Kvasinky, kožné problémy a vypadávanie vlasov ako následok Covidu-19

barbora112678
10. máj 2021

Ahojte, v januári som prekonala Covid 19. Od vtedy mám problém s premoženými kvasinkami ( opakujúca sa orálna kandidóza). Od toho obdobia som si všimla, že sa mi lúpe koža medzi prstami. Môže to súvisieť s tým alebo ide skôr o exém ?

Som po liečbe atb a cca týždeň dozadu mi začali strašne vypadávať vlasy :( Je to každým dňom horšie ? Mal niekto po covide rovnaké ťažkosti ? Bojím sa už aj učesať, nakoľko len sa dotknem vlasov a padajú. :(

Ďakujem.

monci20
11. máj 2021

@barbora112678 ja som prekonala v októbri, tiež mám tak medzi prstami, pripisovala som to častému umývanie rúk, popritom mám biely povlak na jazyku a divnú chuť v ústach, vlasy mi tiež vypadávajú, tak teraz neviem, mojej mame tiež extrémne vypadali vlasy. Tá orálna kandidóza sa ešte ako u vás prejavuje, tiež cítite také divné v ústach?

barbora112678
autor
11. máj 2021

@monci20 ano ten biely povlak nemizne, robili mi dnes aj vytery na kvasinky, mam pocit ze vzdy ma boli hrdlo, a presne divny pocit v ustach :( pride mi to dlho 5 mes po covide a hlavne tie vlasy zacali padat cca pred tyzdnom z nicoho nic

monci20
11. máj 2021

@barbora112678 takisto aj mňa bolí to hrdlo, tie problémy mi začali 3 mesiace po prekonaní čiže od februára a trvá to dodnes, na to vypadávanie asi pomôže zinok+selén, teraz sa o tom začína hovoriť, čo všetko môže spôsobiť ten covid, práve po tých 3 mesiacoch - postcovidový syndróm

nikaeli
11. máj 2021

ku kvasinkám sa neviem vyjadriť, ale o vlasoch čítam často a zachytila som aj vyjadrenie lekárky z Covid oddelenia, že je to pravdepodobne preto, že tou silnou dávkou vírusu vlasy odumreli a preto vypadávajú.. chce to len čas, kým sa obnovia a znovu dorastú.. podobne ako s čuchom - niekomu sa vrátil o týždeň - dva (ako mne), niekomu ani o pol roka (môj muž zatiaľ cíti len silné, výrazné vône)

kiwi3
11. máj 2021

vlasy takto bezne vypadavaju aj po chripke alebo inych silnych virusovych ochoreniach. je to celkom bezny jav.
@nikaeli sa cudujem, ze lekarka nieco taketo povedala. je to preto, ze organizmus sa sustredi na boj s vaznejsimi problemami a vlasy pre neho uz nie su take dolezite, takze ich prestane plne vyzivovat. tym padom padaju.
inak sa to da dokopy same, pre lepsi pocit sa daju pozit multivitaminy so zelezom, zinkom, biotinom a vitaminom d.

kiwi3
11. máj 2021

aj ked to asi myslela rovnako, len to povedala nejak velmi zjednodusene.

monikaholub
Odpoveď bola odstránená
Zobraz