣 ale tak nič sa neprejavilo aj k prachu som skusila a nič 🤣 akože tu robím z toho drámu a možno ide len o prechladnutie kedže je vonku zima 🤣 alebo ta vazomotoricka nadcha no však uvidim objednám sa k alergológovi ale dovtedy neviem čo budem robiť noo🤣

stanulienkat
1. dec 2024

@paaaaj544 tak asi vasomotoricka. Ale pises, ze len doma..

paaaaj544
autor
1. dec 2024

@stanulienkat hej ked prídem večer z vonka chápeš teraz ráno je to oveľa lepšie mám sopel ale ani nekýcham ani nič

nin12345
2. dec 2024

@paaaaj544 ale ja alergiu mam od detstva a viem o tom lenze mavam ju iba sezonne v lete najviac ale teraz odkedy byvame v tomto byte kycham a soplim aj cez zimu ale len tu v byte nikde inde