Kútiky a opary

nikaalili58
10. sep 2020

ahojte mám problem každý 2 týžden aj skor sa mi vyhodi kutik alebo opar momentalne mám od včera opar na pere vedla kutika (vodove pupačiky zatial malinke) uživam asi mesiac vitamin C šumive tabletky poradite mi čo nato popripadne dajaky krem alebo ine vitaminy ?

nadej82
10. sep 2020

@nikaalili58 ahoj..skus dlhodobejsie uzivat B komplex,da sa kupit v lekarni,to by mohlo pomoct,tiez som mavala casto opary..alebo ist k lekarovi nech skontroluju imunitu

nikaalili58
autor
10. sep 2020

chcela som sa spytať k tomu má niekto skusenosti so značkou LIPS masť na kutiky, opary, afty alebo tableetky na tieto 3 problémy ?

tinka_21
10. sep 2020

Väčšinou treba riešiť imunitu. Ja som tiež mávala často opary, teraz už len občas, dlhodobo sa snažím riešiť imunitu - kedysi som brala aj lieky, ale už nechcem, tak to riešim po svojom. Užívala som 2 roky colostrum, teraz echinaceu, keď sa vyhodí opar, vynikajúco zaberá lyzín (od Jamieson alebo od Kompava), treba sa ním doslova predávkovať, ale hneď pri prvých príznakoch, svrbení, vtedy je možné herpes potlačiť. Ale poznám aj prípad, kedy dotyčný máva herpesy zo stravy, napr. po orechoch, ale aj strave v závodnej jedálni. Ale keďže podstata imunity je v črevách a v trávení, súvisí jedno s druhým. Nevhodná strava zaťažuje trávenie, a to nedokáže správne fungovať, namáha sa, a keďže tam sídli imunita, tá nestíha, lebo trávenie sa zameriava na iné.

nikaalili58
autor
10. sep 2020

@ctrl zovirax mi pomohol ale hneď sa mi vytvoril ďalši a bekomplex bol fajn

ctrl
10. sep 2020

@nikaalili58 tak treba už riešiť cez imunologia ten nasadí liečbu na imunitu.

januss1990
10. sep 2020

Skus behnut do lekarne a opytaj sa na kutiky modra vodicka to je sice to farbi jak svina ale pomaha to ☺️ja to pouzivam pre dceru ta rada zuzle opraty na kociku a potom ma hubu jak havajsky bubenik 🤦‍♀️

ckatka
10. sep 2020

Oreganovy esencialny olej. Aj preventívne na imunitu kvapku do lyžičky medu.zjest ráno...A keď sa začne robiť niečo na ústach, tak.potriet. Pozor . stipe. Ale funguje. Pripadne riedit olejom.

brendaa
10. sep 2020

Pyridoxin, tabletky, ak sa ti da predpisas inoprinose tabletky su na imunitu.... Urobit vysetrenia

kmirkav
10. sep 2020

Asi 4 mes som kvôli tomu brala b komplex, pomohlo

eliska13
11. sep 2020

@nikaalili58 to treba vnútorne posilniť zinok, b vitamíny...,lebo vždy pri oslabení Ti to vyskočí
Dobrá je milgamma síce drahšia, ale dobra

renatagregova
1. jan 2021

kutik som dostala minuly rok vo february po navšteve reštauracii dovtedy som len sem tam mala opar ale kutik nikdy odvtedy sa mi zopakoval asi 4 raz a teraz mi ostala jazva alebo lem neboli nepraska tak neviem že čo brala už som hoci čo tak neviem teraz je korona neriešila som to lebo v marci už začala poradte čo ešte vyskušat ?